Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Raduha - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Raduha
PUHIPUHI     
9.4.2018
Zanima me ali je Raduha od Radušnika primerna za prvi zimski gorski vzpon? Ali je poleg malih derez in kondicije potrebna še kaka oprema? Ali je pot izpostavljena plazovom? Ali ima kdo informacijo o prevoznosti ceste do omenjene kmetije - za nizek osebni avto?
Hvala.
geppo     
9.4.2018
Do Radušnika se lahko pripelješ z bilo kakšnem avtomobilom ( cesta je asfaltirana). Parkiraš tik pod kmetijo ( ponavadi je prostor pri lesenem vikendu ). Avto parkiraš tako, da ne oviraš pristop drugim. Potem čez dvorišče Radušnika in slediš markacije za Loko. Ta pristop je množičen in gaz bo narejena. Zjutraj boš mogoče potreboval male dereze v vrhnjem delu, nazaj pa se bo verjetno že prediralo. Plaz te na tem pristopu ne bo presenetil, kar korajžno na Raduho!
Do Radušnika se lahko pripelješ iz Strug ali pa odcep desno med Lučami in kampom Šmica.
lp
Raduha 100m pod kmetijo Radušnik parkiral na desni strani ceste in štartal ( foto 2015 )1
ŠpRo29     
9.4.2018
Zdravo, Raduha je super za tak vzpon, v soboto niso bile potrebne niti dereze, kljub še kar ogromni količini snega. Midva sva šla sicer po drugi poti, z Luč in pustila avto na koncu asfaltirane ceste (imava nizek avto, snega pa je še dalje po cesti kar nekaj). Kar pogumno in srečno.
Raduha1 Raduha2 Raduha3 Raduha4 Raduha5
PUHIPUHI     
12.4.2018
Hvala za vse podatke. V soboto gremo. A lahko prosim še za info - katera cesta je boljša - iz Strug ali iz odcepa pred kampom Šmica? Hvala.
michael66     
12.4.2018
Jest grem vedno iz Strug
geppo     
12.4.2018
S kolegi ponavadi uporabimo pristop iz Luč, povratek pa v Struge.
lp
coffee     
29.4.2018
Danes od Rogovilca preko Arte na Raduho in nazaj po isti poti.

Del poti je pretežno neprehoden zaradi podrtega drevja. Da se pa narediti obvoz po vleki. Drugače ja pa na celotni poti dosti padlih dreves. Do Arte je kar kriza, od tam naprej pa količina ovir popusti.
Raduha v zahtevnem delu1 Raduha2 Raduha3 Raduha4 Raduha arta5 Raduha6 Raduha7 Raduha8 Raduha ptiček9 Raduha neprehodni del10 Raduha obvoz naravnost po vleki 11 Raduha nato ostro levo12 Raduha konec vleke, nazaj na pot13
Domch     
3.5.2018
Prvomajska popoldanska Raduha. Dopoldne v Karavankah, popoldne v KSA. Od Bukovnika po cesti do Grohata in preko Durc na vrh Raduhe, ter povratek po isti poti. Od daleč ni izgledalo, da bo tako pestro kot je bilo. Snežišča in sneg so kar konkretna. Do Grohata kopno-zvončki in teloh. Potem, pa od korita do vrha Raduhe pot v 90% zasnežena. Do Durc je potrebno opraviti z neugodnim prečenjem strmine, pot je speljana malo višje kot je je markirana. Sam sem se je lotil z gojzarji, derizicami, pohodnim palicami in veliko mero pazljivosti. Odveč ni cepin in vsekakor dobri čevlji. Sneg je rahlo ojužen, stopinje so, zdrs ni priporočljiv. Mislil sem, da bo na južni strani kaj drugače, pa ista pesem, do vrha vmes nekaj kopnih delov po grebenu. Paziti je treba tudi na luknje v snegu. Na vrhu sam pa 4 kavke za družbo. Oblačno rahel veter razgled soliden. Povratek je bil lažji kot vzpon. Sem opravil samo eno prečenje, potem pa kar direktno dol po melišču, ki je seveda še globoko pod snegom - čista uživancija. Pot mi je dodatno olajšal predhodnik, ki je naredil stopinje. Tudi na zavarovani je že bil obisk, a po informacijah je zelo adrenalinsko - veliko snežišč.
Raduha Durce.1 Raduha Zvarovana.2 Raduha Od korita naprej sneg.3 Raduha Bukovnik in Olševa.4 Raduha Gor.5 Raduha Razpotje.6 Raduha Prečenje.7 Raduha Prečenje naprej.8 Raduha Tudi naprej sneg.9 Raduha Tam sem bil dopoldan.10 Raduha Velika Raduha.11 Raduha Vrh.12 Raduha Družba in pogled na KSA.13 Raduha Povratek.14 Raduha Razpotje.15 Raduha Dober tobogan.16 Raduha Prečenje nazaj in 17 Raduha direkten spust navzdol-najlepši del ture.18 Raduha Še zaključek spusta.19 Raduha Bukovnik.20
felix     
5.5.2018
Ali je cesta do parkirišča pod Kočo na Loki že prevozna?
felix     
7.5.2018
Ali že kdo kaj ve o prevoznosti ceste?
75'er     
9.5.2018
Na FB so 28.4. objavili: Cesta do nas je prevozna.
frajer     
21.5.2018
Pot od Radušnika mimo Koče na Loki - Durce - Raduha in nazaj normalno prehodna. Prečkaš 4 manjša snežišča, ki ne predstavljajo nobenih težav. Snega ni več. Lp.
Raduha1 Raduha2 Raduha3 Raduha4 Raduha5 Raduha6
klemenb     
7.6.2018
Pozdravljeni, je šel kdo iz Bukovnika po plezalni pred kratkim? Kakšne so kaj razmere? Hvala in lp!
garmont     
7.6.2018
Poglej temo Bukovnik - Raduha - Lanež od včeraj. mežikanje
Lp
klemenb     
7.6.2018
Hvala, sem spregledal! Lp!
velkavrh     
10.6.2018
Danes pa na Raduho od planine Loke od koče pod Raduho.Zapeljemo se seveda v Luče in v vasi Struge proti Snežni jami in kočo pod Raduho. Na koncu nas čaka nekaj km makadama, ki je normalno prevozen. Parkirišče pa je trenutno malo problematično, ker je tam polno lesa in strojev za sečnjo.Za nekaj vozil je bilo prostora tam,več pa ne .Kako je med tednom pa je drugo vprašanje -danes so stroji počivali.V glavnem so parkirali nižje ob cesti.Na Raduho smo šli na Durce, kar je vsekakor priporočljiva pot za gor.Je precej skalnata in mestoma zelo razrita od neurij.Tudi malo vode se pretaka na delu potke.Po nekako dveh urah smo na vrhu. Danes je imela Raduha veliko obiska. Tudi trop ovac se pase prav na vrhu.Gor imamo skrinjico za vpise, ki ji je odneslo pokrov in je vpisna knjiga neuporabna, ker je zmočena.V koči so rekli , da se to ureja. Žig se bolj slabo vidi, dobi pa se tudi v koči.Dol smo šli po običajni poti, ki je veliko lepša kot tista na Durce.Koča je lepa, ponudba izredna -zelo pohvalno.
Raduha Na parkirišču pod planino Loka.1 Raduha Pred planino.2 Raduha Živina na paši.3 Raduha Koča pod Raduho.4 Raduha Na Raduho na sedlo Durce.5 Raduha Pot je označena.6 Raduha Malo skalnato je -ni pa problematično.7 Raduha Sedlo Durce-1912m.8 Raduha9 Raduha Na sedlu se gre na desno na Lanež.10 Raduha Vrh Raduhe se že vidi.11 Raduha Ni res tako zahtevno kot kaže znak.12 Raduha Vrh Raduhe s cepinom in skrinjico z žigom.13 Raduha Obiska je bilo veliko.14 Raduha Ovce na paši.15 Raduha Dol po običajnem pristopu.16 Raduha K koči na pir in štruklje.17 Raduha Lepo imajo.18 Raduha19 Raduha20
dima     
11.6.2018
A do vrha Raduhe pa ni šlo z avtom? Mater, res podvig Raduha če parkiraš 5 minut pod kočo na Loki, ste imeli jeklenke s kisikom ali je šlo brez?
rajkohribar     
12.6.2018
ne ni šlo, sva bila na vrhu,tam so bili tudi starejsi ljudje tudi krepko cez 70 ,vidim da imas probleme
prvo poizkusi z kisikom,če pa ne bo pomagalo so pa se druge institucije LP

P.S pomaga že če dvigneš rit iz naslonjaca
garmont     
14.6.2018
Danes mimo koče na Loki čez Durce in po zavarovani na vrh. Sneg na zavarovani ni nikjer več problem. mežikanje
Sestop po južni strani.
Šlo je brez jeklenk za kisik. velik nasmeh
Lp
Raduha Nad Loko...megla.1 Raduha Durce2 Raduha Paša pod Malo Raduho jim odgovarja.3 Raduha Teden dni nazaj edino večje snežišče.4 Raduha Danes smo bili vsi mokri.5 Raduha Sta se naslonila na meglo.6 Raduha Današnji razgledi z vrha...7 Raduha Malce se pa je zvedrilo pri sestopu.8
velkavrh     
16.6.2018
Danes pa s pohodniki na Raduho. Bil je lep sončen dan. Obiska ogromno.
Raduha Pred kočo.1 Raduha Gor na Durce.2 Raduha Pred prelazom Durce.3 Raduha Raduha se pokaže.4 Raduha Pred vrhom.5 Raduha Gasilska seveda ne sme manjkati.6
Page: 1 2 3 ... 54 55 56       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing