Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    

Vlomi v avtomobile

Print
vagabund5. 01. 2012 12:49:55
Izgleda , da se to še kar nadaljuje pod Krimom.Meni so razbili zadnje stransko steklo na avtu pred enim mesecem(4.12.2011 ) in tisti dan smo bili vsaj trije ,ki se nam je to zgodilo.
všeč
korl5. 01. 2012 12:50:53
Okomodko - "včasih ni blo tega". Ne sevede ni blo, barabe so včasih hodile k spovedi in nato pridno na šiht! Kje pa si gor zrasel, v Indiji Koromandiji?

Mislim na tiste ki lovijo poštene šoferje ki vozijo 55 na uro za tablo kraja, ki je zaradi ene osamljene bajte v gmajni pomaknjena pol kilometra iz naselja, medtem pa jim pijanci divjajo po cestah, a se jim ne ljubi ukvarjat z njimi.
Treba je lovit in sankcionirat grešnike, ne pa nastavljat limanc kot srakam.
všeč
Andrej Potrata5. 01. 2012 13:33:00
Ne šipa ni bila razbita, mi je pa s pajzelnom uničil vrata. Tudi jaz sem mnenja, da se ne pušča stvari na vidnih mestih, je pa kolegica iz Danske, pa je takoj dobila lekcijo.
všeč
CarpeDiem2475. 01. 2012 13:39:38
Tistale lokacija pri domu v Iškem Vintgarju je zgleda izredno "lopovska", saj so tudi meni ukradli denarnico iz vozila (tega je cca. 2 leti), bil pa sem si deloma sam kriv, saj sem imel strešno okno odprto. Mah vsaka šola nekaj stane. zavijanje z očmi
všeč
Hribovc885. 01. 2012 13:47:32
Aja na Danskem pa kr puščajo stvari na vidnih mestihvelik nasmeheek al ka si hotu s tem povedat, da je iz Danskezmeden

Sicer so pa tam dol okol Iga itak mal čudni, baje, da vsi moški z žepnimi noži okol hodijo, od mamine tete sedaj že pokojni mož, pa tudi njegov sin sta vedno imela v žepu žepni nožek, ko sta se kam odpravila, pa baje, da je enkrat šel sin od doma, pa je prišel nazaj ter rekel, da je nož pozabuvelik nasmeheekzavijanje z očmizmeden

Saj tukajle gor v naših krajih je pa podobna zgodba v Vitanju, tam so tud mal bolj divji ljudje bajevelik nasmeheek
všeč
Andrej Potrata5. 01. 2012 14:19:53
Pa zaradi navadne jopice res ne vlamljajo v vsak avto.
všeč
turbo5. 01. 2012 15:06:37
Prilika naredi tatu jezen

Nikoli in nikdar in nikjer ne pustim ničesar v avtu na vidnem mestu.

Denarnico in dokumente imam vedno pri sebi.

Morebitno vrednejšo stvar ki jo pustim v avtu, pa skrijem kar se le da.

(+2)všeč
IgorZlodej5. 01. 2012 15:15:52
Družbena in lastna samozaščita, kam si odšlazavijanje z očmi. Prepričan sem, da marsikdo marsikaj vidi, še posebej tiste bolj sumljive, pa ne hribovce, štev. 113 je brezplačna, vsaka informacija je dobrodošla.
(+1)všeč
VanSims5. 01. 2012 15:54:05
Se strinjam s turbotom. Tudi jaz tako delam.

Kriminal je žal postal del našega življenja, organi, ki bi ga morali preganjati žal ne delujejo kot bi morali in tudi ne morejo biti povsod prisotni, ostane nam samozaščita.

Ne vem, kaj ljudje mislijo? Če sploh kaj? Da bo po vlomu policija prišla in bo avtomatsko dobil stvari nazaj in povračilo škode? Tega niti v prejšnjem režimu ni bilo, ko smo imeli še kolikor toliko neko policijo.

Berem v kroniki, ko je slučajno bil en avtomobilski tat obsojen. Kradel je pri ljubljanskih žalah. Neverjetno: vse tri žrtve so pustile odklenjen avto, notri denarnico z bančno kartico in na njej napisan PIN. Ja, seveda PIN, to je nekaj s čimer banka nagaja svojim komitentom in jih zafrkava, da morajo to vpisovati ko dvigujejo ali plačujejo. mežikanje

In točno kot je rekel Igor, klic na 113 nič ne stane. Ampak kot prvo si ljudje mislijo, da saj se to ne dogaja meni. Če bi vsi striktno prijavljali vse take stvari, ki jih opazijo bi morda tudi policiji bilo lažje. Pa ne samo tatove. Tudi pijance na cesti npr. Jaz sem že nekajkrat poklical 113, ko je kdo pred mano vijugal. Zdaj, ali ga je policija izsledila in/ali kaznovala ali pa je zaščiten in se bo izognil, me potem ne zanima. Jaz sem svojo nalogo opravil.

Kot drugo, pri nas še vedno velja tista lažna solidarnost s tistimi, ki delajo proti zakonom in družbenim normam. Še vedno se nam smilijo bolj kot (potencialne) žrtve oz. velja tista mentaliteta, da je to "špecanje". Če boste v ZDA že tako striktne omejitve na AC, prekoračili samo za 10-20 milj znate takoj imeti policijo za vratom. Policija tudi tam ni omniprezentna, jo bo pa poklical nekdo, ki vas bo opazil. To tam ni špecanje ampak samozaščita. Tisti, ki bo poklical policijo namreč ve, da lahko tak "norec" drugič ogrozi njega ali njegovo družino.

Na Švedsekm bodo sosedje npr. poklicali živalsko inšpekcijo, če bodo samo videli, da ne sprehajate svojega psa. Pri nas pa vemo za primere ko so vsi vedeli za huda mučenja živali pa nobeden ni prijavil ker bi bilo to višek medsosedskega špecanja in prijavitelj bi gotovo končal npr. s kako preluknjano gumo na svojem avtu. Vse je to posledica tega, da so nam toliko turili v glavo. da se špecati ne sme kar je popolnoma napačna vzgoja.

Torej lastna samozaščita in striktno prijavljanje nepravilnosti, zaradi katerih lahko tudi sami enkrat nasrkamo, pa bo.

(+6)všeč
jax5. 01. 2012 16:19:25
Tule se moram pa vmešat, ker mislim da gre vsa stvar že malo predaleč. Prvič: Okmodko, tem stranem ne sledim ne zelo dolgo ne zelo pogosto, ampak tebe imam pa v spominu izključno in samo po nacionalističnih provokacijah. Bom rekel samo eno zadevo, morda klišejsko: vsaj v hribih pa bi se lahko povzpeli nad tovrstne delitve.
VanSims: tvoj komentar je, za razliko od okmodkovega, argumentiran, vendar se z njim ne strinjam. Po mojem mnenju gre pri odnosu do zakona in policije preprosto za določena strukturna nasprotja, ki jih ni pametno odpravljati. Si res želimo družbo, kjer bomo s policaji prijatelji? Ne, policaji so oblast, oblast je diktat, ne pa prijatelj. Kar se tiče sočutja s kršitelji, je stvar mnogo preprostejša: dejstvo, da prehitrega voznika ne obravnavamo enako kot naklepnega morilca, čeprav nam vzvišeni preventivni organi sugerirajo, da bi ga morali, je preprosto posledica tega, da tudi nista enaka. Lahko nam kolikor hočejo vbijajo v glavo, da sta, pa pač nista. In zato bodo imeli storilci bagatelnih prekrškov med ljudmi vedno sočutje. Ker ljudje se zavedamo, da nismo svetniki, čeprav nam hočejo dopovedat, da moramo bit. In dejstvo, da policija ni sposobna korektno opravit svojega dela, še nikakor ne pomeni, da jo moramo nadomestit z nekakšnim ljudskim gestapom.
všeč
korl5. 01. 2012 16:33:27
Aleluja, končno en pameten komentar na tem forumu!
všeč
tom6665. 01. 2012 18:49:21
Saj res, predpisi so pa ja samo zato, da se kršijo, brez veze. Tisti, ki vozi prehitro, je tudi potencialni morilec iz malomarnosti. Čist preprost. Strinjam se z VanSims-om.
(+4)všeč
Afriški Janez5. 01. 2012 19:01:23
Sem bil letos prvič v Iškem Vintgarju, in morm rečt, da sem tut videl kdo tja hod, in sem tut ratal mal nacionalističen, sploh ko sem zagledal te mini tolpe na skuterjih, te mali lopovi... Smo si pa sami krivi...
všeč
viharnik5. 01. 2012 19:39:16
Meni na srečo v vseh letih še nihče ni vlomil v avto.Sem pa že v Vratih videl BMW terenec na klocnih in obupanega lastnika zraven, namesto na platiščih.Nekateri so tudi tarnali, da so jim vlomili pred leti.
V najslabšem primeru, če bi nekdo odnesel na ramah cel moj VW IV, bi bilo škode še ne 2000€velik nasmeh
(+1)všeč
ljubitelj gora5. 01. 2012 20:02:55
Meni še niso, ker v avtu nikoli ne puščam vrednih predmetov, prav tako ne puščam kakšnih torb na sedežih k bi vlomilec pomislil, da je pa lahko kaj notri v tej torbi.
všeč
Okmodko5. 01. 2012 21:13:46
Ej jax dej denarnco na klopco v rakovi jelši pa enkrat v vasi Čadrg pa boš vidu kje jo bo prej zmankal. Boš videl razliko med nacionalizmom in realno resnico!
všeč
Alpski Slovenc5. 01. 2012 21:21:13
Vlomi v vozila se in se bodo dogajali. Da se nam to zgodi je, da puščamo vrednejše predmete vsem na očem. Tisti, ki ima namen vlomiti bo vlomil tam, kjer je riziki najmanjši in to je, ko vidi puščene vrednejše predmete na polici, na sedežu, pod sedežem itd.. Tudi pnevmatike (montirat po en varnostni vijak na pnevmatiko) pridejo v poštev, če so le-te nove. Redko se zgodi, da vlomijo v vozilo, kar na blef ali kot rečemo v prazno. Dogaja se celo to, da vlomilce občani celo vidijo, in ti občani se namenoma obračajo proč, tako, da ne želijo ničesar videti in slišati. Žal to je realnost, ampak to je že druga zgodba, ki ne sodi tu gor. Najboljša preventiva je, da se na vidnih mestih ne pušča nič. Tisti, ko vidi nekoga, ki se motovili okoli vozil ali ogleduje ali naj se zapomni reg. številko, znamko in še kaj, mogoče celo na skrivaj fotografira (vsi imamo dokaj sodobne GSM) in pokliče na 113. Toliko., hvala.
(+2)všeč
sk25. 01. 2012 21:51:59
Meni je bilo tudi že vlomljeno v avto (strokovno) tako, da sem opazil šele doma, izginilo ni nič, ker ni bilo notri nič vrednega.
(+1)všeč
megalodon5. 01. 2012 22:28:40
Nisem se hotel vključiti, pa mi ne da miru, da še jaz stegnem jezik. jezik
Žalosten sem, da meni ljuba Slovenjia ratuje milo rečeno zelo čudna država.
1. JASNO je kdo je kriv za VEČINO (izjeme potrjujejo pravilomežikanje) takšnih tatvin, spomnite se tudi na baker velik nasmeh na Ruski kapelici in bakrene žlebove po naših cerkvicah in drugih stavbah. AMPAK če samo omeniš KDO (jaz nalašč ne bom cool) si že nacionalist, nestrpnež... ŽAL pa je to KRUTA realnost!

2. Vedno je na koncu v večini komentarjev kriva žrtev. HALO! Jaz lahko pustim odklenjen avto, ključe notri, pa še 500 ali 1000 EUR zraven, pa NIMA NIHČE pravice se tega niti DOTAKNIT. To je ista fora ko tista, da je dekle v miniki krivo, ker jo je nekdo posilil?!!zmeden
Stvari je treba čim prej postaviti na svoje mesto in nepridipravi naj bodo pravično in dovolj strogo kaznovani. PIKA!!
(+4)všeč
risto5. 01. 2012 22:53:02
Stvari se spreminjajo, potem tudi izginejo.
Očitno nekdo zelo bedi nad "všečnostjo" napisanega. Biti mora $zagorelo$ !

Oj ti zlodejev zlodej !
všeč
Page:1234567
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies