Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Covid-19 - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Covid-19
SamoK     
17.11.2020
Ali pa journeyman, kdor bo prej mežikanje
ljubitelj gora     
17.11.2020
Že kar nekaj časa ni več svobode. Razen, če se švercaš, to je pa druga pesem.
Zebdi     
17.11.2020
journeyman, mogoče še malo dodatnega branja:
https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2020/10/01/epidemija-covid-19-odgovori-na-dileme-zdravni%C5%A1kih-kolegov

https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2020/11/16/to%C4%8Dka-zloma-je-to-%C5%A1tirinajsti-zaporedni-delovni-dan-7-ur-v-skafandru-ali-pa-zadnja-zasedena-postelja-in-klic-za-nov-sprejem

@jax: tole o zdravi pameti je na žalost utopično. Čisti primer je uvedba obvezne nošnje mask na prostem; če se spomniš, je bilo prej obvezno nošenje, če ni bilo mogoče zagotavljati zadostne medsebojne razdalje. Je Bregantova potem lepo povedala, zakaj so zaostrili - zaradi kontrole. Da ni več dileme o tem, ali je bila razdalja zadostna ali ne. Pa daleč od tega, da bi mi bil ukrep všeč. Mi ni, mi je pa jasno, zakaj so ga uvedli.

Se pa strinjam, da je vlada zrela za odstrel (milo rečeno). Kacin, Hojs, Krek in Janša so najhujše, kar se je lahko zgodilo. Take paciente moraš res iskati z lupo. Na drugi strani pa imaš Ihana, Logarjevo, Rozmana.. ki vedo, o čem govorijo - in predvsem vedo, kako govoriti.

Težava je, da vlada namesto zagotavljanja izvajanja osnovnih ukrepov uvaja vedno nove, rezultata pa ni - ker ni sposobna uveljaviti niti prvih, osnovnih. Posledica je pa zdravstveni sistem na robu zloma. Težava za ostale bo pa nastala, ko ne bodo mogli do potrebne zdravstvene oskrbe.
zokipoki     
17.11.2020
Ukrepi so, roko na srce, butasti, kot smo butasti ljudje, žal. Ampak je kot je. Veliko je nesmislov in protislovja, kot tudi dejstev, ki se jih ne da zanikati. Kaj čemo, treba je iti skozi to s čim manj jeze in nepotrebnega konflikta. Jeza poslabša vsako situacijo. Upajmo na najbolje in bodimo odgovorni.
primoza     
17.11.2020
Se povsem strinjam zgoraj je Zebdi lepo navedel dejstva s terena. Seveda pa s tem ne bo prepričal nikogar, razen že prepričanih.nasmeh Zaostrovanje ukrepov res ne pomaga, ker če se četrtina ne drži skoraj ničesar, potem ima virus preko njih lahko pot za prenos in se lahko ukrepi vlečejo v nedogled. Upajmo, da bo čimprej na voljo učinkovito cepivo.
journeyman     
17.11.2020
Zebdi, tvoje povezave temeljijo na predpostavki, da bolezen Covid 19 povzroča virus z imenom Sars-cov 2. Tu je problem - nihče tega virusa ni uspel izolirati (s čimer se dokaže njegov obstoj) in dokazati, da povzroča bolezen.
To pa ne pomeni, da ljudje niso bolni in da ne umirajo. Pomeni, da se smrti iz drugih razlogov mečejo v en koš, s tem pa se upravičuje represija.
Ključni pa so zavajajoči testi: če ne bi testirali, ne bi nihče govoril o pandemiji. Ljudje bi umirali zaradi drugih vzrokov, tako kot so do sedaj.
SamoK     
17.11.2020
>nihče tega virusa ni uspel izolirati (s čimer se dokaže njegov obstoj) in dokazati, da povzroča bolezen.

Res je. Pa tudi še niso dokazali, da je človek stal na Luni ali da je Zemlja okrogla!
jax     
17.11.2020
Ma dobro, jaz se res ne bi spuščal v neke teorije zarot. Virus že obstaja, brez skrbi. Seveda pa so zelo legitimna vprašanja o tem, koliko je res nevaren, predvsem pa, kakšno ceno plačujemo za to zdajšnje omejevanje širjenja za vsako ceno. In dejstvo, da imamo vlado, katere vsaj nekateri ministri se zelo odkrito spogledujejo s fašizmom, gotovo ne pomaga. Ampak da smo si na jasnem, jaz nisem nikdar trdil, da ne bi bilo vsaj razumnih zaščitnih ukrepov do nadaljnjega smiselno ohranit.
In mislim, da je to point vsega skupaj - zaščitni ukrepi morajo biti taki, da lahko brez sprenevedanja rečemo, da veljajo "do nadaljnjega" oz. tudi dolgoročno. Saj jaz tudi že pogrešam kak dober koncert. Ampak je*at ga, takle mamo. To se sprejme. Te hojsovske norosti o zapori občin pa pač niso dolgoročno vzdržne, zato iz njih nujno sledijo vprašanja o trajanju in tista ogabna sprenevedanja o "še 14 dneh".
dragon     
17.11.2020
Vse bolj očitno je, da nekatere ne moti omejevanje svobode, pač pa to, da svobodo omejuje janševa vlada.
primoza     
18.11.2020
Ugotovitev je kar prava. JJ tudi mene moti. Samo nima povezave (neposredne) z ukrepi. Tudi sami ukrepi ne bodo imeli neposredne povezave z vlado. Sicer so na koncu vedno politične odločitve, trenutno bi bili strokovnjaki, ki stojijo za ukrepi, ostrejši kot politika. Videli smo, da polovično ukrepanje ne deluje v primeru velikega števila aktivnih okužb. Priti moramo na nekaj 100 okužb, da začnejo delati epidemiologi na terenu in sproti izolirati rizične stike.
journeyman     
18.11.2020
Evo, kot sem včeraj napisal. Fraza "teorija zarote" odpravi vsak dvom v uradne zgodbice. Kakorkoli, zdaj vsaj veste, da obstajajo še druge razlage in drugi pogledi. Kaj vas prepriča in čemu verjamete je vaša odločitev. Nimam volje, da bi tu v neskončnost debatiral, kaj je in kaj ni.
Samo še to dodam. Bodite pozorni na družbene spremembe, ki se in se bodo dogajale kot posledica te "pandemije". Morda se takrat komu kaj posveti. Problem-reakcija-rešitev.
Srečno.
Zebdi     
18.11.2020
Družbene spremembe so se in se bodo dogajale, kaj je tu čudnega? Zadnja večja pri nas je bila osamosvojitev leta '91. Kar se pa tiče drugih razlag in drugih pogledov - ljudje trdijo marsikaj, pa to še ne pomeni, da imajo prav. Flat earth society so kar glasni velik nasmeh

Sicer pa UKC MB vabi med svoje vrste tudi prostovoljce. Vem, da prostovoljci pomagajo tudi v UKC LJ. Mogoče se jim pa pridružiš in se iz prve roke prepričaš o "drugih pogledih in drugih razlagah"?
MitjaBelak     
18.11.2020
Kot zanimivost. Samo posredujem in nikogar nikakor ne prepričujem v to, da se razume.
Na to sem naletel že poleti, in dodobra presrfal OPERATION LOCKSTEP. Obstajajo razni članki o njem. Veliko jih je, zato ne posredujem linka, vsak naj zase razišče, če ga zanima.
Kronologija je zelo lepo opredeljena, in če človek malo razmisli o njej, se hitro najde med temi točkami. Nekako na trenutno situacijo bi se dalo enačiti med 9 in 10.
Bolj pa je težava tisto od 13 naprej. Čas bo sigurno prinesel svoje, v vsakem primeru pa svobodo zelo poceni prodajamo. Ko jo bomo popolnoma izgubili, se bomo zavedli kaj smo imeli. Je pa res, da nikoli vsi vsega ne izgubimo/jo.
Sam zaključek vsega tega članka. To je pa debata za kam drugam.

21. junija je predsedniK Gane Nana Akufo-Addo javno objavil načrt za uničenje svetovnega gospodarstva in zasužnjevanje človeštva. Rekel je, da bere iz dokumenta Rockefellerjeve fundacije iz leta 2010, a to je moral biti še en Rockefellerjev dokument "Operation Lockstep".

Predsednik Gane Nana Akufo-Addo. Tu je kratek oris njegovih glavnih točk, ki potrjujejo naše najhujše strahove. Ta pandemija je bila načrtovana pred desetimi leti do potankosti.
1. Ustvariti virus z nizko smrtnostjo v Fort Detrick, NJ.
2. Ustvariti bojno različico z visoko smrtnostjo kot varnostno kopijo, ki jo boste uporabili po potrebi.
3. Za "dodatno zanikanje" naj ga prenesejo v laboratorij za bioorožje v Winnipegu, "kjer ga bodo ukradli kitajski znanstveniki in pretihotapili v Wuhan".
4. Naj bo njegovo širjenje videti kot nesreča. Krivite mokro tržnico v Wuhanu.
5. Oktobra 2019 izvedite realno simulacijo. To je EVENT201.
6. Načrtujte cepljenje človeške rase, ki ga zagotavlja digitalna izkaznica in "zdravstveni potni listi". (To je ID 2020.)
7. Dovolite stik med človekom in človekom, da se sev lahko razširi pred začetkom zaklepanja.
8. Razširite obseg pripora.
9. "POVEČAJTE" število smrtnih žrtev, da bi širili strah. Vse smrtne žrtve pripišite Covidu 19.
10. Čim dlje zadržite zaklepanje, da boste uničili gospodarstvo, prekinili oskrbovalne verige in povzročili socialnenemire.
11. Za kratek čas razbremenite pripor, nato pa za to okrivite "povečanje" za ponoven še hujši in bolj restriktiven pripor. Krivdo za "povečanje" zvrnite na protestnike - "smo vam povedali!"
12. Zatrite ljudsko ogorčenje z brutalno silo in drugače misleče prikažite kot "javne sovražnike".
13. Uvedite cepljenja in potne liste. Ljudje ne bodo mogli sodelovati v družbi brez obeh.
14. Če se večina zbudi zaradi te zarote, izpustite nov virus s 30-odstotno smrtnostjo in recite: "smo vam povedali !"

Pa še zaključek tega vsega.

Če imate možnost, da se hitro preselite v Mehiko ali Južno Ameriko, predlagam, da to storite - zdaj! To JE uničenje življenja, kot si ga je Bog zamislil, NI preizkus ali preizkušnja, to je končna igra za tiste satanske talmudiste in njihove mirmidone, ki so stoletja načrtovali, da bodo imeli ta svet samo zase. Glede vsega tega niso bili skromni in že desetletja javno govorijo, da želijo svetovno prebivalstvo zmanjšati za 85% do 95%. To pomeni, da z današnjo tehnologijo menijo, da potrebujejo le odstotek med 5% - 15% tistih, ki danes živimo kot njihovi sužnji. Nas preostale nameravajo ubiti, množični poboji sovjetske in rdeče Kitajske so bili test, tokrat je njihov načrt dejansko umor večine sveta. Če se to sliši preveč noro, da bi verjeli, ja, to je norost v najbolj satanski obliki, vendar je bolje, da ji verjamete in ukrepate, če le imate minimalno možnost vaše ali preživetja vaše družine. Ta norost je bila skozi stoletja vedno znova dokazala, da je ne muči vest in nima nikakršnih predsodkov glede KATEREGA KOLI ŽIVLJENJA, vaše žene in otroci NE bodo izvzeti.
jax     
18.11.2020
Ej. Ukrepi zoper širjenje virusa so nori in absolutno v nasprotju z vsakršnimi principi zdrave pameti. Ampek lepo vas prosim, res jim ni treba nasproti postavljat teh lunatičnih idej. Point je v tem, da se zagovarja razumnost, ne pa da se propagira lastno varianto nerazumnosti!
dprapr     
18.11.2020
MitjaBelak, tvoja edina rešitev, kot sem lahko razbral iz tvojega dolgega teksta, je torej izselitev v Južno Ameriko.
Dobro, da si vsaj izbral deželo s prelepimi gorami. Na tem forumu smo ti hvaležni za ponujeno rešitev iz tega lockdownanasmeh
UB77     
18.11.2020
Sam res, pa še tequila v potokih! Že pokam kufre!velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh

jax     
18.11.2020
O južni Ameriki težko rečem, imajo tudi oni precej problemov z virusom. Sem pa včeraj prišel na eno zanimivo idejo, potem ko sem ugotovil, da ljudje hodijo plezat tudi v alžirsko Saharo.

Recimo tole, navrtana štirica, izgleda čisto uživaško:
https://www.montagnabiellese.com/avancorpo-del-tizouyag-via-vent-de-sable/

Skratka, človeka kar zamika, da bi se tako za kak mesec umaknil med beduine v puščavo, z njimi malo pil čaj, se umaknil od tega cirkusa, spotoma še kaj splezal ter se vrnil nazaj, ko bi tole minilo. Sicer je to najbrž lažje rečt kot storit, ampak ideja je pa hudo mikavna - jo dajem v razmislek še komu drugemu ...
SamoK     
18.11.2020
Koliko si pa star? 15 let?
Hribolaznik     
18.11.2020
Edina rešitev MitjaBelak zate je, da se zabarikadiraš v kako jamo... Svetujem Potočko Zijalko... Minimalno 6 mesecev...
Sorok     
18.11.2020
vse je že bilo, zgodovina se ponavlja. Pa kuga, pa AIDS pa...- če se ne motim tudi konec sveta leta 2012. Torej smo že itak zombiji.
Page: 1 2 3 ... 25 26 27 28 29 ... 136 137 138      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing