Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Covid-19 - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Covid-19
Janez52     
8.1.2021
aleš k Se strinjam da nas politiki nategujejo in jim tale covid situacija kar prov pride. Drugač bi se morali zmislt kej druzga za širjenje megle. Sem pa še tolk optimist, da upam, da niso še vsi čist do konca pokvarjeni.
črow     
8.1.2021
Ločanka dobro ve, ni res, da nima pojma
dprapr     
8.1.2021
Edino, kar mi je všeč v temi, ki jo je odprl zdravnik (?) in je bila namenjena nečemu drugemu, je to, da lepo razkriva slabe in dobre strani uporabnikov tega foruma. Odpirajo se kot knjiga. nasmeh
Dr.ejči     
8.1.2021
Se strinjam, sla!...sigurn so jih sežigal na grmad?!...mah, še dobr, da se nam, "poganom", kter verjamemo v naravo, iz ktere vse izhaja in v kar so itak vsa staroverstva verjela, ane mežikanje, sladko jebe!!!...no, men se!..85+, s takim napredkom?...ne, hvala...upam, da se mi klobčič velik prej razvije.mežikanje
primoza     
8.1.2021
Trenutno ni več potrebe po opozarjanju k upoštevanju ukrepov. Škoda je že nepopravljiva oz. kolikor jo bo, jo bo ublažilo cepljenje. Ljudje očitno res ne zmorejo več.
primoza     
8.1.2021
No Matej. Po mojem je Teo najbolj zadel. Pod vsako vlado bi bilo približno enako. Zadaj za ukrepi so naši strokovnjaki. In to ne mislim ironično. Okvirno šola je ista in logika tudi. Zdaj je kar je. Karma pa se vsakemu vrne. Nekaterim, ki se preveč ukvarjajo s srečo drugih, se vrne v obliki stresnega nabiranja maščobe, drugi, ki kdaj kaj naredijo dobrega za drugega ne da bi pričakovali kaj v zameno, pa imamo druge pozitivne učinke.nasmeh. Upam, da ne bo januar tako hud, kot se obeta ta trenutek.
zavest     
8.1.2021
> Pod vsako vlado bi bilo približno enako.
Od sredine novembra do sredine decembra smo bili prvi na svetu po št. dnevno umrlih na 100 tisoč prebivalcev. Kdorkoli drug bi bil na oblasti, bi že s stališča verjetnosti težko ponovil ta neslavni dosežek.
turbo     
9.1.2021
Tudi to je COVID-19:
https://www.rtvslo.si/slovenija/ceste-v-zasnezene-kraje-polne-na-veliko-planino-se-ne-da-vec/548411
redbull     
12.1.2021
Nekaj čudnega se dogaja, že 3 dni sameva tale Covid. Vse okzavijanje z očmi
nasmeh
Vincenc52     
12.1.2021
Saj sem rekel Nostradamus zrihtal nasmeh
pikica1     
12.1.2021
Berem že ta virus par tednov pa sem imela vsega dovolj. Odprla sem novo bojno polje. O psih in njihovih lastnikih.
ppegan     
12.1.2021
Pikica, mislim, da tam ne bomo potrebovali 80 strani, preden se bomo izpeli velik nasmeh
Mcgiver     
12.1.2021
He he, tudi tukaj se nebi izpeli, če jih nekdo od urednika nebi po prstih dobil.......velik nasmeh

Polona, glede psov se pa s tabo popolnoma strinjamnasmeh
primoza     
12.1.2021
Kaj posebnega novega ni, bučkarijada 2021 je v polnem razmahu. Razpihovalec proti ukrepom je bizarno končal na Golniku, kot je razbrati iz medijev zaradi stresa, kakor se po novem reče Covidu. Na srečo je očitno cepivo res učinkovito, marsikaj bo popravilo že cepljenje prve traše najstarejših. Nato pa naprej, s 1. majem pa napovedujem odprtje družbe, s tem mislim tudi odhode na kake ferate v Avstrijo. Ravno prav bi bilo to. Kmalu bodo največji skeptiki v presežne smrti pridobili
uradno številko od Statističnega urada. Kaj dosti razlike od mojih napovedanih 3200 ne bo. Se pravi vsak deseti iz DSO naj bi šel. Kader tam je očitno res bolj tako tako. Verjetno bi morali imeti take plače kot policisti iz gornje polovice seznama, pa ne bi kašljali v varovance. Druženje kadra v DSO v privatnem času je imelo očitno res katastrofalne posledice. Splošna bučkarijada 2020 pa je imela za posledico, da so se v zunanjem svetu zaposleni v DSO tako na lahek način okužili. Pač enostavno je vidno, da se je to začelo dogajati v času porasta aktivno okuženih. Če bi bili v DSO zaposleni taki kot mi sem prepričan, da bi skoraj ne bilo okužb. Roko na srce je očitno dokaj simpl ostati brez tega SARS, vendar samo, če se človeku da. Za DSO bo pa treba, ko bo čas za to iti pogledati v kako drugo državo. Nočem končati v rokah kakega, ki si reče, delavec lahko vedno dela še slabše kot je slabo plačan.
andi2     
13.1.2021
No no, Primož. Tole pa prav pavšalno kašlja po ljudeh, ki brišejo umazane riti okostnjakom ali nasedlim 100kg kitom. Ja, namenoma uporabljene grde besede; gre sicer seveda za nebogljene ljudi, ki so v takšnem položaju zaradi splošnega stanja svojega telesa in stanja družbe, kjer se je starejšega treba ob prvi priliki znebit od doma v negovalno ustanovo. Očitno boš moral enkrat it probat z njimi preživet en dan v njihovi naporni službi. Verjetno boš vztrajal do petega oskrbovanca od stotih, ki ga boš moral v celot oskrbet (popolna nega higiene telesa, hranjenje,...) in celo noč poslušat, kako kriči iz vsega glasu svoje zmedene misli v okolico. Z enim polivinil predpasnikom in eno najcenejšo masko za cel dan dela. Za 1k eur mesečno. Tako da seveda, pogledat v Avstrijo, kjer te bo ravno tako oskrbela pridna Slovenka ali Bosanka. S to razliko, da bo mesečno prejela 3k plače zato da nemško govoreči raji ni potrebno delat za njih poniževalno težkih opravil. Ti boš pa za takšno oskrbo plačal mesečno še kakšnega stotaka več.
Pa prvič slišim, da je brez okužbe ostati tako enostavno. Pismo, če bi to novembra vedel in ne bi bil tako len, da sem moral potem tri tedne ležat in še en mesec zdravit svoja pljuča.
Nostradamus si pa tudi slab. En teden nazaj si nad številkami obupal in predvidel splošni kaos. Sedaj pa po prvi dozi (ki ne zaščiti nič!) enega promila prebivalstva sanjaš o imunosti Slovenije. Virus je pač zdrvel skozi DSO in bolnišnice, pa je sedaj predah v teh populacijah zaradi prekuženosti. Kot ga bodo imeli Britanci v Londonu čez en mesec, ko bo okužen vsak 8/10.
Tako da ja, kot zgoraj piše. Izkašljajmo še kakšen nov krog 80 strani podobnih bedarij, kot je tudi tale moj zapis.
aleš k     
13.1.2021
Evo ceplenjevelik nasmeh
Covid-191
primoza     
13.1.2021
Kar se tiče enostavnosti govorim iz lastnih izkušenj. Res pa je, da smo zelo omejili privatne stike. Lahko jih od januarja 2020 preštejemo na prste ene roke. Saj o plačah se strinjam, sem napisal enako kot ti. Res pa je, da je entuziastov, ki delajo opravila, kot jih opisuješ sam, malo. Verjetno jih ke cca. toliko kot se jih želi v DSO cepiti 20%. Ostali so očitno nasedli v tej službi enostavno zaradi tega, ker ne najdejo druge. Tudi sam sem napisal, da v tej državi ne želim uporabiti storitev DSO iz razlogov, ki si jih naštel sam. Ko omenjaš ceneno zaščitno opremo. Za kakih 10 eur se tu na malem oglasu nahaja n99 maska z zamenljivim filtrom za večkratno uporabo. Malce težje se pod njo diha, ampak kar ščiti, očitno. Da se jo razkuževati. Sam sem jo uporabljal v vseh zaprtih javnih prostorih in med delom vsepovsod. Očitno deluje, čeprav ima le certifikat iz Kitajske. Ne sanjam pa o imunosti Slovenije, se pa očitno po besedah Beoviceve kaže droben znak, da je že viden učinek cepljenja najranljivejših nekaj 10000 starostnikov. Saj teh ni veliko. Bo pa to verjetno potrjeno februarja. Kako pa ti ocenjujeješ, da so se držali distanciranja v privatnem času tvoji sodelavci? Aja pa napisal sem le, da bomo januarja plačevali decembrski zapitek. Saj to se pa dogaja.
Covid-19 Morda pa se že kaže luč na koncu tunela?1
hočo     
13.1.2021
A je treba sploh kej dodat. Celi Balkan z izrazitim padom okužb, v Sloveniji, najbolj jugoslovanski bivši republiki, pa ne gre na bolje. Folku se že meša, vlada pa še naprej dela kar hoče zmeden
Sorok     
13.1.2021
Ravnokar dobil sporočilo: zbolela bratranec in partnerka (68 in 65 let). Že 11 dni, huda utrujenost in temperatura okrog 38. "Prinesla" ga je partnerka iz bolnice, kjer je bila 3 dni zaradi povišanega RR (krvnega pritiska).
korl     
13.1.2021
Ja ok, zdaj pa hitro vrži telefon v peč, da se ne boš nalezel.
Page: 1 2 3 ... 78 79 80 81 82 ... 127 128 129      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing