Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kam s psom? - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Kam s psom?
VanSims     
25.11.2018
Živali, ki sem jih srečal na potepanju okoli Komskega jezera:

https://simsoneblog.wordpress.com/zivali-ki-sem-jih-srecal-na-pohajkovanju-okoli-komskega-jezera/
turbo     
25.11.2018
Kam s psom?
JusAvgustin     
26.11.2018
Sej ti je povedal.Okoli Komskega jezera...mežikanje
VanSims     
27.11.2018
Je kar dosti poti tam okoli primernih za pse, vsaj sodeč po tem kar sem jaz prehodil. Via dei Monti Lariani je po moje idealna tudi za pse, ki niso ravno navajeni na hribe. Tudi Erna, magari z gondolo na vrh.


Drugače pa Grona, Bregagna, za res hribovske pse pa tudi npr. Grigna po normalki (npr. mimo koče Bogani) oz. kateri od bolj pohodnih poti.
VanSims     
14.12.2018
Dubrovnik, mačje mesto!

https://simsoneblog.wordpress.com/zivali-ki-sem-jih-srecal-v-novoletnem-dubrovniku/

Kam pa s psom? Na Srđ, kam pa drugam! mežikanje
daver     
27.2.2019
Prosim, če mi pomagate...
V petek bi se odpravil s 7 mesečnim psom na izlet, kjer mi je bolj pomembna razdalja, kot višina, ker ga počasi navajam na hribe. Mi je pa malce zmanjkalo idej kam... mrk pogled
Sem iz Velenja, vendar se mi ni problem zapeljati kakšno urco stran (v vednost) nasmeh
Kakšna ideja, predlog? Obožujem pa samoto, gozd, naravo,...
Lepo bodite nasmeh

D.
VanSims     
8.4.2019
Živali,ki sem jih srečal v Luksemburgu in bližini Lüneburške resave:

https://simsoneblog.wordpress.com/zivali-ki-sem-jih-srecal-v-luksemburgu-in-okoli-luneburske-resave/

Kam s psom? Mala luksemburška Švica in Lüneburška resava (Lüneburger Heide) sta idealni za sprehode s štirinožnimi kosmatinci, družinske sprehode z otroci,...

Sprehajalnih poti je na obeh območjih veliko in so tudi lepo urejene in označene.

Opozorilo velja le za kake skalne formacije v Mali Švici, kjer bi kako klavstrofobno bitje lahko imelo probleme v kakem ozkem prehodu - nekateri (redki sicer) so taki, da se jim ne da izogniti, če želimo napredovati po poti.
čara     
9.4.2019
Okrog jezera?...Malo heca, malo resnice. pri 7 mesecih hribi še niso OK. Sploh, če se gre za pasmo, ki doseže 20+ kg. Začni z manjšimi kuclji. Morda Lovrenška jezera, morda tudi Ribniška koča, Tista Škratkova pot na Rogli ni zahtevna, no pa Mozirski gaj (psi imajo brezplačen vstop).

Problematični so sestopi, problematičen je tek navzdol. Pri večjih pasmah tudi hoja. Dokler ni zaključena rast, potem pa postopno.

Saj bi ti rekla, da pojdi na Rahtel, ampak je prestrmo za mladega psa.
tihomirmat     
11.8.2019
Sigurno ne na Kal. Tam te v kočo ne bodo spustili noter tudi če dežuje. Očitno imajo nekaj proti psom, ko so me v vsako kočo spustili z majhnim psom. Povsod razen tukaj. Raje se izogibite, če vam ni treba lih tam iti. Škoda saj je hrib in potka do gor iz Hrastnika v redu.
turbo     
24.2.2020
Fajn je imeti "srečo na vrvici" na povodcu, da je ne izgubiš v globokem listju (Buchkopf - Testa di Malborghetto) velik nasmeh
Kam s psom?1
ppegan     
18.8.2020
Tale tema že dolgo sameva. S svojima dvema repkoma (ena je sedaj že v penziji in hodi samo na krajše in lažje ture) sem prehodila že več kot 150 dvatisočakov, po zahtevnih poteh, po brezpotjih, strmih travah ..., tako da imam kar nekaj kilometrine in izkušenj. Če koga zanima, katera pot/tura je oz. ni primerna za psa, naj se javi, rada svetujem in pomagam. Pa srečno.
Kam s psom? Na Bašeljskem vrhu1 Kam s psom? Nekje med Stolom in Vajnežem2 Kam s psom? Z Dovške Babe3 Kam s psom? Proti Kanjavcu4 Kam s psom? Na Orličih5 Kam s psom? Proti Pogačniku6 Kam s psom? Na enem od Voglov7 Kam s psom? Na Glavi v Zaplanji8 Kam s psom? Na poti proti Kališču so se lepo v vrsto postavile :)9 Kam s psom? Nad Planino na Kraju10
turbo     
18.8.2020
Polona,
če te s psi kdaj zanese tudi preko meje (še največ je Karnijskih Alp), imaš v mojem blogu kup idej za potepe s kosmatinci. Od izi označenih poti, do zahtevnih brezpotij, celo lažje zavarovane poti sva že zmogla. Sedaj počasi zmanjšujeva dolžino in težavnost, saj je princeska dopolnila 15 let.

http://tubojan.blogspot.com/
Kam s psom?1 Kam s psom?2 Kam s psom?3 Kam s psom?4 Kam s psom?5 Kam s psom?6 Kam s psom?7 Kam s psom?8 Kam s psom?9
ppegan     
19.8.2020
Bojan, priznam, da me tujina zaenkrat sploh ne zanima, saj imam v Sloveniji še veliko za prehodit, sploh Julijci so mi ljubi in čarobni nasmeh Živimo v eni najlepših držav z najlepšimi gorami, pa se na to kar malo pozablja. Doma je le najlepše velik nasmeh Ko pa enkrat zmanjka poti pri nas, pa mogoče pogledam tudi kam čez planke mežikanje Hvala za predlog pa srečno nasmeh
VanSims     
22.12.2020
Živali, ki sem jih srečal na pohajkovanju po Bavarskih predalpah.

https://simsoneblog.wordpress.com/zivali-ki-sem-jih-srecal-na-pohajkovanju-po-bavarskih-predalpah/

Tam je veliko poti primernih za pse, saj je to sredogorje, kjer prevladujejo lažje in zmerno zahtevne poti, zelo zahtevnih pa je manj.

Wendelstein, Blomberg, Krottenkopf, tudi Rotwand, so od opisanih tule zagotovo primerne. Aiplspitz, iz smeri Jägerkampa, če pustimo psa privezanega tik pod vrhom (dobre pol ure tja in nazaj). Grebena pa nekako nista primerna, Heimgarten in Herzogstand kot samostojni turi, da!
Page: 1 2 3 ... 35 36 37       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing