Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Trupejevo poldne - Vošca - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / karavanke / trupejevo poldne - vošca
 Trupejevo poldne - Vošca
19.7.2017 - zlatica
Za razliko od plezalnih podvigov, ki prednjačijo v zadnjih dnevih na teh straneh Foruma, sem včeraj v skupini planincev obiskala bolj travnato področje gora -Trupejevo poldne in po grebenski poti čez Blekovo planino vse do Vošce. Navdušili so me razgledi, dosti manj pa dejstvo, da na poti skoraj ni rož, le sem in tja te razveseli kakšen glavinec in zvončica med travo. Zjutraj je bila temperatura odlična za hojo, proti opoldnevu pa se je ozračje kar dobro segrelo in tako smo že ob vsakem postanku iskali senco. velik nasmeh
Trupejevo poldne - Vošca prvi pogledi na naše gore s parkirišča na Železni cesti1 Trupejevo poldne - Vošca in še malo bolj desno pogled na Špik2 Trupejevo poldne - Vošca in sedaj nadaljevanje po Železni cesti3 Trupejevo poldne - Vošca stičišče s potjo s Srednjega vrha4 Trupejevo poldne - Vošca malo nad cesto je locirana lovska koča5 Trupejevo poldne - Vošca ob poti zanimiva drevesna skulptura- nekoga je spominjala na mečarico 6 Trupejevo poldne - Vošca tudi gorski rjavčki so nas pričakali na poti7 Trupejevo poldne - Vošca Mojstrovke8 Trupejevo poldne - Vošca panorama9 Trupejevo poldne - Vošca ivanjšice v rušju na grebenu pod Trupejem10 Trupejevo poldne - Vošca Špik s sosedi11 Trupejevo poldne - Vošca pogled na sosednjo goro  - Lepi vrh (Bele peči) z vmesnega grebena 12 Trupejevo poldne - Vošca bližamo se Trupejevemu poldnevu13 Trupejevo poldne - Vošca pogled na Celovško kotlino14 Trupejevo poldne - Vošca Trupejevo poldne in Dobrač v daljavi15 Trupejevo poldne - Vošca pogled na Baško jezero (Faaker See) - približano16 Trupejevo poldne - Vošca tam čez je tudi Avstrija17 Trupejevo poldne - Vošca in na vrhu nas je za celo četico18 Trupejevo poldne - Vošca in sedaj po grebenski do Blekove planine in Vošce19 Trupejevo poldne - Vošca našo pohodnico je obiskal metuljček, ki ni in ni hotel odleteti20 Trupejevo poldne - Vošca pogled nazaj na Kepo v njeni veličini21 Trupejevo poldne - Vošca še en pogled nazaj na pravkar obiskani vrh22 Trupejevo poldne - Vošca naš vodnik nam pripoveduje....23 Trupejevo poldne - Vošca prihod na Blekovo planino24 Trupejevo poldne - Vošca vsak išče že senco, saj postaja toplo25 Trupejevo poldne - Vošca nad streho se vidi Dobrač26 Trupejevo poldne - Vošca in na drugi strani koče pa Baško jezero (Faaker See)27 Trupejevo poldne - Vošca slovo od Blekove planine in od Trupeja28 Trupejevo poldne - Vošca najlepši del poti do Vošce29 Trupejevo poldne - Vošca končno smo na Vošci30 Trupejevo poldne - Vošca gorska panorama z Vošce31
Mrki     
19.7.2017
Zlatica, na slikah 16 in 27 je Baško jezero (Faaker See).
zlatica     
20.7.2017
Mrki, hvala ti, popravljam, zmedensem bila opozorjena še z ene strani....velik nasmeh
bos     
25.8.2017
Kratke počitnice z boljšo polovico sva začela z vzponom na Trupejevo poldne in Vošco.
Vzpon s Srednjega vrha mimo lovske koče za Lepim vrhom ter nato ob strugi potoka Žlebnica na vrh. Nadaljevanje po grebenu do Blekove planine ter naprej proti Vošči. Spust do Jureževe planine ter skozi Jurežev graben do kmetije Jurež in nato po cesti do izhodišča.
Krasna krožna pot, ki pa terja, kar nekaj smisla za orientacijo. Sploh, če greš prvičjezik.
Trupejevo poldne - Vošca zanimiv WC na izhodišču1 Trupejevo poldne - Vošca panorama, ki te spremlja celo pot2 Trupejevo poldne - Vošca lovska koča za Lepim vrhom3 Trupejevo poldne - Vošca pot ob potoku Žlebnica4 Trupejevo poldne - Vošca pot ob potoku Žlebnica5 Trupejevo poldne - Vošca še malo do vrha6 Trupejevo poldne - Vošca pogled v Avstrijo7 Trupejevo poldne - Vošca greben proti Kepi8 Trupejevo poldne - Vošca ter greben proti Blekovi planini in Vošci9 Trupejevo poldne - Vošca z vrha proti vrhovom Martuljka10 Trupejevo poldne - Vošca na grebenski poti11 Trupejevo poldne - Vošca Blekova planina in Dobrač v ozadju12 Trupejevo poldne - Vošca Blekova planina in Trupejevo poldne v ozadju13 Trupejevo poldne - Vošca na Vošci, Trupejevo poldne pa tam daleč zadaj14 Trupejevo poldne - Vošca pogled z Vošce, od Slemena do Prisojnika15 Trupejevo poldne - Vošca zdaj pa tu dol16 Trupejevo poldne - Vošca utrinek na Vošci17 Trupejevo poldne - Vošca tu na Vošci je res lepo18 Trupejevo poldne - Vošca kar ne moreš se jih nagledat19 Trupejevo poldne - Vošca Kukova špica, sedlo Čez Gulce, Škrnatarica ter Široka peč20
aditaker     
20.9.2017
Ali ima kdo jutri cas da bi me vodil na trupejevo poldne in na vošco, ker grem prvic in se nebi rad izgubil in vprasal bi se ali je to lahka pot brez prepadov, ker imam strah pred visino se pravi pred prepadi in jeklenicami, ali je cisto obicajna kot recimo na crno prst? l.p. Rok
trma555     
21.9.2017
Ojla! Mene niso hoteli vzeti s seboj, ker nisem imela dovolj znanja o hoji po gorah, pa sem se preko tečajev v lj. Matici vsega naučila. Sedaj lahko hodim s komerkoli, Zeleniške špice npr., preplezam brez štrika brez problema. Taki so začetki, če bi rad hodil v hribe, začneš z najnižjimi in končaš z visokimi. Mogoče si nisi želel takega odgovora, ampak to ti toplo priporočam. Spoznaš opremo, hribe, gore, plezanja in krasne ljudi. Srečno!
Ninđa     
21.9.2017
Rok, to je lahka pot brez jeklenic. Orientacijsko ni zahtevna. Slediš mejnim kamnov nasmeh Prepadi so na severni avstrijski strani. Tam pa nimaš kaj iskati nasmeh Se pravi, dan ne rabiš vodnika za takšno pot.

Lepa krožna tura (opisal jo je tudi @bos):
Gozd Martuljek - Srednji vrh - po cesti do lovske koče in nato na greben - Trupejevo poldne - Blevkova - Vošča - nazaj na izhodišče.

Lp, Ninojanez.novak     
21.9.2017
aditaker! Nad Srednjim vrhom so vse poti lahke. Ko prideš na greben, le slediš mejne kamne. Meni se je pred leti ta del Karavank zdel zapleten, sedaj pa je hoja po teh poteh pravi užitek - zlasti bo lepo, ko se bodo macesni obarvali. Če boš preštudiral poti na tem forumu se nimaš česa bati, tudi medveda boš težko srečal.
janez.novak     
4.10.2017
Danes na TP iz Gozd Martuljka po poti po desni strani (gledano od spodaj) potoka Jerman. Ta pot, ki se prične malo pred tulelčkom je verjetno nanovo označena, je pa tudi odcep k slapu Jermn(vreden ogleda). Vreme ni bilo najboljše (megla), narava pa je že odeta v jesenske barve. Z Železnice za lovsko kočo na greben, sestop pa po dolini s sedla med TP in Lepim vrhom.
Trupejevo poldne - Vošca Tod se gre k ferati Hladnik1 Trupejevo poldne - Vošca Odcep za pot v Srednji vrh2 Trupejevo poldne - Vošca Slap Jermn3 Trupejevo poldne - Vošca Prečenje potoka Jerman na koncu poti4 Trupejevo poldne - Vošca Prihod na cesto5 Trupejevo poldne - Vošca Medijsko znani WC6 Trupejevo poldne - Vošca Vrh TP v megli7 Trupejevo poldne - Vošca Jesenske barve8 Trupejevo poldne - Vošca Jesen ob potoku Jerman9 Trupejevo poldne - Vošca Jesen10 Trupejevo poldne - Vošca Lipa nad Hlebanjem11 Trupejevo poldne - Vošca Cvetje na Hlebanjevi hiši12
galebka     
9.10.2017
Prosila bi za pomoč. Rada bi skombinirala izlet na Trupejevo poldne in Vošco, vendar s čim manj višinske razlike in ne časovno predolgo nasmeh Raziskovala sem tole možnost, pa ne vem, če je sploh izvedljiva in koliko to nanese približno višincev in časa: Železnica - Trupejevo poldne - Blekova planina - Vošca - Železnica. Predvsem za zadnjo etapo nisem prepričana, da je sploh možno priti, torej iz Vošce nazaj do avta v Železnici? Mi lahko kdo pove, če je to izvedljivo in koliko je približno zahtevno (višinsko in časovno)? Ali pa mi svetuje najboljšo varanto glede na moje želje? Hvala!
marah     
9.10.2017
Mi smo šli sledeči krog: Srednji vrh-Trupejevo poldne-Blekova planina-Vošča-Jureževa planina-Srednji vrh (15km, 5,5 ure, cca 1100/1200 višinskih metrov). Tura dvakrat prečka gozdno cesto Korensko sedlo-Železnica, tako da se lahko vrneš po poti (če imaš tam avto).
miro krivec     
9.10.2017
Najbolje je če pustiš avto na Jureževi planini, nato pa peš po cesti naprej na Trupejevo poldne, od tam pa čez Blekovo planino na Vošco.Če pa pustiš avto na Železnici te čaka na koncu ture zoprna hoja po cesti navzgor.
francimedved     
12.10.2017
Jaz običajno pustim avto na Jureževi planini v opuščenem peskokopu takoj za odcepom na Vošco. Najprej se odpravim na Vošco in potem po grebenski graničarski poti proti Blekovi planin in in naprej na Trupeja. Vračam se pa po Železnici mimo lovske koče do Jureževe planine.
galebka     
14.10.2017
@francimedved, koliko časa pa ta krog vzame, približno, pa koliko višincev nanese? Hvala za komentarje nasmeh
sssr     
14.10.2017
Višincev ni veliko se zelo počasi vzpenjaš in spuščas.Pri zmerni hoji z veliko slikanja in ženskega klepetanja z eno urno pavzo za malico sva hodili 4 ure.
djimuzl     
16.10.2017
Zlatnino narave nosimo v srcu...
Včeraj od Poldna do Blekove ter po cesti nazaj do Železnice. Topel dan, res prekrasni kontrasti! nasmeh
Izkoristite lepo vreme in uživajte v zlati lepoti, ne bo več dolgo.. Toplo priporočam! nasmeh
Trupejevo poldne - Vošca Ob Železnici1 Trupejevo poldne - Vošca Položnejši del poti2 Trupejevo poldne - Vošca3 Trupejevo poldne - Vošca Barve ne jenjajo4 Trupejevo poldne - Vošca Sonce ima pomembno vlogo pri zlatenju..5 Trupejevo poldne - Vošca Jasa6 Trupejevo poldne - Vošca Julijci rastejo...7 Trupejevo poldne - Vošca Kepa8 Trupejevo poldne - Vošca Zlata lenta9 Trupejevo poldne - Vošca Proti osrčju Karavank10 Trupejevo poldne - Vošca Trupejevo poldne11 Trupejevo poldne - Vošca Malo pod vrhom12 Trupejevo poldne - Vošca Pogled na koroško stran13 Trupejevo poldne - Vošca Grebeni, grebenčki14 Trupejevo poldne - Vošca Cingel cin cingel cingel con..15 Trupejevo poldne - Vošca ..veselo je moje srce.. :-)16 Trupejevo poldne - Vošca Hochalmspitze17 Trupejevo poldne - Vošca Dobrač in Veliki Klek18 Trupejevo poldne - Vošca Pa navzdol19 Trupejevo poldne - Vošca Lepi vrh20 Trupejevo poldne - Vošca Po grebenu21 Trupejevo poldne - Vošca Pogled v Zilo22 Trupejevo poldne - Vošca V ospredju Lisičja peč in Kopišče23 Trupejevo poldne - Vošca24 Trupejevo poldne - Vošca Ostrine nad Špikovo škrbino25 Trupejevo poldne - Vošca Zlato za dušo, pomeni več kot vse bogastvo tega sveta...26 Trupejevo poldne - Vošca27 Trupejevo poldne - Vošca Planina Blekova28 Trupejevo poldne - Vošca Pogled nazaj proti Poldnu29 Trupejevo poldne - Vošca Kopišče30 Trupejevo poldne - Vošca Martuljške linije31 Trupejevo poldne - Vošca Barve počasi odhajajo na zaslužen počitek...32 Trupejevo poldne - Vošca Ostrice..33 Trupejevo poldne - Vošca Pogled iznad Podkorena34
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing