Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Covid-19 - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Covid-19
jax     
19.11.2020
https://www.dnevnik.si/1042943528/slovenija/gore-so-nevarne-in-drage
fpetel1     
19.11.2020

Sam ne nosim maske, ker običajno srečam v eni uri do 10 ljudi - na drugi strani ceste. Pač prednost, če živiš v vasi. Se pa tudi ne družim, razen pozdrav čez cesto in obisk staršev.
Veliko jih pa nosi maske in gre direkt od enih prijateljev k drugim.
Za hojo v hribe v drugo občino nobenega ne ogrožaš, ampak, če so pravila za vse, naj bodo za vse in se jih bom v toliko držal, za ta čas, ki upajmo, čim prej mine.
ljubitelj gora     
19.11.2020
"če so pravila za vse, naj bodo za vse"
Pa niso, če se normalno hodi delat, v trgovino, pošto, lekarno. Kot vidte se virus širi med temi, ne pa če nekdo "krši" zapuščanje občine da gre v gore.
Kolikokrat so že rekli, da ob znakih bit doma, pa hodjo delat.
Da ne omenjam v Petrovem Brdu hodjo okuženi delat v dom upokojencev.eek
P.s. Tako se bere nekatere, ampak sem proti nekaterim ukrepom.
Mi vsi domači smo zdravi.
fpetel1     
19.11.2020
Groza - dr. M. Potrč predpisal, z blagoslovom T. F.
turbo     
19.11.2020
Groza je tukaj, na tej strani, v tem forumu velik nasmeh
Trobec     
19.11.2020
Groza, kako je uspela oblast skregat ljudi...tudi na tem forumu... zmedenmrk pogled
martin4     
19.11.2020
a oblast...hmm...kaj pa selfikingi,kot (kao) virologi, zagovorniki zarote, nakladači, sedežni planinci, pohodniki, alpinisti...velik nasmeh
Dr.ejči     
19.11.2020
Pa saj nismo skregani mežikanje...se samo zabavamo/kratkočasimo (vsaj zase lahko rečem) velik nasmeh...čeprav, ker se sam najdem samo med "preprostimi" osebki, s "kmečko" pametjo, bi prosil za mnenje ostalih, bolj študiranih...ker naj bi "rdeči", kar po večini res smo poleti (odvisno sicer od polti) velik nasmeh. od sosedov prinesli virus, kateri sedaj počne "darmar" pri nas (tam očitno ne?), kako to, da, ko sredi dneva kliknem spletno kamero mesta Krk, vidim ljudi, za mizo, ob kavi, še bolje, pivu nasmeh, brez mask...????...pa če zanemarim, da sosedje plezajo pri nas in da znanec že nekaj časa dela (preko računalnika) iz krasnega, obmorskega mesta, ne našega, ker se tam pač počuti bolj svobodnega??...op. p. samo razmišljam mežikanje
dprapr     
19.11.2020
Dr.ejči, kako so že rekli v jugoarmiji, nisi ti tu zato, da razmišljaš.nasmeh
Dr.ejči     
19.11.2020
Aha!...torej, ne morem razumeti, ker nisem študiral obramboslovja? velik nasmehmežikanje
primoza     
19.11.2020
Imaš prav drejci. Hrvati so kar štirikrat boljši od Kitajcev... Bravo... Kar na Hrvaško iti gledati, kaj se je za naučiti. Pa kar tam ostani.nasmeh
Covid-19 Kitajci1 Covid-19 Hrvati2
jax     
19.11.2020
Saj greš tudi ti lahko na Kitajsko, če ti je švasanje v stanovanja tako blizu.
primoza     
20.11.2020
Saj tam ni tega. To bo tukaj, za tiste, ki se nismo uspeli držati ukrepov do te mere, da ne bi razširili virusa vsepovsod. Zdaj pa se bomo čukasto gledali na trenažerjih. Na Kitajskem je vse (skoraj) normalno, zadnjič se je v članku javil Bečirovič. Veliko testirajo in v primeru, ko najdejo kak vir nemudoma uvedejo lokalne ukrepe najstrožje narave. Ki trajajo krajši čas, a so ostri in predvsem nadzorovani. Tukaj pa ni nikakršnega nadzora nad upoštevanjem, kar ima za posledico to kar je zdaj in kamor gremo. Veš pa sam, da nisem nad tem niti najmanj navdušen, ker ne maram trenažerjev. A kaj hočem. Živim pač v tej družbi, ki je postala to kar je in pokasirali bomo to kar bomo.
primoza     
20.11.2020
Upam, da bomo sledili Avstriji, kjer je iz popolne zapore v domove izvzeto nujno nakupovanje in rekreacija.
korl     
20.11.2020
primoz, daj daj, kritiziraš našo neodgovorno družbo, zaradi katere je zdaj kot je, bla bla.

Prav tako si odgovoren in neodgovoren kot vsi drugi. Kaj pa je bilo takrat, ko ste rinili za en teden na cerkljansko koristit vavčerje in so bile že vzpostavljene regije? Rekel si - mi imamo že rezervacijo in lahko gremo v drugo regijo, ostali pa nismo več smeli, če smo hoteli ostati odgovorni.

Če bi bil ti vsaj delček tega odgovoren kot se tu duvaš, bi takrat rekel: Evo jaz bi lahko šel, ampak ne grem, ker se zavedam, da ena jeb.... rezervacija ne prepreči širjenje virusa.
Ampak ne, ker je ta zmešana vlada dala izjemo, si jo pograbil kot najbolj primitiven marginalec in nato cel teden promoviral svoj prešvican ksiht na vseh omrežjih. Tudi ti spadaš v to neodgovorno družbo!!!
turbo     
20.11.2020
..."in nato cel teden promoviral svoj prešvican ksiht na vseh omrežjih." velik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
andi2     
20.11.2020
Haha, tale z rdečo poltjo pa zmaga. Bravo Dr.ejči - to smo hribovcicool virus je še kako resničen in nevaren. Ene par tiranov, ki mislijo, da se svet vrti okrog vladanja ljudstvu, prav tako. Pa vseeno si ne želet Kitajske - je sploh kdo od nas že preizkusil njihov sistem prepoznavanja obrazov, ki te lahko v enem tednu spravi iz dobro plačane službe v puščavsko keho? Brez bistvene možnosti popravka statusa do konca življenja. Ne se hecat s tem. Uživajmo v naravi, čudna pravila in ljudje bodo že odpujsali v zgodovino oziroma kamor spadajo - na smetišče. Pa videno včeraj - tudi policaji ne gredo na nož, če te na sprehodu v naravi/vasi srečajo zgoraj brezvelik nasmehlp
ppegan     
20.11.2020
Končno en pameten, ki ni spran od politike nasmeh

Omejevanje gibanja na občine nima prav velikega smisla
Trobec     
20.11.2020
Nekaj podobnega je že kakšen mesec nazaj pisal Ihan, da represija rodi upor in ne poslušnosti, ter da je treba ukrepe skrbno premislit, predvsem pa je izredno pomemben način komunikacije oblasti.

Pa še en članek za tiste, ki so tudi tu trdili, da je 3 mesečna imunost ultimativno in nezmotljivo dejstvo
https://www.nytimes.com/2020/11/17/health/coronavirus-immunity.html?fbclid=IwAR3_JsNePjhWC0eATWkOctPkWgCdE5HM05vNMi5AW_BGtGgrHOCabYHxu4s
andi2     
20.11.2020
Ihana je potrebno tudi jemat malo z rezervo, čeprav je odličen retorik in pisec s črnilom. No, tukaj pa se njegovo znanje in pokončna drža počasi končata. Kako že nekje piše neka stara modrost - delajte po tem, kar govorijo; kar delajo, pa sami ne delajte.
Page: 1 2 3 ... 26 27 28 29 30 ... 127 128 129      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing