Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Na Triglav? - Forum

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski Forum New thread search
 Na Triglav?
redbull     
12.6.2020
V celoti sigurno ni kopna. Mi ni potrebno, da sem tam pa vem. Če ni spodaj kakšno prečenje v snegu(lahko tudi samo nekaj metrov), potem je sigurno ga nekaj na podih. Glede opreme pa vsak sam ve, sam je sigurno ne bi uporabil. Govorim čez Prag do Kredarice.
Srecno
bos     
12.6.2020
Danes po poti Pl. Konjščica - Vodnikov dom - Planika - Triglav in nazaj po isti poti. Celotna pot še ni kopna, na strmini od Konjskega sedla do Planike je potrebno prečiti dva snežišča, ki sta zjutraj, dokler ne posije sonce, lahko trda, pod Planiko je še veliko snežišče, ki sva se mu izognila po levi strani ter se priključila na pot od Doliča. Nad Planiko je strmo snežišče, kjer so eni uporabili dereze, midva sva prvo zavila v levo za Gorjansko pot in potem v desno poiskala kopne dele ter se tako izognila tej strmini in zimske opreme tako nisva uporabila na celotni poti. Dalje do kamina in Malega Triglava ter po grebenu do vrha je pot skoraj v celoti kopna, saj se kdaj pa kdaj samo malo stopi na sneg.
Na celotni poti ni bilo prav veliko ljudi, so pa že tu Čehi, Kitajci, ...jezik
Drugače pa lep in že vroč poletni dan, tako da je že vsa zaščita proti soncu obvezna.
Na Triglav? jutro na Pl. Konjščica1 Na Triglav? Ablanca, na Jezercih ni nič snega2 Na Triglav? utrinek3 Na Triglav? Alpski kosmatinec4 Na Triglav? Wulfenov jeglič5 Na Triglav? Spodnje Bohinjske gore ali Peči6 Na Triglav? Šija in Vogel7 Na Triglav? Rodica8 Na Triglav? od Črne prsti do Rodice in meglica v Bohinju9 Na Triglav? Uskovnica10 Na Triglav? ob poti pod Toscem je vse polno pogačic11 Na Triglav? Jezerski Stog12 Na Triglav? greben od Mišeljskega Konca do Mišelj vrha, tam zadaj kuka Kanjavec13 Na Triglav? prvi pogled na Triglav14 Na Triglav? Veliki in Mali Triglav ter Planika15 Na Triglav? nad Velim poljem pa kraljuje Mišelj vrh16 Na Triglav? je kukal17 Na Triglav? svišč18 Na Triglav? prvo snežišče je še bilo malo trdo, drugo pa že bolj mehko, saj je prej na soncu19 Na Triglav? Mišeljski Konec, Čez Hribarice in Kanjavec20 Na Triglav? Planika21 Na Triglav? Gorjanska pot in Triglavska škrbina22 Na Triglav? nad kaminom je tudi vse kopno23 Na Triglav? pogled proti Kredarici24 Na Triglav? Krn25 Na Triglav? sredi skal se najde Obirski grobeljnik26 Na Triglav? skoraj čisto kopna pot do vrha27 Na Triglav? Škrlatica, Rokavi in Oltarji28 Na Triglav? kopno proti vrhu29 Na Triglav? s primorske strani pritiskajo oblaki30 Na Triglav? lepo je na vrhu naše domovine31 Na Triglav? Krn in oblaki32 Na Triglav? tokrat malo drugače, Jalovec in Mangart33 Na Triglav? najvišja bela špica Avstrije, Veliki Klek34 Na Triglav? naš ponos35 Na Triglav? na vrhu sta dva žiga36 Na Triglav? vrhovi okrog Staničevega doma37 Na Triglav? Razor in Indijanec38 Na Triglav? Planika in vrh naše domovine39 Na Triglav? Mali in Veliki Draški vrh ter v sredini zadaj Viševnik40 Na Triglav? Okroglolistni mošnjak41 Na Triglav? Vernar in Vodnikov dom42 Na Triglav? Voje43 Na Triglav? pogačice ob poti proti Studorskemu prevalu44 Na Triglav? Mali Draški vrh in Viševnik45 Na Triglav? Pl. Konjščica46 Na Triglav? Pl. Konjščica47 Na Triglav? na planini48 Na Triglav? pogled s planine proti Viševniku49 Na Triglav? potok Ribnica in slap50
mukica     
13.6.2020
Včerajšnji sončni vzhod na Triglavu.Kot običajno popolno jutro tam visoko na vrhu domovine.Že pred Kalvarijo nataknili dereze in jih imeli do vrh,čeprav je veliko kopnega, pa se nama ni dalo ukvarjati gor-dol.Zgodaj zjutraj zimska oprema obvezna, Primrznjen sneg in brez nimaš kaj iskati.Snega še veliko na podih in težko se povsem izogneš.
Na Triglav? jutroooo1 Na Triglav?2 Na Triglav? lepi razgledi3 Na Triglav?4 Na Triglav? na Podih še vze zalito, zjutraj je bilo  kot beton5 Na Triglav? veseli,že  z vrha 6 Na Triglav?7 Na Triglav?8 Na Triglav?9
zokipoki     
13.6.2020
Lepo lepo nasmeh
JTrogar     
13.6.2020
Martina, kaj naj rečem drugega kot bravo punci.
Sem vama zelo favš.mežikanje
Lp in varen korak izpod lepih Golte, Janeznasmeh
Matt93     
14.6.2020
Pozdravljeni

Sicer ni ravno prava tema ampak ne Vem kam drugam naj vprasam.

Zanima me kdaj se bodo odprle vse visoko gorske koče? V mislih imam Triglavski dom na Kredarici in Dom planika. Rad bi obiskal tudi pogačnikov dom na kriških podih.

Po podatkih spletne strani PZS je trenutno vse zaprto.

Lp
Santino     
14.6.2020
Pogačnikov dom odprejo 26.6 lp
tropine     
14.6.2020
Triglavski dom na Kredarici je skozi odprt.
Matt93     
14.6.2020
Nisem imel v mislih metereologov, ki te sprejmejo ampak dejansko uradno odprtje. nasmeh

Lp
Mirjana Kolac     
18.6.2020
Ja sam slala upit za nekoliko koča ovih dana i dobila sljedeće odgovore:

Koča na Doliču se bo letos za goste odpirala 2. julija, Vodnikov dom će otvoriti ovaj vikend ako vrijeme dozvoli da sleti helikopter da ga opreme, a Zasavsku otvaraju 25. 6.
nevtro     
19.6.2020
Sicer nevem če je to tema za tukaj. Odpravljam se na Triglav in me zanima kje je "konec ceste na pokljuki". iz opisa neznam razbrati kako se pride do izhodišča opis( po vojašnici... Od tu nadaljujemo naravnost po makadamski cesti, ki nas nekoliko naprej pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno (levo Uskovnica).Tej cesti nato sledimo do parkirišča na koncu ceste (v bližini so planinske oznake za planino Konjščica)). Ko sem gledal googlemaps je ogromno odcepov desno in naravnost in nobenega pravega levega odcepa. Ko sem googla za cesto sem našel, da je parking od 2018 baje plačliv(pri hotelu). Prosil bi če mi kdo naredi screenshot iz googlemapsa in označi parkirišče ali pa kako drugače razloži kateri desni odcep je pravi.
Na Triglav?1
jbs     
19.6.2020
@nevtro...
Na Triglav?1
Enka     
19.6.2020
Ko boš tam, boš videl, da je povsem preprosto (in točno tako kot je napisano v opisu nasmeh ).
dejan68     
19.6.2020
Ko boš tam je res čisto jasno kaj je desno
Janez Seliškar     
19.6.2020
Na koncu parkirišče (za vojašnico) se na desno popolnoma pravokotno odcepi makadamska cesta z vsemi potrebnimi oznakami za Triglav.
PS: Po tvojem opisu, preko Planine Konjščica, boš šel kdaj drugič, ko boš imel že boljšo predstavo, kje je kaj.
dule1987     
20.6.2020
Pozdravljeni,

Mene pa zanima ali je pot iz diline Krma-Planika-Triglav v celoti kopna?
redbull     
20.6.2020
Nemogoče. Že v kurici imaš sneg
Srecno
Mtb47     
21.6.2020
kakšne so pa kaj razmere Kredrarica-Triglav, je bil kdo gor v teh dneh?
Hvala
redbull     
21.6.2020
Začetek do vstopa v steno je še sneg. Kaj pa kdo uporabi pa tako sam ve, verjetno veš v kakšni obutvi si narejen narediti vzpon. Različni smo, težko je druge primerjati. Če bi izhodišče imel Vrata bi imel sigurno drugačno obutev kot pa, če bi začel v Krmi.

Srečno
Lukito     
22.6.2020
Nedelja, 21/6/2020

Zjutraj smo iz Krme startali proti Planiki. Nad Prgarco proti Kurici je se snezisce, kjer gres nekaj metrov po snegu vendar zimske opreme nismo uporabili. Potem gres ob sneziscu nekaj metrov po skali brez problema naprej. Na Konjskem sedlu smo odvili proti Planiki, kjer je ze bilo cutiti mocnejse sunke vetra. Tudi do tja je pot brez posebnosti, mislim da gres enkrat malo po snegu ampak spet brez uporabe zimske opreme.

Ko smo prisli na Planiko smo videli da je Triglav v megli in da piha veliko bolj kot je bilo napovedano (eno celado smo lovili ker jo je odpihnilo); da ne bo nepotrenih komentarjev, napoved smo pogledali in vedeli kaj bo, vseeno smo sli poizkusiti sreco ker smo imeli sopotnico iz druge drzave ki je zelela na Triglav (vseeno je Kredarica sedaj njen najvisji osvojen vrh, v njeni drzavi je najvisji hrib visok cca. 350m). Imeli smo pasove, samovarovanje, dereze, cepine in tudi 30m dodatne vrvi. Super za kondicijo.

Ena izmed sopotnic je potem ugotovila da zna biti da jo na grebenu odpihne ker je precej lahka, tako da smo po krajsem posvetu pretehtali opcije in se odpravili proti Kredarici (Planika je se zaprta). Ko smo precili proti Kredarici velja omeniti da je pot posuta z gruscem tako da previdno. Ena jeklenica bi bila lahko delezna popravila. Naprej je se eno snezisce kjer smo precili s cepini - z nogami sem nabijal stope v sneg, derez nismo natikali. Potem smo se spustili do poti ki pride iz Krme po levi strani Snezne Konte (ce gledas navzgor). Ce bi precili se naprej je povsod snezisce. Srecali smo dva planinca ki se kot kaze veckrat odpravita na vrh in tudi ta dan sta bila na soncnem vzhodu (zdanitvi?). Opisala sta tudi razmere. Potem smo na Kredarici malo posedeli in sestopili po poti v Krmo. Pot je brez posebnosti.

Razmere (kar je meni znanega):
1. Iz Krme do Planike ali Kredarice ni nikjer posebnosti kjer bi poteboval opremo, priporocam cepin.
2. Iz Planike na M. Triglav je nekaj snega, vendar so hodili ze brez opreme v tekaski opremi brez gojzarjev - izbira je vasa.
3. Iz Planike proti skrbini je videti se precej snega.
4. Iz Kredarice proti M. Triglavu je nekaj snega na vstopu, hodili so brez posebne opreme in porocali da je ostalo kopno - izbira je vasa.
5. Greben M. Triglav - Triglav je po porocilih ljudi ki so pristopili kopen in niso uporabljali zimske opreme.

Na Triglav? Krma1 Na Triglav? Razgledi2 Na Triglav? Cez Kurico3 Na Triglav? Nad sneziscem ki smo ga obvozili4 Na Triglav? Razgledi5 Na Triglav? Proti Planiki6 Na Triglav? M. Draski, Visevnik, V. Draski, Tosc7 Na Triglav? Proti Planiki.8 Na Triglav? Planika9 Na Triglav? Trenutek odlocitve.10 Na Triglav? Proti Kredarici11
Page: 1 2 3 ... 387 388 389 390 391 392 393       
You must be logged in to post a message:
Uporabniško ime:
Password:
Remember me:
If you don't have a User Name or Password, you must first register as a New User here
 
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing