Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Covid-19, Ukrajina

Print
špik8130. 11. 2020 15:43:49
Ga ni na svetu buldožerja,ki bi lahko odrinil ta kup neverjetne modrosti!!! Pa če tudi bi bil nimamo prostora tega skladiščit. Kemis več ne obratujevelik nasmeh
(+13)všeč
parenzo30. 11. 2020 16:00:31
Primož, tale selfi ti je najboljši. Pokrajina in to...
Časi so vedno enaki. Le folk je dandanes scrkljan, nadut, polnih riti vsega in hoče - zahteva - kot dojenček, takoj imeti, če ne se cmera...

Kar se tiče ukrepov:

Kakor v nesreči ne pomaga najboljši varnostni pas, če z njim nisi pripet, tako tudi ob epidemiji ne pomagajo najboljši ukrepi, če se jih ne spoštuje.

Žalostno je to, da del prebivalcev ne upošteva ukrepov, ker misli, da s tem škoduje vladi. Kakšen idiotizem ! Škodujejo zdravstvenim delavcem in sodržavljanom, oz. zavestno širijo virus in h temu ščuvajo tudi druge.
(+12)všeč
aleš k30. 11. 2020 17:21:29
Pozdravljeni.

Kakšna drama zaradi ene gripe! Veliko bolje in ceneje bi bilo,če bi povečali število zdravnikov in stevilo postelj,kot pa da se uničuje gospodarstvo in življenja ljudi.

Ukrepi? To,da se izvaja psihično in fizično nasilje nad ljudmi. To so ukrepi?
(+6)všeč
lino30. 11. 2020 17:34:22

Parenzo, zelo slikovito si opisal povprečno slovensko mentaliteto. (Važno je, da sem proti, pa čeprav ne vem zakaj!) nasmeh
(+5)všeč
aleš k30. 11. 2020 18:26:18
Vedno so bili virusi,razne bolezni,vojne,..,pa so bile šole odprte,gibanje ni bilo omejeno,... Naj mi kdo argumentira,zakaj je ta gripa tako drugačna( pa ne o številkah,ker so te napram drugim boleznim zanemarljive).
(+3)všeč
aleš k30. 11. 2020 19:54:29
Mogoče boš zdaj razumel,kaj hočem povedati.
Ljudje naj bi bili visoko inteligentna in razvita bitja. Tako kot vojne,lakota,mučenje itd.,je za večino nesprejemljivo. Verjetno se tukaj strinjva. Zame pa so tudi ti " ukrepi" nesprejemljivi,ker ne vem čemu dejansko služijo. A zdej razumeš?
(+4)všeč
aleš k30. 11. 2020 20:09:43
Očitno sem iz drugega planeta.
Srecno
(+1)všeč
zokipoki30. 11. 2020 21:57:08
Nisi z drugega planeta Aleš, le stisnjen si v kot, kot praktično vsi mi. Moramo biti razumevajoči in kolikor se da realni. Spet en pametnjakovič ane? nasmeh Nič hudega. Meni je super, da lahko izmenjujemo mnenja, četudi nesmiselna, saj nas to dela človeka in konec koncev si vsi delimo isto usodo. Vsak ima svojo zgodbo in razloge in vsak kdaj popusti. Delimo si tudi težko zgodovino in breme, ki ga nosimo vsak zase in skupaj. Moj pogled na kovid je ta, da gre za novejšo različico virusa, ki je ob pravih pogojih za gostitelja lahko usoden. Meni se zdi zadeva preprosta, nisem pa strokovnjak. Veliko se govori o tem, da bodo ukrepi mnoge spravili na rob preživetja. Ne vem za ostale, jaz sem na robu že leta in koga briga? Večno dokazovanje, da sem vreden službe, ki mi daje, da lahko furamo skozi mesece. Pa nisem edini. Veliko jih je že padlo čez rob pa nihče ni vedel. nasmeh
(+10)všeč
Janez5230. 11. 2020 23:13:42
Korist debate na telem forumu je, da si mal olajšamo dušo. Resnica o covid-19 ukrepih pa je za vsakega mal drugačna. Najbrž bi se lahko kar hitro zmenili koliko je 1+1. O covid ukrepih pa je mal drugač. Za nekoga, ki je star tam okol 35 in je zaradi covid ukrepov ob dohodke so ukrepi nesmiselni in nesprejemljivi. Saj, pri 35-ih, če dobiš covid, gre najbrž v veliki večini primerov za gripico.
Zame pa je realnost (resnica) malo drugačna. Sem v penziji torej so dohodki zagotovljeni. Bližam se pa 70-im in se zavedam, da je moj imunski sistem,zaradi preteklih bolezni že precej načet. Zato mi je malo težje gledat na sprehodu, ko ljudje ne spoštujejo ukrepov.
(+10)všeč
redbull1. 12. 2020 04:52:32
Vse si fajn napisal, samo pa da pride učinkovito cepivo to pa ne vem. A si bil ti zraven pri iznajdbi. Upam, da na koncu ne bo tako da bo na razpolago 2024 in nekateri še kar živitte v pravljici koalicije. Resnično upam, da se motim.
(+2)všeč
parenzo1. 12. 2020 08:11:42
Problem je, da NI zadosti zdravstvenega osebja, ti pa, ki so, so izmučeni, izgoreli, saj delajo 24/7. Ampak to egoistične primate ne zanima, ko pravijo: vse sprostimo, a povečajmo število zdravnikov. Kako ? Copy/Paste ?
Švasanje, mešanje malte, polaganje ploščic, se lahko priučiš v enem tednu, za zdravnika je potrebno 10 let !

Dokazano je, da več kot 20 % tistih, ki brez ali z blagimi znaki bolezni prebolijo to „gripo“ , ima zelo resne posledice. Zato mladina, ne se napihovati, „meni pa nič ne more, ker sem mlad...“

Cepivo bo in to prav kmalu. Verjamem pa, da so covid ukrepi najbolj prizadeli pijančke, vaške nakladače in hvalisavce, ki se zdaj ne morejo napihovati v domači gostilni in so izgubili oder za nakladanje. To pa boli...
Smrk, smrk..
(+7)všeč
jax1. 12. 2020 08:41:42
Uf, parenzo. Tole pa po aroganci že skoraj dosega sveto trojico Janša-Kacin-Hojs ...
(+5)všeč
parenzo1. 12. 2020 09:04:58
@jax, ja, resnica je precej delikatna zadeva.

Zaradi nje te ima večina za poštenega, treznega, objektivnega, nekateri pa te imajo zaradi nje za nesramnega, arogantnega, sovražnega.., ali dobijo celo paranojo in te primerjajo s tem ali onim.
No, saj to ni od danes...nekateri so zaradi nje končali na križu, grmadi...

(+4)všeč
zokipoki1. 12. 2020 09:08:44
Hahahaha parenzo! Za zdravnika je potrebno 10let, za navadnega delavca pa teden! Hahahaha malo si zgrešil, obrni dokler lahko velik nasmeh
(+4)všeč
ppegan1. 12. 2020 09:32:23
Do sedaj sem se zadrževal, da se nisem oglasila, ampak se ne morem več. Ne vem, ali se je vsem skisal oz. vsaj večini. Ali res ne vidite, kako škodljivi so ti ukrepi za večino prebivalstva?? Ali ste lahko tako slepi? Najbolj me je pogrel od Primoža komentar, da bo gospodarstvo preživelo. Ja, seveda bo, ampak v kolikšni meri. Dajte malo vprašat Ano Roš in še kakšnega drugega podjetnika/sp-jevca, kakšni se jim zdijo ukrepi in kako se počutijo, ker so morali zaradi vladnih ukrepov odpustit vse zaposlene. Dajte se postavit v kožo tistih, ki so zaradi ukrepov izgubili vse in ne vedo, kako bodo preživeli, kako bodo nahranili otroke. Na dan jih zaradi kovida umre okoli 50, brez službe pa jih je ostalo že na tisoče. Kako bodo ti preživeli, očitno ne zanima nikogar. A to se vam res zdi ok? Verjamem, da se tisti, ki ste preskrbljeni in imate zagotovljene službe, ne ukvarjate s tem in da v tem ukrepih ne vidite nič slabega. Lahko ste slepi, ne bit pa neumni.
Mogoče je kdo od vas zasledil zapis mame dveh otrok na FB-ju, ki pravi, da enostavno ne vidi več izhoda in da si takega življenja kljub dvema otrokoma ne želi. Da bi raje umrla od covida, kot pa živela, saj tako življenje ni vredno živeti. Oba s partnerjem sta izgubila službi zaradi ukrepov vlade, sedaj ne vesta, kako bodo preživeli, kako bosta nahranila otroka, kako bosta plačala položnice, ki se kljub ukrepom kopičijo. Pa to zagotovo ni osamljen primer, ljudje so depresivni, potrti, ker plačujejo za nekaj, kar niso krivi, pomaga jim pa nihče. A to se vam zdi normalno? Da o tem, da so pred nami prazniki, ko bodo ljudje še bolj depresivni, niti ne govorim.
Ne me narobe razumet, podpiram določene ukrepe, kot je nošenje mask tam, kjer je to potrebno (zunaj na prostem in v hribih zagotovo ne), pa da se ne družimo in ohranjamo razdaljo, saj vem, kaj želijo s tem doseči in da zdravstveni sistem ne bo zdržal večjega navala obolelih. Razumem in upoštevam. Ampak vse do neke mere.
Zaradi manjšine najeba večina. To ni prav in ne bi smelo biti tako. Starejše bi lahko zaščitili na druge načine. Pa ne me zdej spet križat, ker sem napisala, kar sem. Moja stara mama si je pri 86-ih marca letos zlomila kolk in ne ni se okužila s kovidom, je pa vseeno umrla zaradi njega. Od marca do junija je bila v bolnici brez osebnega stika z nami, torej bila je sama cele dneve, stike smo imeli le preko telefona. Ko so videli, da je zaradi osamljenosti postala brezvoljna in neodzivna, so jo poslali domov. Dejansko so jo poslali domov umret, saj so ji trije meseci samote pustili hude, predvsem pa nepopravljive posledice. Ni imela več volje do življenja, kar se zaradi nelogičnih ukrepov vlade dogaja tudi v tem trenutku, pri številnih starih in mladih. Moja stara mama je preminila konec julija, drugih starih staršev nimam. Tudi "dobronamerni" ukrepi, ki naj bi bili za splošno dobro, so lahko za koga usodni. Samo v razmislek.
(+13)všeč
zokipoki1. 12. 2020 09:35:25
Dobro ppegan, in kaj bi ti storila, da bi bilo drugače?
(+4)všeč
jax1. 12. 2020 09:53:50
ppegan, se zelo strinjam. V resnici je trditev, da bo gospodarstvo "že zdržalo" čisto identična trditvi, da bo zdravstvo "že zdržalo". Pa si tega kljub temu nihče ne upa rečt.
(+2)všeč
jax1. 12. 2020 09:54:54
Aja, parenzo, niti ena od trditev v tvojem postu ni resnica v pravem pomenu besede. Vse so posplošene stereotipizacije (pijančki in vaški nakladači? Prav gotovo.).
(+2)všeč
aleš k1. 12. 2020 10:17:05
@ Zoran

Hvala,da si me spomnilvelik nasmeh.

Ostani zdrav,pa upam kmalu na kakšno turomežikanje
(+1)všeč
zokipoki1. 12. 2020 10:19:53
Treba si je priznati, da se je to, kar je napisala ppegan dogajalo že pred ukrepi. Naj mi kdo pove zakaj bi moralo gospodarstvo kot je sploh obstati? Gospodarstvo kot je, je miljarde po svetu spravilo ob kruh in dostojanstvo! Marsikdo je bil oropan vsega! Padec je neozogiben, žal, tudi mene boli, ampak to je druga tema. Lahko pa furate naprej staro normalnost navidezne resničnosti in v svojem izobilju, ki si ga lahko naberete po kapitalističnem modelu, pozabite na vse, ki bodo pocrkali za vašo zadovoljstvo.
(+3)všeč
Page:123...2526272829...371372373
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies