Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Begunjščica - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / karavanke / begunjščica
 Begunjščica
Jany     
30.1.2018
Oho, Janez. Tudi sam sem vćeraj šel po isti poti (levi izstop iz Šentanca). Pred izstopom sem zavil v skale in se pošteno namučil do vrha, čeprav je šlo le za manjši skok.
Se pa strinjam s tabo. Bil je lep dan in enkratni pogoji. Najbolj nevarnih je prvih 300 m ko izstopiš iz avta, zaradi ledu. Upam, se še srečava kje.
Begunjščica Pred izstopom pa v levo1 Begunjščica2 Begunjščica Tu gor sem lezel3 Begunjščica Tu sem dosegel greben.4 Begunjščica Vrh pa v soncu. Lepo5
janez.novak     
30.1.2018
Jaz tudi!
rozka     
31.1.2018
Jany, si si pa "začinil" Šentanc...čestitkenasmeh
voluhar     
1.2.2018

https://tomazsarc.blogspot.si/2018/01/begunjscica-grapi-y-in-trolko-2712018.html
UrOs_95     
15.2.2018
Je bil kdo v zadnjih dnevih centralna gor, sentanski dol? Razmere?
Shkaro     
15.2.2018
Bili smo prošlu subotu (10.02.) od parkinga pa do doma na Zelenici i gore pod grape desno od centralne. Bilo je zelo puno snijega i propadali smo do struka. Na kraju smo otišli Direktnom grapom gor po varijanti, ali smo se nakon izlaska na greben spustili natrag u centralnu i dol prema domu. Tada nitko nije prolazio gore. Bilo je par tragova turno smuke, ali su svi došli u ravninu sa ulaskom u Y grapu i okretali se dol. Ovaj bi vikend možda moglo biti bolje - srećno mežikanje

U direktnoj -> http://www.hribi.net/slika.asp?profil=7202

Ujutro iznad parkinga -> http://www.hribi.net/slika.asp?profil=7203
kolesar     
17.2.2018
Danes Begunjščica dobro obiskana, večinoma turni, pešakov samo za vzorec. Gor sem šel po centralni in se do vstopa v grapo kar pošteno nagazil. V sami grapi ni ledeno samo suh nepredelan sneg, je pa gaz narejena od turnih. Vrnil sem se po šentancu. Na vrhu je tudi kar pošteno pihalo.
Begunjščica1 Begunjščica2 Begunjščica3 Begunjščica4 Begunjščica5 Begunjščica6 Begunjščica7 Begunjščica8 Begunjščica9
Bojan_A     
4.3.2018
V dolini megla, v hribih pa kar dobro vreme. Skupaj sem spravil naslednjo turo:
Ljubelj- Zelenica-Šentanski plaz- Begunjščica- Zelenica- Suho ruševje- Traingel- Ljubelj

https://bojanambrozic.com/2018/03/04/begunjscica-po-sentancu-suho-rusevje-triangel/
Begunjščica1 Begunjščica2 Begunjščica3
Julijec     
5.3.2018
Razmere na vrh čez Šentanski plaz je že dobro opisal predhodnik. Včeraj veliko obiska na Ljubelju, a samih pohodnikov bolj malo, sploh med vzponom na vrh Begunjščice nismo nikogar srečali. Pot po smučišču je lahka, saj je utrjeno, čez plaz pa se deloma udira tudi do kolen, večinoma pa samo v višini čevljev.

Kakorkoli, na vrhu je bilo vrhunsko, vredno vsakega 'težkega' koraka. nasmeh
Begunjščica1 Begunjščica2 Begunjščica3 Begunjščica4 Begunjščica5 Begunjščica6
ZoranV     
10.3.2018
Prijatelj je dobro povedal, Zelenica je gorniški BTC city. To dobiš vse kar rabiš pozimi, od položnih sankališč, do strmih grap, katerih niti ne znam poimenovat in jih večino ne bom nikoli odpeljal.
Centralna grapa je bila danes nekje od 1800 gor v megli, ampak je tako fajn gladka, da ni bila slaba vidljivost prevelika ovira.
Sneg pod Zelenico je bil že zelo moker in zoprn, razen bo ratrakirani poti. Med Zelenico in oblaki pa zame čista poezija.
Na povezavi je kratek video-povzetek.

https://youtu.be/rrDF5GcrRoo

Begunjščica1 Begunjščica2 Begunjščica3 Begunjščica4 Begunjščica5 Begunjščica6 Begunjščica7
Shkaro     
25.3.2018
U subotu (24.03.2018.) poplezali smo Ostržkovu grapu na Begunjsku Vrtaču varijantom koja se u spodnjem delu grape odcepi prema desno. Ulaz u grapu je zalit kao i prvi skok varijante, a drugi skok je malo suh, zato gore pomaže štand i klin. Ostatak grape prema vrhu je svakakav...malo zalito, pa priopadanje u pršić, pa opet zalito i tako. Pred vrh smo izašli varijantom direktno prema grebenu pa ne preporučam da se prate naše stopinke ako se ne osjećate varno. U nedjelju (25.03.2018.) poplezali smo Rožičevu grapu - svi skoki u spodnejm delu su lijepo zaliti i može se brez previše problema u solo varijanti proći. U spodnjem delu kod pristupa grape se ispružio plaz, ali se može doći do grape, mi smo naredili policu s lijeve strane pristupa. Kad se grapa raširi, do vrha se razmere mjenjaju - od lepo zalitih dijelova do mehkog pršića. Sam izlazak na vrh grebena je fantazija - podloga je fantastična i lijepo škripi pa se brzo može napredovati do vrha. U svakom slučaju predivan vikend na Begunjščici - preproučam svima nasmeh
Pozdrav iz Hrvaške! nasmeh
Begunjščica Ulaz u Ostržkovu grapu1 Begunjščica Pogled na skokove varijante Ostržkove grape2 Begunjščica Priječenje prema varijanti Ostržkove grape3 Begunjščica Na izlazu is varijante Ostržkove grape4 Begunjščica Nakon varijante Ostržkove grape se pot spaja s originalnim dijelom grape5 Begunjščica Razgledi prema grebenima6 Begunjščica Nadaljevanje prema vrhu Begunjske Vrtače7 Begunjščica Varijanta izlaza iz Ostržkove grape direktno na greben8 Begunjščica Utrka oblaka i čovjeka u Rožičevoj grapi9 Begunjščica Izlaz na greben iz Rožičeve grape10 Begunjščica Pogled na greben Begunjščice11 Begunjščica Pogled na Stol i dio Julijaca pri izlazu na greben iz Rožičeve grape12
michael66     
7.4.2018
Je bil te dni
kdo na Begunjščici po Centralni grapi?Kakšne so kaj razmere?
Shkaro     
8.4.2018
michael66 ujutro su uvjeti odlični jer je snijeg tvrd i ne propada se, kasnije kroz dan je donji dio centralke jako ojužen.

U subotu (07.04.2018.) smo prijatelj i ja splezali Zelenišku smer. Uvjeti su bili odlični, svi skokovi su bili lijepo zaliti i bio je užitak plezati. Kako je vrijeme išlo tako je smer malo po malo bacala po nama komadiće leda i kamenčiće no ništa strašno. Glavni skok (IV+) je pun leda tako da ga je užitak popeti. Kad smo izašli na SZ greben spustili smo se u Smokuški plaz i vidjeli liniju u stijeni Begunjščice koja vodi na sam vrh. Na vrh smo došli oko 10:30 i već tada se u snijeg na južnim pobočjima dosta propadalo pa smo požurili dolje po centralnoj grapi. Iako je lavinska opasnost 3 i nisu još svi plazovi pali dolje sada su uvjeti za grape idealni.
Begunjščica1 Begunjščica Pogled iz Zeleniške smeri2 Begunjščica Pogledm prema osunčanom grebenu3 Begunjščica Zadovoljni osmijeh na izlasku na SZ greben4 Begunjščica Ovu smo liniju penjali na sam vrh Begunjščice5 Begunjščica Pogled sa vrha linije, niže dolje je Smokuški plaz6 Begunjščica Na grebenu Begunjščice nakon izlaska iz linije7 Begunjščica Vrh Begunjščice...bilo je oko 10:30 i snijeg je već počeo južiti8
Shkaro     
22.4.2018
Nevarno je plezati u desnoj grapi po vodicu Mihe Zupana na SZ greben Begunjscice...Nad skokom se nalazi kamen cca 200-300 kila koji se mice I ne stoji cvrsto na stijeni, svaki tren moze pasti na plezalca.
andro44     
13.5.2018
Za vse nealpiniste - pot preko Roblekovga doma je v celoti kopna nasmeh. LP
Page: 1 2 3 ... 45 46 47       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing