Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Nahrbtnik - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Nahrbtnik
SamoK     
6.5.2016
Ja, imaš prav, Zebdi. Pišem pač v upanju, da pripomorem kak milimetrček proti pobezljanemu potrošništvu mežikanje
Zebdi     
6.5.2016
Hehe, saj načeloma se strinjam, da je narod ponorel s tem potrošništvom in da kupuje stvari, ki jih ne potrebuje. Res pa je tudi, da bi se osebno prej odpovedal marsikateremu drugemu kosu opreme kot pa mehu. Meni je to, da mi ni potrebno snemati nahrbtnika vsakih 15 min za tiste tri požirke pijače, vredno precej več kot 30 eur. Nekomu tudi popolnoma zadostujejo bombažne majice ali pa celo flanelaste srajce.. saj se da, ampak je pa precej bolj udobno in prijetno s švic majicami.

Včasih so tudi lezli na lesene zagozde, danes pa to nobenemu več ne pade na pamet.. tak da ni vse samo potrošništvo, določene stvari so dejansko uporabne velik nasmeh
SamoK     
6.5.2016
Zebdi, ne vem dobro, od kod se je razpasla ta histerija nenehnega pitja, slutim pa, da gre tudi pri tem za potrošniški nateg. "Hidrate, hidrate, hidrate" - zveni znano? Za to ni nobene strokovne podlage in še ne dolgo nazaj smo lepo živeli tudi ob večjih, dolgotrajnih naporih, ne da bi pili. Človeško telo je veliko trpežnejše, kot bi nam radi vsilili razni psevdostrokovnjaki, ki nam skušajo prodati svojo različico "udobja". Konec koncev, če je udobje glavna stvar v življenju, zakaj bi se sploh matrali s hribi! zavijanje z očmi
Zebdi     
6.5.2016
S tem se niti nisem preveč ukvarjal, za strokovnjake mi tudi dol visi, ampak meni pač bolj paše, da počasi cuzam tisto vodo, kot pa da vsako uro spijem pol litra.

Razglabljati o udobju pa nima smisla. Če komu paše piti iz čutare, pa naj. Če bi kdo rad užgal s konopljinim štrikom na leseno zagozdo, naj. Ravno tako nikomur ne branim sprehoda iz Solčave v Logarsko - vse za spomin na stare čase velik nasmeh
SamoK     
6.5.2016
Si imel občutek, da jaz komu kaj branim? Niti najmanj. Mirno živite udobno življenje, če vam to paše.
Borim pa se, praktično vsak dan, proti poneumljanju človeške vrste s strani pogoltnih korporacij, ki z najpodlejšimi psihološkimi zvijačami pritiskajo na naše strahove in poželenja.
GregorC     
6.5.2016
Samo tebi pa res ni lahko. Torej ti meha ne boš uporabljal in to je to in ne vem zakaj delaš iz tega problem in zaženeš cel halo.
Zame je meh ena boljših stvari, tako na kolesu kot pri daljši peš turi. Za hidracijo pa vsak zase ve kako, kaj, koliko in kdaj. Sam ne popijem zaradi uporabe meha prav čisto nič več kot takrat ko imam pijačo v plastenki ali čutari. Razlika je le v tem ali popijem večkrat po malo, kar mi omogoča meh, kot pa manjkrat po več. In meni veliko bolj ustreza prva varijanta, sploh ker moram paziti na dovolj popite tekočine, zlasti ob telesni aktivnosti. Še največkrat pa imam pri daljših turah oboje. V mehu navadno vodo, v čutarici pa kakšna cedevita ali kaj podobnega. Pa pivo v steklenicvelik nasmehi po turi seveda
SamoK     
6.5.2016
GregorC, ti kar mirno dudaj, ne se sekirati zaradi mene.
GregorC     
6.5.2016
Brez skrbi, bom še naprej veselo "cuzal" in pri tem neskončno užival. Je pač izjemno praktična in uporabna zadeva in jo z veseljem uporabljam. Če sem se zaradi tega pustil poneumiti pogoltnim korporacijam, potem sem vesel, da sem se.
Je pa zanimivo, kako takoj označite za neumno in nepotrebno vsako stvar, ki je vi ne uporabljate oz. se z njo ne ukvarjate. Zraven pa še žalite uporabnike, ki imajo o tem drugačno mnenje.
Pa lep pozdrav.
hribuc85     
6.5.2016
Fantje, kr mirno kri. Vsak naj dela tako kot mu paše. Jaz imam recimo na vsaki strani nahrbtnika v mrežci zataknjeno 3/4 litrsko plastenko in sem se navadu da brez snemanja nahrbtnika sežem po plastenki, pijem in jo vrnem nazaj. Kolega si je sam izdelal cev , ustnik in zamažek za pitje in še bi lahko našteval. Vsak je lastne sreče kovač in se znajde kolikor mu pač iznajdljivost in domišljija dopuščata. Bistveno pa je da se uživa, ker veliko je pa tudi v naših glavah, glede tega koliko je potrebno piti. No, pozdrav vsem.

Srečno.
viharnik     
6.5.2016
Meh zelo dobro koristi športom, kjer roke opravljajo stalno delo, npr. kolesarjenje v breg, zavarovane poti v gorah, gorski teki in podobno.
Drugače pa ni hudič, da se ne bi mogel na vsako uro ustaviti, seči v ruzak in kaj srkniti.Tudi pozimi meh ni uporaben, ker cev zamrzne že pri pod okoli -5C.
grega_z_brega     
6.5.2016
moraš vodo nazaj v meh pihnit mežikanje
Kleemen     
7.5.2016
Svašta.. velik nasmeh

@SamoK, mene je samo zanimalo mnenje kateri meh kupiti, to da ga bom imel je itak že jasno, ker je veliko bolj udobno kot vsake 15 minut snemat nahrbtnik kot je rekel @Zebdi, pa tudi ena navadna plastenka ali čutara je v trgovini okrog 20eur, meh pa 10eur več, če že gledamo na potrošništvo. Sam imam ponavadi pijačo kar v navadni plastenki, ampak zakaj ne bi imel meha, ki je bolj priročen. Pa tudi če ti piješ vsako uro ni nujno, da tudi drugi. Jaz naprimer vsake 10-15 minut naredim 2-3 požirke, ker se potem boljše počutim in mi paše. Koga briga koliko telo zdrži, kaj potem ti ne ješ več dni, glede na to da telo zdrži več dni brez hrane? Vsak naj dela kar hoče, glavno je da uživamo v gorah in se imamo dobro, koga briga ali kdo pije iz plastenke ali meha in kdo koliko zapravi za opremo.
jax     
7.5.2016
@Kleemen
pa tudi ena navadna PLASTENKA ali čutara je v trgovini okrog 20eur

Eh? 50 centov, skupaj z vsebino.
miri     
7.5.2016
10 evrov,navoj klasičen.
Nahrbtnik1
dprapr     
7.5.2016
Da moraš piti vsakih 15 minut, tega pač ne bom nikoli razumel. Naj mi nekdo dokaže, da je to nujno potrebno za človeški organizem.zmeden
Nikakor pa me ne moti nobena oblika posode za tekočino, da ne bo pomote.
grega_z_brega     
7.5.2016
ma jst mam meh, pa ne vem, če na eno uro pijem zavijanje z očmi
hribuc85     
9.5.2016
3.9.2011 sva se s kolegom na zelo vročo soboto zjutraj okoli 5.00 odpravila iz Krme mimo Planike na Triglav in nazaj. Na poti sem popil 1,25 l navadne vode s šumenkama magnezija, pojedel 1 malo jabolko in banano. Celo pot sem kljub žgočemu soncu, predvsem na odseku Konjsko sedlo-Planika, užival, brez krčev in glavobolov samo sonce me je rahlo opeklo. Pot sva zmogla v 7 urah in 15 minutah, 4 ure in 45 min vzpona in 2 uri in pol sestopa. Tako da tudi sam ne vidim smisla v nepotrebnem nalivanju s tekočino in se definitivno pridružujem razmišljanju uporabnika SamoK, da se je bilo naše telo v dobi evolucije primorano prilagoditi na marsikaj in je res trpežnejše kot bi si mislili. Veliko je pa tudi v glavi. Če se nekaj mora, se to stori tudi z manj sredstev. Imamo pa ljudje različne vrednote, kar je tudi prav. Pa ne razumite te objave kot samohvala, objavil sem jo zgolj za primerjavo. Nisem športnik, rekreativno se ukvarjam bolj z aerobnimi disciplinami (tek, kolesarjenje, plavanje,...).

Srečno.
Branee     
9.5.2016
Jest sem v dolomitih spoznal dohtarja italjana in je pezal zravn nas na precej bolj tezki turi kot je sprehod na triglav. Mozakar ni imel vode. Smo mu ponujali vodo pa je ni zelel. Je rekel, da ne pije in ne je cez dan. Nemors verjet, bil je vec kot 20 let starejsi od nas pa ga ni blo nikol treba cakat. Tura je trajala 15ur..
ZeK     
9.5.2016
Branee

tudi sam sodim med tiste, ki na turah praktično ne jedo in ne pijejo. nekaj hrane in pijače je sicer v nahrbtniku za vsak slučaj, po večini pa pride v dolino v neporabljenem stanju.

smo si pač različni. če kdo želi piti na 15 minut iz meha, pa naj. ni moj problem, kot ni njegov, da jaz praktično ne pijem.

enako je z vsem ostalim. po tem ko sem se leta mučil s hitrosušečimi majicami,sem se v hribe spet podal v bombažni majici. zame 100 x bolje. ne zamenjam bombažne majice za nič na svetu. ko se povsem zmoči, se pač preoblečem v drugo.

naj vsak hodi tako, kot mu ustreza.
lizika     
9.5.2016
@viharnik

Pišeš: . . . ""Meh zelo dobro koristi športom, kjer roke opravljajo stalno delo"". . .

A to pol pomen, da ko štemaš tvojo mansardo maš meh na puklu pa ga počas cuzaš . . . zmeden
Page: 1 2 3 ... 9 10 11 12 13       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing