Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Covid-19, Ukrajina

Print
Mcgiver4. 12. 2020 08:21:28
Ljudje ne si delati utvar. V trenutni situaciji bi vsaka vlada delala podobno, ker mora. Saj vidite da je povečini povsod po svetu enako, z manjšimi odkloni.
(+8)všeč
ppegan4. 12. 2020 08:43:56
Katerakoli vlada bi bila boljša kot trenutna JJ-jeva strahovlada mrk pogled
(+18)všeč
VanSims4. 12. 2020 08:53:26
@andi2: "Kot si sicer napisal - edina skrajna rešitev je zapreti vsakega človeka v hišo in počakat dva meseca."

Kdaj sem jaz to napisal?

@Mcgiver: " Večina se drži ukrepov, situacija se pa nikakor ne izboljša."

https://www.zurnal24.si/zdravje/aktualno/kacin-je-bil-danes-precej-jezen-zal-mi-je-da-moram-to-reci-357817

plus tisto kar sam opažam na našem dvorišču in sem o tem tudi pisal v prejšnjem in še prejšnjih postih. ZATO se situacija nikakor ne izboljša! Zaradi takih idiotov. In zaradi policije, ki ne ukrepa, kljub temu da je na taka druženja opozorjena. Je*e se njim!
(+6)všeč
redbull4. 12. 2020 09:36:28
dragon
Nemogoče, da bi bilo slabše. Jajotu se že tko cel svet smeji
(+10)všeč
dprapr4. 12. 2020 09:38:59
"Katerakoli vlada bi bila boljša kot trenutna JJ-jeva strahovlada".
Morda, morda pa tudi ne. Kolikor se spomnim, je prejšnja planirala nakup mask do konca tega leta!? Aja, maske so itak neučinkovite.nasmeh
Ko bomo nehali nenehno nekoga kriviti za naša dejanja, takrat se bo stanje spremenilo in nič prej. Vsak zase naj razmisli, kje dela napake.
Verjetno smo tu tisti, ki zahajamo v gore, še najmanj krivi za to stanje. Izvzeti so seveda tisti, ki še vedno obiskujejo množično obiskane hribe v svoji okolici.
Od vseh teh ukrepov, ki se jih držimo ali pa tudi ne, se mi zdi še najbolj sporen ta z omejitvijo gibanja med občinami. Glede na to, da večina storitev ne obratuje, po moje ne bi bilo nič narobe, če bi bila ta omejitev odpravljena. Kam naj gredo družine z otroci v naravo v večjih krajih, kjer povsod naletiš na gužvo? Če ne bi bilo te omejitve, bi se lahko bolj razporedili. Tisti, ki bivamo na podeželju, tega sicer tako ne občutimo, pogrešamo pa "višince". Vsaj mi v vzhodnem delu Slovenije.mrk pogled
(+10)všeč
VanSims4. 12. 2020 11:04:13
@dprapr: "Izvzeti so seveda tisti, ki še vedno obiskujejo množično obiskane hribe v svoji okolici."

"v svoji občini", si hotel reči? mežikanje
(+2)všeč
herman84. 12. 2020 14:32:12
Glede na vse vrhunske strokovne zapise glede covida-19 na teh straneh bo administrator nekaj najboljših predlagal zdravniški zbornici za naslednjo Nobelovo nagrada za medicino.


(+3)všeč
VanSims4. 12. 2020 15:00:00
Saj ni res pa je!!!

https://www.rtvslo.si/slovenija/v-zadnjem-tednu-najvec-izrecenih-opozoril-na-celjskem-konec-tedna-ponekod-poostren-nadzor/544529

"Tako na zdravstvenem inšpektoratu kot na policiji ugotavljajo, da LJUDJE V VEČINI UPOŠTEVAJO VLADNE UKREPE."

Dajte sprehodite se vsaj malo naokoli pa odprite oči.

"Policija sicer največ kršitev zaznava glede OMEJITEV GIBANJA, zdravstveni inšpektorat pa v povezavi z nepravilno UPORABO ZAŠČITNIH MASK."

Predvidevam, da slednje po možnosti predvsem na prostem in tam kjer ni gužve. In ja, virus se širi z gibanjem in ne s stiki!

"Namen policije je, da z najmilejšimi ukrepi doseže spoštovanje ukrepov preprečevanja širjenja virusa,"

Najmilejši ukrep je opozorilo! Ja saj, saj to so mi tudi na policiji rekli, da oni v glavnem opozarjajo!

"V primeru kršitev mladoletnih oseb OBVEŠČAMO STARŠE,"

Ja itak, mamini sinčki in očkove princeske so nedotakljivi, staršem pa še potuho za tako vzgojo!

"Pri tem smo izrekli skupno 1002 opozoril ter izdali 617 plačilnih nalogov in hitrih postopkov. V VEČINI PRIMEROV JE ŠLO ZA KRŠITVE ODLOKOV O PREHAJANJU MEJA, O OMEJITVI GIBANJ IN PREHAJANJU OBČIN,"

Človek ne ve, ampak očitno imamo res nesposobno policijo, če svojo nesposobnost še takole javno razgalja. Ne, da se jim ne bi dalo ampak dejansko - nesposobnost!
(+4)všeč
Dr.ejči4. 12. 2020 17:46:34
Čer...aj dons kej nov`ga?!?
(+4)všeč
piotr4. 12. 2020 18:03:58
Najbrž res ljudje težko razumemo uporabo mask ob bližnjih srečanjih.
Ravnokar sem se vrnil s kratkega obhoda mestnih gričev in med mimoidočimi jih vsaj 3/4 ni uporabljalo mask.jezen
Ker pa je virus tudi že predmet politizacije, pa še pogled na ta predloga:
-Novoizvoljeni predsednik ZDA svetuje 100 dnevno nošnjo mask.
-Samooklicana KUL zveza pa priporoča sproščanje ukrepov, zračenje prostorov, ipd.cool
Saj ni res, "strahovlada" pada,naj se komedija nadaljuje...velik nasmeh
(+1)všeč
andi24. 12. 2020 18:46:40
Čer,
mah, nič prevečzavijanje z očmi V kratkem nas čaka še nov politični izum za lažje bivanje v hiši - steklena okna. Aja, pa vrata, una ta trdna - to je Jelovicavelik nasmeh
(+4)všeč
Dr.ejči4. 12. 2020 19:32:19
Res, Primož?...a med samoumorjenimi podjetniki?...al nasploh?...se pravi rakavi, od kapč umrli, prometne, komplicirane bolezni, itd?...mar nas je premalo?...premalo uničujemo naravo?...no, ko si/smo končno začeli žalit drug druzga, zame so najbolj idiotskosamovšečne tvoje izjave mežikanje...mislim, da izjaviš, da dokler se dnevno ne bo ubilo 10 podjetnikov?!?!...ne, nisi idiot, debil si!!!...na žalost sem osebno poznal podjetnico, ki se je dejansko obesila...in možakarja, ki se je po tem, ko ga je povrh, u kurcu posla, še baba pustila, prav tako!...tebe boli, da ne moreš it plezat v Avstrijo, ali Osp...pa to se dejansko norca delaš iz sebe...in ti bi zaprl vse za 14 dni in potem bi živel v pravlci???...a ti tud v Božička, pa Dedka Mraza, pa gozdne vile, pa škrate verjameš??...ja, jaz verjamem, da je nekaterim lahko, ker so doma in vseeno prejemajo colngo...pa, mimgrede, ko si navedu, da je lahko podjetnikom, ki nič ne delajo in prejemajo 80% plače...poznam kar nekej ljudi, ki ne delajo nič, pa prejemajo 100% colngo...ni treba ugibat, kje so zaposleni!...in možakarju, ki je navedel, da je v penziji in da ga na srečo ne skrbi za prihodek, si komentiral, da ima polno rit...aja, pa še to!...vseskozi ponavljaš, da 1/3 ne spoštuje ukrepov...zdej ne vem, al sem jaz slep, ko se gibam naokoli??...dejansko bi vsak tretji moral biti brez maske v trgovini, na bencinski, na pošti, ...če je navedeno, da se določen odstotek ne strinja z ukrepi, še ne pomeni, da jih ne izvaja...sam sem med njimi, mimogrede...totalno so mi debilni, pa vseeno nosim masko in sem spoštljiv do drugih...pa ko smo ravno pri maskah...za hec sem nataknil najbolj običajno, "kirurško", med brušenjem izravnalne mase...to je tisti, najbolj fini, mokasti prah, ki gre tja, kamor se ti še sanja ne!!...predvidevam, da je večji od virusa???...a če sem mel gobec brez prahu??...ja, v pravljici!... ma, kreten si!!!!...upam, da te tvoj ego enkrat pokoplje....samo enkrat sem te srečal, ko si z Žanom, v snegu sestopal s Storžiča...Žan je bil malo večji od pohodnega cepina, katerga je ponosno držal v rokah...za njim pa si ponosno hodil "oče", tako ponosen in nabit z egom, da ti je očitno podbradek močno tiščalo navzgor...tako močno, da ob navadnem "zdravo" (ja, sebe imam za navadnega človeka, ki je vzgojen v "prosim, hvala, dober dan, itn..." in na to sem ponosen!) nisi mogel odgovorit??...prav tako Žan (pa njemu, kot malemu pobču nekako odpustim, čeprav zavijanje z očmi)...preziram take ljudi in kot sem že napisal, žal mi je, da ti nisem pljunil v ksiht!
op. p. mal mi je ventilček popustil mežikanje
Mam idejo...ker smo , očitno, vsi, tukej gor, "amaterji", kar se strokovnosti tegale virusa tiče...naj vsak pove, oz. napiše, kaj je po izobrazbi, kakšno delo opravlja in kje je zaposlen, pa da vidmo, kdo je kej "kompetenten" za izjave??...pa komu se jebe, če je doma, pa dobiva colgo...
Tkole, sem samozaposlen... izučen, da se razumemo, in ne v enem tednu priučen, kot je nekdo (rad bi videl kako se v enem tednu kvalitetno priučiš def. poklica...ali pa kateregakoli obrtniškega dela) gradbinec, s 25 letno prakso...slikopleskar po izobrazbi, na žalost "doktor" v svojem poklicu in opravljam ga z veliko srčnostjo...ne, nisem zaprosil za pomoč, ker sem solidaren s svojo državo (ja, tudi mi, obrtniki jo tvorimo in ne samo gospodarstveniki!!! in, mimogrede, samo prispevki ne polnijo proračuna, ampak davki od dobička in pa ddv, katerega pa ni, ker denar ne kroži!!!, bumbar!!...še več, najprej najebemo mi, ker 15ga, oz. 20ga nobenga ne zanima, če delaš, al ne, prispevke moraš plačat, drugače ti pa odtrgajo...)in ji ne bom še jaz škodil proračuna...tudi vavčerja nisem koristil in ga tudi ne bom...naj ostane več za tiste, katerim res primanjkuje...ja, vesel sem, da imam delo, da sem skromen in da lahko naberem za prispevke, stroške, hrano...za luksuz si privoščim hribovsko opremo, kakšno dobro papico in kak viski, rum...pir s prijatli je pa samoumeven velik nasmeh...kombi je star 17 let, pa še noče crknit velik nasmeh...aja, letos sem si drznil it na 15 dnevni dopust na hrvaško...za nazaj sem fasal pa še 14 dni "dopusta"...ne rabim omenjat nejevoljo mojih strank...
Kar se tele scene tiče: poznam kar nekaj ljudi, kateri so bili pozitivni, z nekaterimi sem bil v stiku tudi sam...ne vem, če sem bil pozitiven, če sem prebolel?...kak glavobol sem imel, pa mogoče pekoče grlo?...ampak, nič nevsakdanjega zame...v kakršnem prahu, svinjariji in hlapih delam že več kot pol življenja.
Tako, za konec še tole : že od nekdaj sem mnenja, da nas je čedalje preveč, da smo eni paraziti na Zemlji, katero samo izčrpavamo, za lastno rit!!!..
Torej! 1. če je virus nenaravnega izvora, se pravi umetno ustvarjen, potem mu ne moremo ognit, pa če se jebemo!
2. če pa je virus naraven, potem vsa čast naravi, da nam da mal po pički, kakor se obnašamo do nje!

se opravičujem administratorjema, če sem šel malo ven iz "okvirjev"...to mi gre dobro velik nasmeh

vsem ostalim pa, rad se mejmo!
(+25)všeč
redbull4. 12. 2020 21:02:47
Lepo si povedal Dr.ejči . Res se lahko v zemljo pogreznejo, da z vedno hujšimi ukrepi je slabša slika. To je res noro. Kaj bodo s tem dosegli, da ob dostavi hrani se ne sme dostaviti piksna piva? Direkt norca se delajo
Samo, da se vreme izboljša potem pa v hribe, druga nam ne preostanemežikanje
(+4)všeč
samoa4. 12. 2020 21:03:43
Madona Dr.ejči, teb je pa ornk ventilček popustil....
(+2)všeč
journeyman4. 12. 2020 21:18:12
Kot pravi Dejan, sam da se vreme popravi, pa vsi v hribe, zraven pa masovno sredinca in "ne, hvala" psihopatom v vladi. Bo "epidemije" v trenutku konec. mežikanje
(+4)všeč
zavest4. 12. 2020 23:05:09
> Samo vernike chem trailov, ploske zemlje in čipov Billa Gatesa ničesar ne ustavi.
Ne bodi skromen in dodaj na ta eminenten seznam še selfie kinga.
(+6)všeč
Mcgiver4. 12. 2020 23:08:16
Dr.ejči res si malo robato napisal, ampak pošteno. Situacija ni rožnata, razen za tiste, ki so priklopljeni na proračun. Ta ki mu je bilo povečini namenjeno itak ne bo razumel, ker noče ali ni sposoben. Stalno nabija o tej eni tretjini, ki je vsega kriva, a sam je nikjer ne vidim. Prilagam link strokovnjaka, ki menim da se po sposobnosti lahko kosa s primozem. (nč bat, so slovenski podnapisi)
Razen seveda, če ni lažna novicavelik nasmeh

https://vimeo.com/482001636
 
 
Dr Roger Hodkinson je zdravnik, specialist za patologijo, ki vključuje virologijo.
Šolal se je na Univerzi Cambridge v Veliki Britaniji in je bivši predsednik
sekcije za patologijo pri Zdravniški zvezi, bil je tudi pridruženi profesor na Fakulteti za medicino, kjer je veliko poučeval.
Bil je predsednik izpitne komisije za patologijo pri Royal College of Physicians (Kraljevem kolegiju zdravnikov) v Ottawi.
Najpomembneje pa je, da je trenutno predsednik biotehnološkega podjetja v Severni Karolini, ki prodaja teste za COVID-19 in lahko bi rekli, da nekaj ve o vsem tem.  
(+4)všeč
VanSims5. 12. 2020 06:20:10
".ne, nisem zaprosil za pomoč, ker sem solidaren s svojo državo"

Hmm, kdo ima koga za neumnega?

@redbull: "se ne sme dostaviti piksna piva"

No,to bi pa protestiral tudi jaz, če bi naročal tako hrano (grem raje v trgovino). Ja, saj je bilo že davno rečeno, da bodo Slovenci šli v revolt prej zaradi zaprtih oštarij kot pa pomanjkanja ali krize. Evo! mežikanje
(+6)všeč
andi25. 12. 2020 06:37:46
Mcgiver - hvala za deljen video. Težko bi rekel, da gospod fejka, vse realne izkušnje gredo v to smer. Edina stvar s katero se (zaradi svoje osebne izkušnje) ne bom strinjal - ne gre za bad flue. Bolezen je lahko zelo zelo resna, hude dolgoročne posledice za pljuča. Občasno, če imaš res veliko smolo, tudi smrtna. Je pa Dr.ejči lepo napisal - če smo planet zjeb... do te mere, si ene stvari tudi zaslužimo. Saj ne nehamo. Prva stvar, ki jo kot javnost najbolj pritiskamo, ni odprtje meja za izlete in obisk družine. Ne, obleke in obutev je potrebno navalit. Pa nogometne tekme, sploh tiste ta najbolj bogatih klubov. Te je treba ohranit za vsako ceno. Ker se kot svetovna skupnost po enormni zadolženosti potem delamo, da je ta denar potrebno nekomu vrnit (komu? meni, Janezu, babici, banki, državi??), pa nas kaj drugega kot ponovna revščina in trpljenje v bližnji prihodnosti verjetno ne čaka. No, pa nova varianta ala Covid21, seveda. Pa se bo spirala padca nadaljevala. Stopimo skupaj, bodimo tolerantni in si pomagajmo, če se le da. To je edino, kar nam ostane.
(+5)všeč
lino5. 12. 2020 10:32:22

Primož, tvoja videnja se preroško uresničujejo. Še dobro, da deliš svoje napovedi tako ljubeznivo z nami in nas vzpodbujaš v teh kriznih časih. Hvala! nasmeh
(+2)všeč
Page:123...3031323334...371372373
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies