Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planinski čevlji - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Planinski čevlji
djimuzl     
20.1.2020
Kompenzacija je možna tudi z vložki za čevlje.
Maximus     
20.1.2020
Hvala vsem!!! velik nasmeh
jbs     
20.1.2020
@Maximus
Nisi povedal, če so to tvoji prvi gojzarji oz. kakšne imaš sicer izkušnje z uporabo pohodnih čevljev, tekaških superg ipd. Jaz na primer imam točno tako velikost stopala kot ti. V zadnjih letih sem ugotovil, da mi bolj ustreza, da imam bolj zračen občutek pri prstih, zato si jemljem za pol številke večje kot včasih. Alpinine gojzarje imam 43.5, La sportiva gojzarje 44, La sportiva superge 44.5; Salomon superge pa 44.2/3. Ne predstavljam si, da bi imel take številke, kot jih omenjaš, tiščalo bi me že, ko jih samo gor dam, kaj šele, da bi hodil ali tekel v njih.
SamoK     
20.1.2020
Zabavno, tole.
Hvala vsem tudi od mene!! velik nasmeh
turbo     
21.1.2020
Khampedia, kaj češ velik nasmeh
geppo     
23.1.2020
Za tiste, ki so imeli pred kratkem pretrg ahilove tetive ZZZZ priporoča takšne planinske čevlje in jih seveda tudi sofinancira...velik nasmehvelik nasmeh
lp
Planinski čevlji1
piotr     
24.1.2020
In v primeru nesreče, ob uporabe tovrstne obutve si samoplačnik, saj GRS ne naseda priporočilom ZZZS.velik nasmeheek
Misantrof     
24.1.2020
Kaj pa če se zavaruješ pri kakem Češkem ferajnu?nasmeh
čara     
30.1.2020
Alpina ima kar ozke čevlje in če tvoje stpalo ni pri ozkih...poznam težavo. Prmejduš, res. Noben kos opreme ni tako težko kupit kot čevlje-bilokakšne!

Sama imam tudi 40-40.5 številko. Pa skoraj nobenih superg, čevljev, škoornjev nimam v tej velikosti. Vse večje tudi 42 in večinoma moški modeli. zavijanje z očmi Od znamk pri meni najdeš Merrel, Dunlop...Pri meni ne najdeš Alpina, Salomon, Nike. Obupala nad njihovimi modeli.

Sestop pa dobra tehnika zavezovanja in to kar pride s prakso-dober korak. Tudi sama se šele prijavam boljšemu postavljanju nog, stopal pri sestopih in iskanju boljših linij. Prej sem pač kot kramp pristala z nogo, ni blo fajn drug dan.
maxwell     
8.2.2020
Zdravo,

Če ima kdo mogoče kakšen nasvet glede tiščanja čevlja ob gleženj. Kupil sem neke visoke Mammutove gojzarje (MAGIC GUIDE HIGH GTX) in po prvih nekaj pohodih je bilo vse ok. Zadnjič sem si pa bolj zategnil čevelj (za spust) in me je levi (desni je listo ok) čevelj zelo tiščal ravno ob kost na notranji strani gležnja. Ker je višji del čevlja malo mehkejši sumim, da je pritiskala na gleženj ravno vponka (ali dve) za vezalko. Tiščijo s tako silo, da me po kakšni uri hoje zaboli/zaskeli ko potipam gleženj. Danes sem še enkrat poskusil in se je težava ponovila. V obeh primerih sem imel čisto navadne nogavice ene tanke in ene debelejše.

Ali obstajajo kakšne nogavice, ki bi to preprečile. Ali kakšen vložek, ki bi malo dvignil gleženj, ali bi bilo najbolje zamenjati čevlje?

ljubitelj gora     
10.2.2020
Podobne težave na gojzarjih Teton, Anapurna, sedaj nosim samo še mehke letne gojzarje, pridem pozimi na Triglav, Mojstrovke, Stol, Grintovec, Košuta, Krn brez težav. Tista lahkotna hoja, udobnost in brez žuljev in podobno.
čara     
11.2.2020
maxwell. Nizki čevlji. Noben vložek ne pomaga-noben. Edina opcija so morda mehki usnjeni gojzerji, brez nekih ojačanje etc. Ampak sama jih še nisem preizkusila, da bi lahko potrdila.
Grega46     
17.2.2020
Lep pozdrav.
Prosim za nasvet in sicer nagibam se k nakupu čevljev Salewa WILDFIRE EDGE MID GORE-TEX®. Ima kdo izkušnje z njimi? Vsak info bo dobrodošla. Imel bi jih za visokogorsko planinarjenje.
SamoK     
17.2.2020
Glede na tako lepo zveneče ime skoraj ne morejo biti drugega kot odlični!
grega_z_brega     
17.2.2020
Razen če ti ne pašejo na nogo jezik
AndrazZ     
19.2.2020
Pozdravljeni, mene pa zanima oziroma ima kdo nasvet za čevlje Asolo.
Imam namreč v problem v peti, saj ni ravna ampak malo izbočena, in me skoraj vsak čevelj ožulji. Do sedaj sem imel Alpina čevlje, pa bi rad lažje čevlje.
čara     
19.2.2020
Proalp. po meri narejeno. Čim imaš kak defekt oz. posebnost, je škoda vseh tistih živcev pri preizkušanju n števila čevljev.
AndrazZ     
20.2.2020
Hvala za odgovor, verjetno bom šel kr v Alpino sprobat čevlje Diablo pa da vidimo
Primozz_94     
27.3.2020
Ali ima kdo pozitivne izkušnje oz kakšne informacije z znamko AKU? Sam se trenutno zanimam za model SUPERALP GTX

Lp Primož
Kleemen     
2.4.2020
Imam Adidas Terrex Swift gtx in sem z njimi izjemno zadovoljen. So pa nizek model in me zanima vaše mnenje glede uporabe v visokogorju, kjer večina priporoča visoke pohodne čevlje. Priporočajo samo zaradi zaščite gležnjev ali zakaj je sploh pomemben visok čevelj v visokogorju? Imel sem tudi že visoke in robustne pohodne čevlje, ampak niso tako udobni kot Terrex, pa tudi oprijem na teh je veliko boljši.
Page: 1 2 3 ... 78 79 80 81 82       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing