Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Pristovški Storžič - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / karawanks / pristovški storžič
 Pristovški Storžič
garmont     
19.4.2016
Pregovorno odličen razglednik je danes zaradi megle zatajil.jezen
Na severni poti še kar nekaj snega, ki se precej vdira in povzroča mokroto v čevljih.velik nasmeh
Lp
Pristovški Storžič Razgledi, ki jih ni bilo.1 Pristovški Storžič Megla je bila danes naš spremljevalec...2 Pristovški Storžič Skoraj bi zgrešili križ...3 Pristovški Storžič Na severni strani še dosti snega.4 Pristovški Storžič Proti lovski koči in krog bo sklenjen.5 Pristovški Storžič Meni najljubše gore nad Belo...6
kgregor     
22.5.2016
Danes družinsko prijateljski pohod od Jezerskega vrha do Pristovškega Storžiča. Razmere so dobre, pot je skoraj v celoti kopna, z izjemo nekaj zaplat snega v vršnem delu, ki pa ne predstavlja težav. Morda velja malce večja previdnost le v delu pod jeklenico, kjer so bile danes skale kar spolzke.
Pristovški Storžič Izhodišče1 Pristovški Storžič Pogled nazaj2 Pristovški Storžič Na sedlu Pastirkov vrh3 Pristovški Storžič Proti Obirju4 Pristovški Storžič Panorama s poti5 Pristovški Storžič Pristovški Storžič, 1759 m6 Pristovški Storžič Pogled proti KSA7 Pristovški Storžič Greben Košute8 Pristovški Storžič Storžič9
BinB     
3.12.2016
Danes smo se odpravili na ta vrh. Bila je visoka oblačnost, tako da smo lahko dobro videli okoliške gore. Pot je povsem brez snega, po temperaturah pa se vseeno čuti, da je na tej višini zima ... brr... Ko smo spet prišli do avtomobilov, pa se je lepo zjasnilo in tako smo lahko ujeli pogled na vrh, obsijan s soncem nasmeh Nekaj slik s te poti:
Pristovški Storžič1 Pristovški Storžič2 Pristovški Storžič3 Pristovški Storžič4 Pristovški Storžič5 Pristovški Storžič6 Pristovški Storžič7 Pristovški Storžič8
zlatica     
3.12.2016
BinB, zadnja fotka je pa že čisto praznično lepa! nasmehmežikanje
bos     
27.12.2016
Včeraj z Jezerskega vrha po Kranjski poti na vrh ter preko Pastirkovega vrha nazaj. Celotna pot je kopna in lepo označena.
Uživali smo v soncu in razgledih.
Pristovški Storžič tja gor smo namenjeni1 Pristovški Storžič lepo se vidi vrh s križem2 Pristovški Storžič na trenutke je že bilo prevroče3 Pristovški Storžič odpre se pogled proti Peci, Olševi in Raduhi4 Pristovški Storžič ter proti Julijcem in grebenu Košute5 Pristovški Storžič v pomoč nam je jeklenica6 Pristovški Storžič na vrhu je bilo prijetno toplo7 Pristovški Storžič Obir8 Pristovški Storžič greben Košute z Begunjščico in Triglavom v ozadju9 Pristovški Storžič še zadnji pogled proti vrhu10
kolesar     
3.1.2017
Včeraj na praznični ponedeljek obisk Pristovškega Storžiča, ki ponuja zares lepe razglede. Pot brez posebnosti o snegu in ledu nobene sledi.
Pristovški Storžič1 Pristovški Storžič2 Pristovški Storžič3 Pristovški Storžič4 Pristovški Storžič5 Pristovški Storžič6
Domch     
3.1.2017
Tudi jaz sem včeraj obiskal Pristovški (Koroški) Storžič. Gor po Krainerjevi, dol pa po drugi strani na Pastirkov vrh in nazaj na Jezerski vrh. Vreme zelo lepo, na vrhu rahel veter in lep razgled, obiska precej. Razmere - kopno in suho.
Pristovški Storžič Stena P. Storžiča.1 Pristovški Storžič Impresiven rog Štajerske Rinke.2 Pristovški Storžič Proti vrhu.3 Pristovški Storžič Virnikov Grintovec.4 Pristovški Storžič Urejen vpisni zvezek.5 Pristovški Storžič Grlovec.6 Pristovški Storžič Pastirkov vrh.7
primozg     
3.6.2017
Krasen pohod s planinci PD Prevalje. Več slik in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/06/03/pristovski-storzic-s-planinci/
Pristovški Storžič1
dejan68     
30.7.2017
Še nekaj včerajšnjih. Razgled so malo kvarili oblaki, pa vseeno ... Sem pa bil presenečen koliko gozda je izginilo v primerjavi z 2013, ko sem bil nazadnje gor. Tudi avstrijski lubadarji so dejavni.
Pristovški Storžič1 Pristovški Storžič2 Pristovški Storžič3 Pristovški Storžič4 Pristovški Storžič5 Pristovški Storžič6 Pristovški Storžič7 Pristovški Storžič8 Pristovški Storžič9
Loerst     
4.7.2018
Ni sicer direktno vezano na goro, pa bom vseeno vprašal - je tam kje na poti ali v bližini, morda na izhodišču kakšna koča oz. gostilna, kjer bi se dalo kaj pojesti? Če ne, lahko morda kakšno priporočilo za Jezersko?

Grem z otroki, pa moram imeti tudi ta del vnaprej naštudiran.
margu50     
4.7.2018
Zraven Planšarskega jezera na Jezerskem, se dobro je in je ob poti, za Pristovški Storžič. Pa ne pozabite na osebne izkaznice, če ne vas Avstrijci ne bodo spustili naprej.
turbo     
4.7.2018
Za otroke je lepo pri planšarskem jezeru. Sprehod okoli jezera recimo, potem pa v gostišče:

http://gostisceobjezeru.si/ob_jezeru/jedilni_list/

Ob cesti pa je tole, še prej pa morda sprehod do bližnje cerkvice in še malce višje, kjer so že lepi razgledi:

https://www.pension-jezersko.si/restavracija.html

Zgoraj, na sedlu, na meji, pa je že v Avstriji tole:

http://seebergalm.blogspot.com/p/speis-und-trank.html
Loerst     
4.7.2018
Najlepša hvala obema za hitra in uporabna odgovora!
bogi     
1.6.2019
Z Jezerskega vrha sva se podala čez mejo in se povzpela na Pristovški Storžič po Krajnerjevi poti. Zahtevna pot je brez posebnosti in dobro označena. Sestop je bil po daljši nezahtevni poti čez Pastirkovo sedlo. Večji del poti vodi po gozdnih cestah. Tu se še najde kakšna zaplata snega. Vse poti so dobro markirane.
Proti vrhu dosti avriklja in drugega cvetja, razgledi pa so segli vse do Krna.
Pristovški Storžič Pristavški Storžič1 Pristovški Storžič mejni kamen2 Pristovški Storžič ob meji3 Pristovški Storžič planina, kjer se odcepi zahtevna pot4 Pristovški Storžič5 Pristovški Storžič6 Pristovški Storžič približan vrh7 Pristovški Storžič8 Pristovški Storžič9 Pristovški Storžič Češka koča10 Pristovški Storžič po zahtevni poti11 Pristovški Storžič12 Pristovški Storžič13 Pristovški Storžič jeklenice14 Pristovški Storžič Dobrča, za njo še Krn15 Pristovški Storžič Košuta16 Pristovški Storžič17 Pristovški Storžič avrikelj18 Pristovški Storžič Virnikov Grintavec19 Pristovški Storžič Košutnikov turn20 Pristovški Storžič Jezersko21 Pristovški Storžič22 Pristovški Storžič pred vrhom23 Pristovški Storžič Pristavški Storžič24 Pristovški Storžič25 Pristovški Storžič26 Pristovški Storžič Veliki vrh v Košuti27 Pristovški Storžič28 Pristovški Storžič Matkova kopa in Mrzla gora29 Pristovški Storžič30 Pristovški Storžič31 Pristovški Storžič Pastirkov vrh (sedlo)32 Pristovški Storžič33 Pristovški Storžič34 Pristovški Storžič35 Pristovški Storžič36
georgia     
15.8.2019
Na praznični dan sva se podala na vedno prelepo Jezersko - tokrat na Jezerski vrh, kjer je bila na parkirišču kar gneča in sva se že sprijaznila, da bo pač več obiska na tem vrhu.
Pa temu ni bilo tako - na vrhu nas je res uživalo nekaj planincev, po poti pa nisva srečala skoraj nikogar. Po težji poti gor, po lažji dol, obe sta lepo označeni in čudoviti, v tem času je tudi polno malin ob poti. velik nasmeh
Malo je treba potelovaditi do vrha, pa popaziti ob sestopu, so skale kar zlizane in drsijo. Razgled na vrhu pa res obširen, za zavriskat, juhuhu! Skratka, čudovita turca, taka za dušo in zelo priporočljiva!
Za nadomestitev izgubljenih mineralov pa spotoma še po jezersko slatino - zdaj končno veva, kje se jo natoči. mežikanje
ljubitelj gora     
17.9.2019
Popoldne mal pogledat kako je z jurčki napoti do Pristovškega Storžiča. Ene par sem jih komaj dobil, shojeno je povsod od gobarjev. Gor po severni strani dol po južni.
Pristovški Storžič1 Pristovški Storžič2
PUHIPUHI     
11.1.2020
Ali je kdo hodil zadnje dni na Pristovški storžič? Sneg? Led? Se lahko z malimi derezicami po težji poti gor in nazaj po lažji?
Ninđa     
12.1.2020
Zdravo, razmere so iz 4.1. Začetni del poti iz Jezerskega vrha po cesti ni problematičen. Potem, ko pot zavije v gozd pa priporočam derezice do vrha. Podobno je na AU strani.
Lp, Nino
Page: 1 2 3 4       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing