Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Aplikacije za pametni mobilnik - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Splošni pogovori / aplikacije za pametni mobilnik
 Aplikacije za pametni mobilnik
12.8.2016 - power3
Pozdravljeni!
Zanima me, katere aplikacije za pametni mobilnik uporabljate ljubitelji gora v zvezi z planinarjenjem sevedamežikanje
damijanp     
12.8.2016
Uporabljam Alpinequest in PeakFinder.
kop32     
12.8.2016
ORUXMAPS
http://www.oruxmaps.com/index_en.html
lynx     
12.8.2016
Tu maš pa pohodniške karte bazirane na OSM:
http://www.openandromaps.org/en/

Dela brez težav z Orux Maps.
gams1     
7.9.2017
zmeden naši zemljevidi na pametnem telefonu ???, zanima me, če je že kdo od vas tole aplikaciko Locus map naložil in če res deluje, žal nisem mogel ugotoviti, kako je s plačilom ?
Aplikacije za pametni mobilnik Locus Store1
MitjaBelak     
21.10.2019
Ker je že dobri dve leti od zadnje objave, bi spet odprl to temo. Je bilo danes nekaj debate o tej temi, in me zanima, ali je kakšna nova pridobitev ali usmeritev, kaj komu prav pride, ter priporočila # to in ono # predvsem na telefonih. Seveda, mislim na aplikacije, predvsem točen GPS . Hvala vsem.
Ninđa     
21.10.2019
@MitjaBelak po mojem mnenju Locus in PZS mape.
Lp, Nino
MitjaBelak     
21.10.2019
Nino, hvala. Mogoče veš, ali pa kdo drug, Locus obstaja plačljiva in free verzija za androide. Mogoče imaš/te kaj info, da je kaj razlike med njima, pa ne, da ne bi plačal registracije, ampak, včasih plačaš nekaj kar ni free, pa je tako rekoč SKORAJ ENAKO, in to enaki free verziji. Je pa res, da pa se z PZS mapami, še nisem kaj dosti ukvarjal. Predvsem iščem dokaj zanesljivo aplikacijo, da po poti, ki sem jo že dal čez, in je zabeležena, se lahko v primeru težav, kot je megla, dokaj zanesljivo priključim.
franca     
21.10.2019
Imam free verzijo. V njej dobiš tri zemljevide brezplačno, jaz sem vzela Slovenijo, Hrvaško in Španijo, Zemljevidi so solidni, na PZS lahko pogledaš razliko med osnovnim locus zemljevidom in PZS zemljevidom. Za Biokovo je npr. bolj uporaben od Smandovih, na Mallorci je bil tudi edini, ki smo ga uporabljale. Več zemljevidov, tudi PZS, imaš na razpolago ob plačljivi verziji, precej jih je brezplačnih. V polni verziji dobiš tudi več podatkov o prehojeni poti, kaj več se pa zaenkrat nisem poglabljala.
MitjaBelak     
21.10.2019
TNX obema, bom prvo Locus preizkusil.
Janez52     
22.10.2019
Na android telefonu imam naložene:
Locus Map, OsmAnd+, ViewRanger,OziExplorer.
Vsaj 15 let če ne več nazaj sem začel uporabljati Ozi Explorer za PC-je. Doma sem si na PC-ju naredil pot in potem sprintal zemljevid z narejeno potjo. Potem se nabavil prvi Garmin in z OziExplorerja prenesel narejeno pot na Garmin, ki sem ga uporabljal med dejansko hojo v naravi. Iz sentimentalnosti sem sedaj kupil še verzijo OziExplorerja za android.
Locus Map sem naložil šele pred kratkim tako, da nimam kaj dost povedati. Za cca 2 EUR sem kupil zemljvid PZS Triglavski park. ViewRanger sem uporabljal na tablici, kot dopolnilo k Garminu, ker so bili zemljevidi v ViewRangerju enaki tiskanim - papirnatim zemljevidom. Garmin zemljevidi pa so mi bili malo "čudni" v primerjavi z tiskanimi zemljevidi. Zadnjih 10 let sem za navigacijo - orientacijo uporabljal predvsem Garmin Oregon. Z dvema AA baterijama zdrži tam okoli 16 ur delovanja.
Za androide pa se meni osebno zdi najbolj uporaben OsmAnd(plus), ki stane cca 10 EUR. Obstaja pa tudi zastonj verzija, ki pa ima omejitve, pa bi moral preveriti kakšne. OsmAnd uporablja zemljevide- podatke od OpenStreetMap, ki so javno dostopni. Aplikacija sama generira pot do željenega cilja. S tem, da lahko izbiraš med navigacijo avto, kolo, peš. Ter javni transport, ki jo pa nisem preverjal in uporabljal. Aplikacija uporablja GPX pormat podatkov poti. Tako, da je možna izmenjava podatkov z drugimi aplikacijami ki uporabljajo GPX format (predvsem vse vrste Garminov). Možno pa je v OsmAnd tudi naložit poti - sledi, ki jih najdeš na netu.
Aplikacija tudi omogoča beleženje prehojene poti. Za bolj natančno primerjavo bi si bilo potrebno vzeti čas in dejansko v naravi preveriti, kaj kakšna aplikacija omogoča in kako natančna je.

MitjaBelak     
24.10.2019
Janez52, tole je pa res popolno. Hvala za vso razlago.
andraja     
30.7.2020
Uporabljam Locus maps pa mi ne prikazuje več prehojene poti, ampak samo črto med začetno in končno točko (zračno linijo), kako lahko rešim težavo - ali kdo ve?
Stane7     
30.7.2020
Poglej v nastavitve, varčevanje z baterijo, če imaš omogočeno delovanje aplikacije v ozadju.
andraja     
31.7.2020
Stane7 hvala za pomoč - urejeno .
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing