Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kače v Sloveniji - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
list of forums / Slovenia / Splošni pogovori / kače v sloveniji
 Kače v Sloveniji
miri     
7.3.2015
@Edina tak posnetek se ti posreči verjetno samo enkrat v življenju.Čisto 5-ico si zaslužiš.
Edina     
7.3.2015
Se strinjam, da če bi ga iskala, ga ne bi našla. Sem pa lansko leto vsaj na desetih turah naletela na srečanje z njimi. Nimam jih rada, so pa sestavni del mojega gorolazenja in vzela sem jih v zakup.mežikanje
kgregor     
13.5.2015
Tile dve sem srečal danes na poti na Košutico Prvo na približno 1300 m v gozdu pod Planino Korošica, drugo pa tik pod Hajnževim sedlom.
Kače v Sloveniji Pod Planino Korošica1 Kače v Sloveniji Pod Planino Korošica2 Kače v Sloveniji Pod Hajnževim sedlom3 Kače v Sloveniji Pod Hajnževim sedlom4
Majdag     
13.5.2015


To pa so fotke Edinanasmeh
ZeK     
14.5.2015
morda niste vedeli

http://www.ao-ajdovscina.si/2015/05/09/vipera/
primoza     
14.5.2015
Modrasa so presenetili hitri tekači, ni se utegnil skriti, zato se je branil. Kača ugrizne in spusti strup le v skrajni sili, ker potrebuje za njegovo pripravo kar nekaj energije.
klm     
15.5.2015
Velika verjetnost je tudi, da je bila kača mlada, namreč ta ob piku izloči ves strup, medtem ko odrasle navadno tega ne storijo. Podobnega ugriza sem bil deležen tudi sam približno 2 leti nazaj na eni od stezic na italijanski strani kaninskega pogorja. Ob ugrizu gada sem z nestrpnostjo čakal na reakcijo strupa, a tega ni izločila. Kljub temu pa je v predelu ugriza bolelo se kar nekaj dni.
pikica1     
15.5.2015
@klm mene pa zanima, če si imel dolge hlače in te je ugriznila čez hlačnice ali si bil v kratkih hlačah.
Macesna     
15.5.2015
@kgregor, lepo.
Planina Korošica nad Ljubeljem (in nad njo - proti Hajnževemu sedlu ter na pobočjih Košutice) je sicer znano območje kač. Brez težav jih tam vidiš, v maju in juniju pa sploh. Kdor bi rad videl gada v naravi, ga bo tam zagotovo.nasmeh
capraibex     
15.5.2015
Drži Macesna,pod vrhom Begunjščice pred leti naletel na črnega gada,v teh predelih,katere si omenila je kač res veliko.Od tod ime Kačjek pod Korošico.
Branee     
15.5.2015
Jest jih srecujem bolj pogosto na pobocjih vrtace
Macesna     
15.5.2015
Pa tudi v Bohinju se jih da videti. Pred nekaj leti sem videla gada (v črni planinski izvedbi) na poti, ki poteka malo nad cesto, ki gre ob jezeru proti Zlatorogu, in to kakih 200 m naprej od Skalce.
Na drugi strani jezera, kjer so pašniki, pod Vogarjem, pa je bil modras.
peter2     
16.5.2015
Na kače naletimo lahko prav povsod v naših gorah, planinah in dolinah. Velikokrat gremo mimo, ne da bi jo sploh opazili. Sam sem zadnje čase bolj pozoren nanje in jih vidim veliko. Lani na mojih turah preko 30, letos že polovico tega. So pa res predeli, kjer je kač več in jih boš tam pravzaprav kar sigurno videl, nekje pa so bolj redke. So pa to izredno plahe in lepe živali. Najlažje jih vidimo zjutraj, ko še niso segrete od sonca. Takrat uspe tudi kakšna fotka od bolj blizu.
Glede na zgornjo objavo Macesne o kačah v Bohinju: V gorah so večinoma gadi, največ v Bohinjskih gorah jih je na južnem grebenu med Soriško planino do Krna. V dolini so večinoma modrasi.

http://www.petersfoto.si/thumbnails.php?search=vipera&submit=Najdi&album=search&title=on&newer_than=&caption=on&older_than=&keywords=on&type=AND
Kače v Sloveniji Modrasi (posneto v Bohinju)1 Kače v Sloveniji Gad (posnet ob Krnskem jezeru)2
klm     
16.5.2015
Pikica1: nikoli nimam dolgih hlač, sestopal sem v teku, se ustavil ob odcepu stečini, ki vodi do bližnjega ostanka vojaskega objekta in dobil ugriz v predel naratisča ahilove tetive.
pikica1     
16.5.2015
Hvala za odgovor @klm, sem mislila, da so te rešile dolge hlače. Zanimivo, da ni spustil strupa.
janez.novak     
17.5.2015
Glede na današnjo novico o piku planinke pod Španovim vrhom me zanima, kolikšno zaščito omogočajo visoki čevlji in še, do katere nadmorske višine lahko naletimo na kačo?
ZeK     
17.5.2015
več o kačah

http://web.bf.uni-lj.si/bi/NATURA-SLOVENIAE/pdf/NatSlo_11_2_4.pdf
dprapr     
17.5.2015
Na Trentarskih grebenih povsod.
Kače v Sloveniji Na Velikem Jelenku.1 Kače v Sloveniji Tik pod vrhom Rombona.2
sirt1     
19.5.2015
Morda bo komu koristilo.
www.siol.net/novice/zdravje/2015/05/kako_ravnati_ce_nas_ugrizne_kaca.aspx
zvezdan     
19.5.2015
Tistim, ki bolj verjamejo starim receptom, bo morda koristil tale Valvazorjev nasvet mežikanje:

Zgodaj zjutraj na tešče vzemi živi kači srce ter ga živo pogoltni ali pojej, nato popij žlico čiste vode, pa te tvoj živi dan nobena kača ne bo mogla pičiti ne poškodovati; mogel pa jo boš ujeti in nositi v rokah brez nevarnosti, da bi te ranila. To sem sam preizkusil in marsikomu dal kačje srce, ki je še vsakomur pomagalo, da je bil zavarovan zoper kačji pik. Zoper gade se oborožimo prav tako z njihovim lastnim srcem, če z njim ravnamo, kakor je zgoraj opisano. Kakor so hudi in togotni, lahko na ta način vsakega brez škode primeš. Vse to ne sloni na nikaki prazni veri, temveč v naravi in, kdor je glede simpatij in antipatij svojo načitanost združil z izkušnjo, ne bo o tem niti najmanj podvomil.

http://www.savel-hobi.net/valvasor/htm_ji/knjiga_3.htm

Page: 1 2 3 ... 17 18 19       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2012 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing