Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Covid-19 - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Covid-19
redbull     
8.1.2021
takole bo je rekel Jajo
Covid-191
ppegan     
8.1.2021
Dejan, sj verjetn ni daleč od resnice velik nasmeh

Pa spet so smučišča zaprli. Ni mi jasno, zakaj. A mi lahko nekdo razloži, zakaj so lahko odprte cerkve, kamor najbolj pogosto zahaja skupina ljudi, ki naj bi jo v tej epidemije najbolj ščitili, smučišča, kjer se gibaš in si cel dan na svežem zraku, so pa zaprli???
Da o hitrih antigenskih testih in njihovi neučinkovitosti niti ne govorim. Naša cenjena vlada je spet kupila mačka v žaklu. Primer iz ene šole glede hitrih testov: hitri testi so vsem učiteljem pokazali, da so pozitivni, PCR ponovljeni testi pa samo 4. In potem se sprašujejo, od kod toliko pozitivnih. Itak, da se številka dviga, če so pa hitri testi nezanesljivi in lažno pozitivni, kar je dokazano (če koga zanima, naj malo pogugla, na necenzurirano.si je o tem kar lepo napisano). Burleska se nadaljuje jezen
aleš k     
8.1.2021
Mogoče bodo enkrat največji privrženci tega " smrtonosnega virusa" dojel,da je vse skupaj nateg.
VanSims     
8.1.2021
Kar se smučišč tiče sem slišal neuradne govorice, da Janša malo svojemu soimenjaku nagaja. Mimogrede, ta naj bi si dal spremeniti ime, zato da so lahko levi mediji pisali članke o tem kako 'ima Janša' v lasti Krvavec in podobno, ne da bi opozorili bralce, da to ni isti Janša.

Meni je sicer bolj kot s cerkvijo, nelogična primerjava s fitnessi, tam si zadihan pa še v zaprtem prostoru.

Lahko sicer, da ga je vlada polomila pri nakupu HAGT testov. Mimogrede, pogodbo je podpisal tisti, ki jo je medtem že popihal t.j. Gantar, če bo slučajno spet kaka revizija, čeprav malo verjetno ker se sedaj z njo ne bi moglo več rušiti vlade.

HAGT so na splošno že OK, čeprav resda manj zanesljivi od PCR, toliko kot je pač hitri test lahko učinkovit, sicer bi lahko testirali le s HAGT. Tudi meni se ne zdi prav kar počes testitrati z njimi, bolj bi bili uporabni za konkretne praktične namene: prečkanje meje, letališča, vstop v lokale, prireditve (ko bo sproščeno seveda),...

Zaradi tega se seveda sedaj ruši statistika primerjav s predprazniki in je manj razvidno koliko je povečanje okuženih zaradi 'bučkovanj' (oprostite, če si sposodim ta izraz) med prazniki in zaradi uvedbe splošnega testiranja s HAGT.

Necenzurirano.si jaz sicer ne bi ravno imel za verodostojnega. Nekje na ravni Nove ali pa celo 24ur.
ppegan     
8.1.2021
Ok, ja, tudi to glede fitnesov je nelogično. Se strinjam.

Glede neučinkovitosti hitrih testov so poročali vsi naši mediji, tako spletni kot televizijski, pač sem enega izpostavila, ker se običajno tu gor takoj kdo oglasi in želi dokaz. Pa se mi ne zdi slabo napisano. Se pa članki na to temo najdejo tudi drugod (tudi v tujih medijih), le malo je potrebno poguglat zavijanje z očmi
aleš k     
8.1.2021
Vidim,da nekatere strašno moti druženje. Očitno ste pozabili,kakšno je normalno življenje. Če vas je pa tako strah,se pa zaprite v klet z masko čez obraz ,nas pa, ki hočemo živeti,pa pustite pri miru.
Janez52     
8.1.2021
aleš k Ja, če si moški star 40 let in dobiš covid maš šanso 0,07% da umreš. Potem lahko rečeš, da je virus nateg. Če pa si moški star 85+ in fašeš covid maš pa 31% šanso da te pobere. Za ljudi iz te skupine je pa virus malo manjši nateg a ne?
hočo     
8.1.2021
Za ns pjančke je bl kriza ker ni gostiln. med mašo sm tut molil za šankom nasmeh
Majdag     
8.1.2021
Vsak nasmeh šteje..nasmeh
Covid-19 - Vsak nasmeh šteje1
redbull     
8.1.2021
ko bom, ce bom 85 dočakal, mislim da se bom še samo smejal virusu
ločanka     
8.1.2021
Vi strokovnjaki za COVID, samo potrdite mi, da še vedno velja, da greš lahko v drugo občino v isti regiji za športno dejavnost. Eni mi oporekajoeek
Hvala vnaprej.
aleš k     
8.1.2021
Janez52
Nategujejo nas politiki,ne virus. Kar se tiče pa procentov,lahko umrem jutri ali pa čez 50 let
turbo     
8.1.2021
ločanka, izvoli nasmeh

Športna dejavnost kot izjema za prehajanje občinskih meja
Posameznik ali osebe iz skupnega gospodinjstva lahko prehajajo med občinami znotraj statistične regije, kjer imajo prebivališče, za namen izvajanja individualnih športnih aktivnosti ali gibanja v naravnem okolju izven naselij.

Z drobnim tiskom vred pa tukajle:
https://www.gore-ljudje.si/Kategorije/Novosti/z-omejitvami-dovoljena-rekreacija
gorolazka     
8.1.2021
85 letniki se s tem ne bi strinjali redbull, moja mati in njena generacija zelo radi zivijo in jim gre virus....
ločanka     
8.1.2021
o, hvala. Sem že mislila, da lahko jutri sledi kazeneek
andi2     
8.1.2021
Jah, ti ja (odgovor za Dejana). Uni, ko hočejo še sedaj na osemdeseta in devetdeseta z obsežnimi facelifti in dementnimi možgani vladat našemu svetu, pa seveda nemežikanje Sej si videl uno babico sodnico s terminalnim rakom v ZDA. Še en mesec pred pričakovano smrtjo ni videla razloga, da bi odstopila mesto drugemu. Zato pa je takšna paranoja v njihovih krogih.
iUnknown     
8.1.2021
Ja Dejan, pravijo, da si je cel kup hard core komunistov želelo župnika pred svojo smrtjo, čeprav so jih celo življenje preganjali. Med njimi tudi Josip Broz in Kardelj.
Tako da sem prepričan Dejan, da se boš tudi ti še premislil glede virusov, ko in če boš dočakal 85 let.
s7nf     
8.1.2021
Kdaj pa sta onedva župnike preganjala (si mislil nune)?
ločanka     
8.1.2021
Župniki niso bili nič preganjani. In tudi verniki niso bili. Res je samo, da so tisti na visokih položajih morali biti v partiji. A je danes kaj drugače? Vsaka oblast menja ljudi, ki so jim pomembni za uresničevanje njihovih interesov.
sla     
8.1.2021
ločanka - pojma nimaš!
Page: 1 2 3 ... 77 78 79 80 81 ... 136 137 138      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing