Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Digitalni fotoaparat - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Splošni pogovori / digitalni fotoaparat
 Digitalni fotoaparat
mkonci     
19.7.2015
Evo nekja fotk z novim fotkičem, po dveh dneh uporabe sem zadovoljen z njim.
Bolje je imeti malo več na spodnjem koncu zuma (24mm) in malo manj zooma kot pa da je zooma veliko in je spodnji konc bolj bogi.

Edino kar pogrešam je, da bi fotkič sam sestavljal panoramo, te funkcije nima in prenos slike na mobi če ni wifi povezave.
Slike dela ok, niso profi so pa dosti boljše kot s telefonom, pa še uporaba je bolj preprosta in bolj je priročen na kakšnih delih poti.
Digitalni fotoaparat zoom 120mm1 Digitalni fotoaparat makro - detail2 Digitalni fotoaparat ena kar tako3
iUnknown     
19.7.2015
V mojem profilu so vse objavljene fotke narejene s telefonom. Vedno pa slikam v RAW formatu, tako kot to delam, kadar fotkam s svojim DSLRjem.

Z eno izmed teh s telefonom narejenih fotk sem se prijavil na foto natecaj na fotografski strani dpreview.com. Vse druge prijavljene fotke so bile narejene z DSLRji in podobnimi fotoaparati, a vendar sem z mojo fotko dosegel 2. mesto.

Mislim, da se da tudi s telefonom narediti uspesno fotko.
devill     
1.4.2016
Uživam ob lepih fotografijah ki jih mnogi posnamete in bi želel nabaviti fotoaparat ,ki pa naj nebi bil prevelik pa me zanima kaj priporočate?
palček plezalček     
1.4.2016
Mogoče malo pogledaš strani kot:
http://www.pocket-lint.com/news/120768-best-compact-cameras-2016-the-best-pocket-cameras-available-to-buy-today

Imam Lumix-a, 30x optični zoom, samo ni nobene primerjave s sicer starim in hudimano teškim D700. Ga je pa enostavno nosit v nahrbtniku nasmeh
regor     
1.4.2016
Fotoaparatov, ki so kvalitetni in ne preveč težki je ogromno. Zato je za kakršen koli nasvet potrebno sporočiti vsaj tri podatke:
- koliko denarja lahko za nakup "špendamo"
- kolikšna naj bi bila največja teža
- kakšno kvaliteto slike pričakujemo.

Kar se tiče pametnih telefonov je vse kar OK, dokler ne zumiramo. Praktično vsi fotoaparati v dobrih svetlobnih pogojih delajo dobre slike, potem pa kvaliteta strmo pade.

Na strani dpreview.com je podatkov, testov in ocen ogromno in z nekaj truda bo vsak našel nekaj primernega zase.
lep dan!

Darok
Kleemen     
3.4.2016
D700 je odličen in tudi zelo trpežen, pa zelo poceni se jih dobi rabljene. To je drugače en bolših aparatov kar jih je imel Nikon v zgodovini. Še vedno profi in za ta denar top. Edini problem je ker je kar težek sploh s kakšnim večjm objektivom gor, ampak to je pač minus pri vseh dslrjih. Drugače pa kakšen dober digitalc z več zooma. Osebno sem fotograf z veliko opreme (dslr) ampak v gore grem mogoče samo parkrat letno z dslrjem ker je enostavno pretežko in preveč nerodno. Imam pa vedno iPhona s sabo ki dela odlične fotografije, edini minus je da nima kvalitetnega zooma, ampak jbg.nasmeh
shoo11     
14.7.2020
Saj vem, da je bilo o tem povedanega v preteklosti že ogomno, ampak vseeno... Doma imam DSLR Canon aparat in kar nekaj objektivov. Sem ga nekajkrat vlekla s seboj v hribe, pa sem ga potem vedno preklinjala, zato iščem kakšno manjšo in lažjo alternativo. Je med vami kakšen ljubitelj fotografije, ki je zadovoljen s kakšno kompaktno oz. semi-kompaktno različico fotoaparata za hribolazenje in bi mi jo priporočil?
jbs     
14.7.2020
Če ne rabiš veliko zooma, je Canon g7x top, podobno tudi Sony RX100. Sam imam raje Canona, ker mi je Canonova funkcija Movie Digest osebno zelo všeč.
Page: 1 2 3 ... 17 18 19       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing