Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Garmin felix ali suunto ura? - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Splošni pogovori / garmin felix ali suunto ura?
 Garmin felix ali suunto ura?
7.10.2017 - daver
Pozdravljeni.
Sem pred nakupom sportne ure in me zanima, ali je kdo imel v uporabi garmin felix 3 ali pa katero suuntovo uro?
Predvsem me zanima anatomija baterij, natancnost gps-a,..
Zelo zazeljena je mozna sinhronizacija preko movescount aplikacije. Sem odprt tudi za druge znamke ur.
Lep pozdrav,
David
MountaineerX     
16.10.2017
Osebno mislim da kar Suunto... Odvisno kaj gledaš pri uri, isti rang je tako pri garminih kot suuntu cenovno enak... na koncu gre samo za obliko. Kar se pa GPS-a tiče pa kompas In karta zmagata v vseh pogledih! mežikanje
alpin     
16.10.2017
Z Garminom fenix 3 HR sem izredno NEzadovoljen.!! Višina in srčni utrip na zapestju zelo odstopata,tudi če višino umerim pred odhodom na vrh pride do odstopanja vsaj 50m- .
mailman     
17.10.2017
Imam Suunto Traverse. Baterija naj bi zdržala po navedbah proizvajalca z vsemi vklopljenimi funkcijami do 10 ur. Meni zdrži 7,5 ure!!! Višinomer še gre nekak, recimo da je 90% točen, ampak zna falit tudi 70m! Srčni utrip pa tudi kakor kdaj, kaže včasih nemogoče cifre, tudi 80 utripov več kot je res! Večinoma je koristna, včasih bi jo pa najraje...(sam si predstavljaj kajeek). Skoraj bi rekel da ni vredna cene.
A-Zaslap     
17.10.2017
Sinhronizacija preko Movescount aplikacije spravlja v obup praktično vse uporabnike Suunto ur. Najprej traja celo večnost, da se ura sploh poveže, nato pa se še nekaj minut sinhronizira. Če potem preko aplikacije spreminjaš nastavitve ure, se hitro zgodi, da se povezava po naključju prekine in moraš spet skozi celo kalvarijo od začetka. Bog ne daj da se ti vmes telefon zaklene ali preklopiš na drugo aplikacijo.

Je pa to ena izmed redkih pripomb, ki jih imam sam pri uporabi Suunto Ambit3 Vertical. Seveda, avtonomija baterije je pričakovano nekoliko nižja od navedb, ki izhajajo iz idealnih okoliščin - namesto 10 ur meni zdrži kakšnih 8, 9. Ampak s pravimi nastavitvami lahko spraviš avtonomijo tudi na 200 ur, konec koncev večinoma ni tako pomembno, da se ti GPS pozicija zabeleži prav vsako sekundo.

Zelo sem zadovoljen z natančnostjo GPS navigacije, večkrat se je že zgodilo, da me je samo ura vodila po neznanih poteh in sem se super znašel. Tudi višinomer je kolikor toliko zanesljiv, v mojem primeru večinoma na cca 15m razlike. Možno ga je seveda umeriti in prilagoditi. Merilca utripa ne morem oceniti, ker nimam s čim primerjati - kaže konkretno več kot Fitbit, nisem pa se nikoli preveč poglabljal v natančnost enega in drugega.

Na koncu je najbolj važno to, za kaj uro potrebuješ. Za kakšna športna udejstvovanja so te ure odlična naložba, saj imaš dobesedno na dlani vse mogoče informacije. GPS navigacija je tudi vredna svoje cene, če se rad potikaš po manj znanih poteh. Suunto Ambit3 Vertical ima tudi pregled višinskega profila, če imaš naloženo pot ti na grafu lepo kaže, koliko si že dal skozi in kaj te še čaka.

Skratka, s samo uro sem zelo zadovoljen. Izjema je Movescount aplikacija, ki pa vseeno deluje dovolj dobro, če si potrpežljiv.
fanucci     
17.10.2017
Imam Suunto Ambit3 Peak. Uro uporabljam za tek in hribolazenje. Je zelo udobna in tudi po dolgotrajni uporabi ne moti na roki. Baterija zdrži tudi večdnevne ture. Nekajkrat se mi je zgodilo, da sem na posneti GPS sledi upazil anomalijo. Npr. da je ura vmes za 2 km zgrašila pozicijo in se ob naslednjem odčitavanju spet vrnila.

Z Movescountom nimam težav. Počakaš tistih 30s in gremo...
pohodnik38     
26.7.2020
Vsi ki uporabljate Garminove naprave ste verjetno že opazili da njihova spletna stran in aplikacija ne delujeta že od srede.Aktivnost se pa da dobiti iz naprave.Uro priključite na računalnik preko usb in aktivnost prenesete v Stravo.Klik ročno prenesi aktivnost in v uri v mapi Activiti datoteko trenutnega datuma fit datoteko naložiš na Stravo in že lahko si ogledaš potek tvoje aktivnosti.
Garmin felix ali suunto ura?1
dprapr     
26.7.2020
Osnovne podatke o aktivnostih imaš na ogled v uri.
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing