Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
Behemot / Zadnja sporočila

Behemot - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
Behemot11. 10. 2020 08:52:07
Pozdrav obema. Moje ime je Bogdan ROjS iz Lenarta. Z razliko (drugače sem zaprisežen planinec in alpinist) od vaju sem se v teh korona časih na PPP odpravil s kolesom in moram reči, da je za kolesarjenje kot narejena, medtem ko za planinarenje (beri bolj pešačenje) po mnogokrat dolgočasnih ravninskih cestah in poljskih poteh ni ravno neki presežek. Se je pa čudovito po njej voziti s kolesom, sploh po gričih Slovenskih goric, Jeruzalema, Lendavskih goric, Goričkega in še kje, tudi ravninskih delov da se razumemo. V načrtu imam na Hribi. net objaviti nekakšno kolesarsko varianto PPP ali bolje Via Pomurje v slikovnem in tekstovnem smislu (ažuriranje opisov), ker v naravi marsikakšen del odseka PPP poteka drugje kot je vrisan v meni dostopnem elektronskem zemljevidu geopedija in kartah Pomurja tudi sicer.

Sicer pa važno da nam je lepo na teh poteh.
Behemot13. 01. 2020 20:53:39
V soboto sem se čez Srebrno sedlo povzpel na Planjavo. Vzpon smo druščina treh začeli na parkirišču za planino Podvežak. Cesta kopna, razen zadnjih 500 m nekaj snega. Snežne razmere odlične. Do Korošice brez problemov. Dalje se je nekaj časa v smeri Srebrnega sedla (c.c.a. 40 min) nemarno vdiralo (gnil sneg). Dalje spet odlične razmere (zbit zmrznjen sneg). Na višini c.c.a. 2.000 m sta se moja dva spremljevalca odločila za povratek, sam pa sem nadaljeval proti vrhu. Po 6 urah osvojil vrh. Pri sestopu me je zadnji 2 uri ujela noč. Po 10 urah smo turo zaključili spet na planini Podvežak. Veličastna vendar zelo doolga tura.
Behemot4. 01. 2020 12:05:47
Včeraj sva s prijateljem v res odličnih razmerah (zbit ponekod poledenel sneg, nič vetra, kičasto jasno vreme) osvojila Veliki vrh. Do planine Podvežak cesta brez težav prevozna (verige niso potrebne). Na cesti nekaj snega le čisto na koncu. Dereze sva uporabljala od sedla (1.900 m) do vrha in nazaj. Bilo je tako trdo, da gamaše sploh niso bile potrebne. Res fantastično.
Glede na trenutne razmere se ukvarjam z mislijo, da bi bilo vredno poskusiti naslednji teden na Planjavo nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies