Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Covid-19 - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Covid-19
16.3.2020 - andi2
Gotovo se ne bomo mogli izogniti debatiranju na to temo. Pa mogoče pride prav tudi za izmenjavo informacij, da ne smetimo lepih tem, ki nam polepšajo dan. Mogoče uporabimo tudi za širjenje obvestil, če zbolimo in smo bili v neposrednem stiku z neznanci v gorskem svetu. Varno in zdravo. Lp, Andrej
dprapr     
15.3.2020
Včasih se moramo čemu tudi odreči. Sedaj je pravi čas za to.
http://www.slo-alp.com/
zokipoki     
15.3.2020
Res je Drago! Srečno!
primoza     
15.3.2020
Ne bluzimo tudi sami. Sonce tudi koristi. Ampak treba je iti nekam na samo. Kar je Dejan definitivno šel. Tudi v zaprtih prostorih ni ravno optimalno za zdravje.
and1     
15.3.2020
V vednost:

GRZS odsvetuje aktivnosti na prostem, pri katerih je večja možnost poškodb, še posebej naj se ljudje izogibajo visokogorja. Javnost mora vedeti, da so v sedanji epidemiološki situaciji omejitve tudi pri gorskem reševanju.

Ob sumu na okužbo ponesrečenca s COVID19 bodo piloti prevoz s helikopterjem zelo verjetno odklonili, gorski reševalci pa bodo najprej poskrbeli za lastno varnost in reševanja se lahko precej zapletejo, v tej situaciji ni nič samoumevno.

Prosimo upoštevajte navodila v skupno dobro!!
primoza     
15.3.2020
Dvomim da bo okuženi s Covid19 lezel po visokogorju. Za zdaj ni na GRS Slovenije nobenega uradnega obvestila na strani PZS pa je najnovejše tole
https://www.pzs.si/novice.php?pid=14158
dprapr     
15.3.2020
Primož, a za vse potrebuješ uradno obvestilo? Včasih je tudi kmečka pamet dovolj.
pingvini.slo5     
15.3.2020
obvestila so po vseh socialnih omrežjih grsz, na strani grs kamnik, po televiziji, fb, itd, itd. treba samo malo spremljat kaj se dogaja okoli tebe.

ampak spet ljudje (še posebej tisti, ki so bili že večkrat reševani) lepo ignorirajo in rinejo v gore, čeprav so trenutno razmere kar opasne. ravno včeraj so pri vikijevi sveči reševali alpinista.

potem druga skupinica - ja skupinica - je danes rinila na triglav. se pravi, čeprav naj se nebi družili, so počeli ravno to + se po nepotrebnem izpostavljali.

retorično vprašanje: del katere FB skupine so vsi ti - skupinica na triglavu, red bull?

nevem, a se ne zavedate, da so poleg zdravnikov trenutno v pripravljenosti civilna zaščita, gasilci, grs, itd itd, in da če se eden izpostavi bolezni, bo morala cela enota v karanteno. ti ljudje pa bodo v naslednjih tednih zelo potrebni! da ne omenjam da se po nepotrebnem obremenjuje tudi zdravstvene delavce.
penzionist     
15.3.2020
https://www.facebook.com/groups/grs.trzic/permalink/10158110973095396/
primoza     
15.3.2020
Alpenverein tudi ni nič objavil. Razen tega, da ne gre računati na prenočevanje v zimskih sobah. Zdrava pamet pa pravi, da v gorah lažje najdeš tistega meter in pol prostora zase. V trgovini pa nisem bil že 8 dni. Za razliko od 99% folka. Tako, da je zdrava pamet v Sloveniji precej relativna zadeva.
primoza     
15.3.2020
Po mojem se ni za bati, da bodo ljudje iz kafičev kar naenkrat drli čez secerno steno Triglava. To, da bi jih bilo strah iti še na sprehod v gozd je pa vseeno malo pretirano. Se pa strinjam, da se ni pametno drenjati v kakem plezališču ali pa iti ravno na Šmarno goro.
dprapr     
15.3.2020
Ni tu vprašanje samo "tistega metra in pol", ampak morebitne dodatne obremenitve GRS in še posebej zdravstvene oskrbe v primeru nezgode.
Pa kaj bi ti govoril, saj boš ti z ulomki vse rešil.nasmeh
primoza     
15.3.2020
A če greš po cemaž povečaš tveganje, da te bodo Grsjeci vlekli iz kake grape. Dej malo vseeno razmisli, kaj pa ko se bo ljudem mešalo od izolacije pa se bodo razsuli v zelo nevarnem predelu, to je lastni kopalnici. Ne prodajat take megle. Najprej so dovolili, da se ljudje kot norci drenjajo cel teden v trgovinah, tam se je po mojem pridelalo na tisoče okužb. Zdej pa se grejo neko totalno izolacijo.
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
primoza     
15.3.2020
Pa tvoj zapis se bere tako, kot da bodo zdaj Grsjeci delali na respiratorjih. Osebno sem prepričan, da bo vsak od nas šel čez Covid 19, le s primernimi ukrepi se bo ta čas razvlekel na nekaj sezon. In pričakujemo lahko že v kratkem učinkovita zdravila. Vsi delajo na tem in kmalu bodo uspeli. Do takrat pa meter in pol, dezinfekcija rok in obremenjenih površin npr. kljuk in izogibanje gneči.
penzionist     
15.3.2020
Podobno obvestilo so ravnokar tudi uradno prejeli načelniki alpinističnih odsekov/klubov. Z navodilom, naj ga posredujejo svojim članom. če si član kakega, ga boš verjetno tudi ti prejel. Tako, da bo uradni del obvestila pokrit. In kot je zapisala Betka ...

" Pa kako zaboga nekateri nič ne razumete ?? Ne gre za to, kdo je bolj pameten, ampak samo za preprosto spoštovanje ukrepov !!!"

PS: tudi na strani PZS je že objavljeno : https://www.pzs.si/novice.php?pid=14162
palček plezalček     
15.3.2020
A je res potrebna nepotrebna debata o kopalnicah in podobnih neumnostih. Pandemična situacija zahteva določena odrekanja. Izpostavljanja potencialno nevarnim dejavnostim so neodgovorna, ravno tako druženja. Nesreča se lahko zgodi doma, na sprehodu po Ljubljanskem barju ipd., a alpinizem, gorništvo, alpinistično smučanje, padalstvo itd. so dejavnosti, pri katerih so nesreče procentualno bistveno bolj pogoste kot pri umivanju zob. Trenutno smo enajsti na svetu po številu obolelih na milijon prebivalcev, zrdavstevnega osebja nam primanjkuje, aparatur tudi. Če se lahko izognemo trgovinam, ne vem, v čem je težava za krajši čas izogniti se aktivnosti, ki je potencialno nevarna. Morebiti s tem res ne osrečiš sebe, a morda rešiš življenje.
exwannabe     
15.3.2020
Mislim, da je debata že v štartu izgubljena... Osebkom, "ala" redbull, primoza, itd, ki mislijo, da so posrkali vso pamet tega sveta in, ki ne vdij preko bolestnega egocentrizma in narcisizma je nemogoče karkoli dopovedati še bolj nemogoče pa pričakovati sprejemanje drugačnih stališč. Eno in edino je zveličavno - lastno prepričanje. Kot bi vernika prepričeval...
grega_z_brega     
15.3.2020
Ahhh če se z ulomki bahaš, še ne pomeni, da ti grejo eksponentne enačbe.mrk pogled
SamoK     
15.3.2020
Primož ima res težave z ulomki, odkar ga je ena četrtina brcnila v rit, glede najnovejše civilizacijske panike pa mu dam precej prav.
Novi virus bo ob še tako ostrih ukrepih okužil več kot polovico svetovnega prebivalstva, nekateri bodo tudi umrli. Večina pa bo bolezen prebolela v dveh tednih, mladim sploh ne bo nič resnega.
Panika in omejevanje vseh oblik pa bo civilizacijo verjetno stalo naslednjih deset let postopnega obnavljanja.
Torej - hoja v naravo in hribe, dokler je ne prepovejo, je vsekakor smiselna. Kdor pa hodi v hribe samo v tem primeru, ko lahko računa,d a ga bodo zanesljivo potegnili iz stene, če bo izgubil telefon ali imel žulje na obeh nogah, pa naj se res drži kvečjemu domačega vrta.
fpetel1     
16.3.2020
Upajmo na najboljše!
Vsekakor bo rekreacija zdrava.
Kaj bo komu, bo pa pokazal čas. Ker gre za gripi podobno obolenje, ki se lahko hitro spremeni in pozabi, kaj je ciljna populacijanasmeh
primoza     
16.3.2020
Zdaj je objavil priporočila tudi alpenverein. Kot vidimo so podobna našim. http://www.alpenverein.at/portal/news/aktuelle_news/2020/2020_03_13_coronavirus-alpenverein.php
Upam, da sem primer ture, kjer ni veliko možnosti poškodb omenil nabiranje čemaža, enako lahko rečem za kako Debelo Peč ali kaj podobnega, za kake izurjene tudi kaj težjega. Posamezniki z res nadpovprečno natreniranostjo pa se po mojem lahko gibljejo kje po zahtevnejšem terenu. To se mora vsak vprašati sam in si pustiti še več rezerve. Dobil pa sem velik občutek, da se bi kar vsevprek prepovedalo zadrževanje na prostem, kar pa se izkaže kot dober ukrep za kako kitajsko velemesto z gostoto ljudi več kot 1000 na km2. Nesreče se dogajajo tudi v stanovanjih, le poroča se ne o njih, ker niso zanimive. Kot primer tega, kamor vodi popolno zaprtje je tudi Diamond Princess, kjer bi se na koncu, če jih ne bi evakuirali, okužili prav vsi.
Hodimo pa bolj počasi, ne hitimo, ker tudi samo hitenje lahko poveča možnost poškodbe.
Page: 1 2 3 ... 125 126 127      
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing