Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
pikos / Zadnja sporočila

pikos - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
pikos9. 04. 2013 13:25:57
Vabilo

75 minutni amaterski dokumentarni film T(H)RIL(L)ER v ponedeljek 15.04.2013 ob 17 uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani otvarja 7. mednarodni festival gorniškega filma Domžale/Ljubljana. Film je nastal spontano ob rekordnem teku Klemena Trilerja po slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana avgusta 2012 in prikazuje, da je možno doseči cilj navkljub žuljem in poškodbam.

VABLJENI K OGLEDU!
pikos12. 08. 2012 13:44:41
Še zadnji post: Klemen je slabo uro pred Slavnikom. Je vedno boljše volje, ker mu že diši po morju nasmeh V Ankaranu ga pričakujemo med pol sedmo in sedmo zvečer.
pikos12. 08. 2012 09:27:34
Klemen je zjutraj startal v Razdrtem. Zaradi bolečih žuljev, je sprva napredoval bolj počasi. Sedaj se spuščajo z Vremščice proti Škocjanskim jamam. Glede na okoliščine ga ne pričakujemo v Ankaranu pred 6. uro zvečer. Odvisno, kakšen obvoz bo potrebno narediti. Včeraj je kljub bolečinam zmogel do Razdrtega, čeprav je bil prvotni plan Nanos.

Zato: vsi ljubitelji gorskega teka, pohodniki, prijatelji, pa tudi ostali - se vidimo v Ankaranu, da dostojno pričakamo Klemena na cilju!
pikos11. 08. 2012 21:25:07
Klemen je presegel današnji plan. Trenutno počiva v Razdrtem.
Jutri je zadnji dan. Neprijetno zaradi požarov, saj je območje, kjer gre SPP, zaprto.
V Ankaranu ga pričakujejo med 7. in 10. uro zvečer, odvisno, koliko bo pot daljša oz. težja (=asfalt) zaradi požarov.
Srečno celotni ekipi!
pikos11. 08. 2012 15:48:26
Po zadnjih informacijah Klemena pričakujejo na Javorniku. Danes ga že cel dan spremlja David Kadunc.

Zanimivo, na Gorenjskem ni bilo nikjer ob poti nobenega navijača, na Primorskem pa .... ni točke, kjer ga ne bi pričakali in spodbujali. Bravo, Primorci! Izredno požrtvovalen je Marko Tratnik. Včeraj je priskrbel maserko, da mu je zmasirala utrujene mišice, danes ga spremlja, organizira prehrano.... Hvala, Marko!

Glede na situacijo danes po planu B nadaljujejo zanesljivo do Abrama, mogoče do Nanosa. Žal SSP vodi po področju, kjer ogenj uničuje naravo in je pot zaprta. V skrajni sili bodo jutri nadaljevati po cesti.
pikos10. 08. 2012 19:54:42
Klemen je ravnokar prispel na Vojsko, kot so si želeli skupaj s spremljevalci, sicer po planu B, ampak še vedno z le 3 urno zamudo glede na plan A. Glede na bližino zadnje kontrolne točke, še vedno pričakujemo, da bo v nedeljo na cilju.
Klemen, s tabo smo, vsi, ki vemo, kakšne napore premaguješ za uresničitev svojega cilja.
pikos10. 08. 2012 13:35:23
Po zadnjih podatkih je Klemen prispel na Ermanovec. Kljub natrgani stegenski mišisici, ki so mu jo oskrbeli z bandažo, nadaljuje pot proti cilju. Danes bo skušal priteči do Vojskega.
Zvečer sledi več informacij.
pikos9. 08. 2012 20:34:58
Po včerajšnjem padcu morale in dilemi nadaljevati ali odstopiti zaradi krvavih žuljev, se je danes Klemen prebudil popolnoma prenovljen. Da bi odstopil, mu ni niti na kraj pameti padlo.

Od Koče pri Triglavskih jezer do Krnskega jezera ga je spremljala Špela Zupan. Na Koči pod Bogatinom se jima je pridružil Nejc Kuhar, ki je tekel z njim čez Krn do Vogla. Od tam dalje po južnih Bohinjskih gorah pa ga je zamenjal Martin Štendler.

Za njim je že res dolga pot in zaradi pomanjkanja magnezija so se mu začeli pojavljati krči v stegenski mišici.
Sicer teče po planu, kljub krčem in hudo ožuljenim nogam.

Ravno sva govorila z Urošem, ki ga skupaj z drugimi ljubitelji gorskega teka in Klemnovimi prijatelji čaka na Petrovem Brdu, kjer bo deležen masaže in počitka. Med najinim pogovorom je Klemen že privriskal.
pikos8. 08. 2012 19:04:20
Klemna je danes spremljal Franci Teraž, legenda gorskega teka. Zjutraj sta skupaj odrinila s Kriških podov, preko Razorja, Prisanka na Vršič. Sledil je vzpon na najlepšo goro v Julijcih – Jalovec in spust do Koče pod Špičkom ter naprej do Koče pri izviru Soče. Tam so ga pričakali novinarji POP TV-ja, kjer so posneli reportažo. Verjetno vse, ki berete, zanima, kdaj bo prispevek na TV: jutri ob 19. uri v informativni oddaji 24ur.

Omenjali smo že, da je Klemen ožuljen, vendar do konca motiviran, da zadevo spelje do konca. S strokovno pomočjo pedikerke so mu »spedenali« noge in ga pripravili za pot do Prehodavcev in Koče pri Triglavskih jezerih, kjer ga je spremljala zmagovalka Maratona 4 občin, Špela Zupan. Tam bo danes tudi prenočil.
Jutri je na vrsti zadnji 2k, Krn.

Od Triglavskih jezer do Krna, Koče na planini Razor in do vrha Vogla ga bo spremljal Nejc Kuhar. Nato pa se mu bo za pot po grebenu južnih Bohinjskih gora pridružil Martin Štendler, tudi odličen gorski tekač (bil je 2. na Maratonu 4 občin). Sami kerlci! Po planu je jutri predvideno spanje na Petrovem Brdu.
pikos7. 08. 2012 19:22:01
Po zadnjih podatkih Klemen napada Bovški gamsovec. Mirko in Janez sta ga spremljala čez Triglav do Luknje, kjer so si pomahali v slovo Do 8. ure ga pričakujejo v koči na Kriških podih.
pikos7. 08. 2012 08:29:32
Za lažjo predstavo objavljam še plan po etapah:
1. dan: Start v Mariboru (Spodnje Radvanje) – Mariborska koča – Ruška Koča – Klopni vrh – Ribniška koča – Grmovškov dom pod Veliko Kopo – Koča pod Kremžarjevim vrhom – Slovenj Gradec – Poštarski dom pod Uršljo goro – Uršlja gora – Andrejev dom na Slemenu – Dom na Smrekovcu
2. dan: Dom na Smrekovcu – Koča na Loki pod Raduho – Raduha – Koča na Grohatu pod Raduho – Robanov kot – Kocbekov dom na Korošici – Ojstrica – Kamniška koča na Kamniškem sedlu – Turska gora – Skuta – Cojzova koča na Kokrškem sedlu
3. dan: Cojzova koča na Kokrškem sedlu – Grintovec – Jezerska Kočna – Češka koča na Spodnjih ravneh – Jezersko – Dom Kokrškega odreda na Kališču – Storžič – Dom pod Storžičem – Koča na Kriški gori – Tržič – Koča na Dobrči – Roblekov dom na Begunjščici – Begunjščica – Planinski dom na Zelenici
4. dan: Planinski dom na Zelenici – Prešernova koča na Stolu – Golica – Dovje – Aljažev dom v Vratih – Doma Valentina Staniča pod Triglavom – Triglavski dom na Kredarici – Triglav – Luknja – Pogačnikov dom na Kriških podih
5. dan: Pogačnikov dom na Kriških podih – Razor – Prisojnik – Vršič – Jalovec – Zavetišče pod Špičkom – Koča pri izviru Soče – Zadnjica – Zasavska koča na Prehodavcih – Koča pri Triglavskih jezerih
6. dan: Koča pri Triglavskih jezerih – Koča pod Bogatinom – Planinski dom pri Krnskih jezerih – Krn – Koča na planini Razor – Vogel – Rodica – Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti – Petrovo Brdo
7. dan: Petrovo Brdo – Dom Andreja Žvana na Poreznu – Bolnica Franja – Planinska koča na Ermanovcu – Bevkov vrh – Sivka – Idrija – Koča na Hleviški planini – Vojsko – Mali Golak – Iztokova koča pod Golaki
8. dan: Iztokova koča pod Golaki – Koča Antona Bavčerja na Čavnu – Predmeja – Sinji vrh – Col – Pirnatova koča na Javorniku – Podkraj – Furlanovo zavetišče pri Abramu – Vojkova koča na Nanosu – Razdrto – Senožeče – Vremščica – Škocjanske jame
9. dan: Škocjanske jame – Tumova koča na Slavniku – Socerb – Tinjan – Ankaran

pikos2. 03. 2011 19:42:17
Je bil kdo v teh dneh na Stolu? Kakšna je pot od prižnice dalje?
pikos1. 09. 2009 22:12:35
Sej sm rekla, da se ne bom obremenjevala s komentarji kavčarjev. Ki pojma nimajo, kje sploh gre slovenska planinska pot. Aja, saj on to veli nama.... Čistokrvan Slovenac.
Uroša sem spremljala na poti in vem, da je celotno pot PREHODIL, dejansko prej kot v 14 dneh. Sicer je pa on to pot naredil v 14 dneh zaradi sebe. Tudi goljufal bi samo sebe. Ampak on ima čisto mirno vest.
Za razliko od nekaterih negativcev, ki jim je edina rekreacija tipkanje in surfanje po internetu, pa mogoče še do hladilnika pridejo.
pikos24. 08. 2009 10:23:20
Uroš danes nadaljuje pot iz Razor planine čez Rodico, Črno prst, Porezen do Cerkna. Energije ima toliko, da ga bo še v Ankaranu težko ustaviti.
Včeraj je osvojil še zadnji 2k na poti. Sedaj se pa prične vročina, čeprav je danes čez Vogel močno pihalo, pa samo megla je sijala.
Polona
pikos21. 08. 2009 11:48:19
Uroš je bil danes ob 6.15 na vrhu Triglava. Z Janezom (Udovč) sta nato krenila čez Plemenice v Lukno ter čez Gamsovc na Kriške pode, od tam pa na Razor in skozi zadnje okno na Prisank.
Tudi, če je že sedmi dan na poti, ima še polno energije in dobre volje. Držimo pesti, da jutri ne bo padal preveč dež, ko se bo zadrževal na območju Jalovca.
Še njegovo pojasnilo v zvezi z markirano (časovno) potjo od Turske gore do Skute: prišlo je do napake pri pošiljanju sporočila. Pot je prehodil v 45 minutah, uradno je markirana 2 uri in pol, ravno toliko (45 minut) je potreboval s Skute do Zoisove koče (urano markirano 3 ure). Vsem prizadetim se opravičuje :lol: .

lp, Polona
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies