Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
zdomec / Zadnja sporočila

zdomec - Zadnja sporočila

Začete teme:
zdomec8. 01. 2013 18:21:17
V soboto sem se povzpel spet na Ivancicu, (H. Zagorje). Po navadi grem gor cez konja, dol pa grem cez zgano vino-Mrtzlek. Slisal sem da obstaja se ena pot, katera naj bi bila lazja, in se imenuje pionirska pot. V koci sem dobil informacijo da pot ni primerna za sestop, pa kljub temu sem sestopil po tej poti.
Ugotovil sem da ta pot ni lazja ampak verjetno najtezji pristio na vrh Ivancice. Tri cetrtine poti pri vzponu je zelo strma in na vec mestih ispostavljena, v mokrem zelo spllska, markacij skoraj da ni, tu pa tam se najde kaka ca. 30-40 let stara markacija, ampak je pot dobro sledljiva.
Nevem kdo skrbi za poti na ivancicu, po pojem PD Ivanec ali planinarski klub Ivanec. Upam da bo negdo od clanov teh drustev to prebral in dal podrobnejse informacije glede te poti.
Mogoce je ta pot zapuscena?
Moj nasvet: Nikar v zimskem casu ali ce je dezevno in spolsko ne priporocam sestop po tej poti.
Komentari:
zdomec9. 10. 2022 16:56:31
Kako da je koca ze zaprta? Koce na Kamniskem in Kokrskem sedlu so zmeraj bile odprte do sredine oktobra, torej vsaj en teden bi morala biti odprta, pa se lepo vreme se obeta, A se nekomu mudi v dolino?
zdomec16. 10. 2021 11:27:39
Zjezenjezenjezenakaj ne delujejo nekatere kamere, kot na kamniskem in kokrskem sedlu, vcasih po 14 dni. Ce rabi kdo aktuelno informacijo - za snezne razmere ali vreme, jo ne more enostavno dobiti. Ali so kamere tako narihtane da se ustavijo ali se kar naprej kvarijo. A lahko negdo to podrobneje pojasni.
zdomec10. 09. 2021 11:17:21
A mi lahko negdo pojasni kaj se dogaja z kamero na kamniskem sedlu?
Vsaki par dni se ustavi in "visi" ter kaze slike stare par dni ali vec. eek
zdomec17. 04. 2021 10:20:33
Kaj se dogaja z spletno kamero na kamniskem sedlu? A je spet crknila, Zakaj ta kamera posreduje zamaknjene in ne casovno aktualne posnetkezmeden
zdomec9. 04. 2021 09:47:18
Kaj se dogaja z nasimi planinskimi domovi?
Tezko je verjeti da je to nakljucje. Vsko leto pogorijo eden ali celo vec koc ali domov. Ali res mamo kakega psihopata ali kreten kateri se izzivlja na tak nacinjezenjezen
zdomec9. 09. 2019 18:56:59
Ko je koca na Zelenici pogorela, je bilo potrebno 7 let da so jonaredili.
Po vojni so bile skoraj vse planinske koce in domovi pozgani ali poruseni. Do leta 1950 so bili skoraj vsi planinski objekti obnovljeni nekatere koce pa na novo narejene.
Takrat v tistih "svincenih casih" ni bilo potrebno fehtat ali zbirat, Podjetja so morala po "dekretu" izdvajatdenar od dobicka in dajati posmeznim planinskim drustvom.
Pa se nekaj je bilo- veliko udarniskega in solidarnega dela katerega so posamezniki planinci ob svojem prostem casu in nedeljah prispevali. Danes pa v nasi neoliberalni kapitalisticni drzavi se sosed sosedu nesme pomagat travo pokosit zastonj.
Toliko za razmislek
zdomec30. 05. 2018 21:21:48
Za to vertikalno ferato ima punca popolnoma neprimeren varovalni set. Iz slik je razvidno da je pritrjevalni karabin nekje med nogami. Ce bi prislo do zdrsa-padca v vertikali bi punco zasigurno obrnilo in bi z glavo udarila v skale.
V vertikalah je obvezno potreben varovalni set kateri je sestavljen od zgornjega in spodnjega dela pasov i pritrjevalno tezisce v zgornjrm delu prsnega kosa.
Taki kompleti so drazji, ampak so veliko varnejsi ce pride do padca. To velje samo za ferate katere imajo veliko vertikalnih ali celo previsnih segmentov. Enkrat sem ze to pojasnil na tem portalu.

Posebej je to razvidno na sliki 7. in zgleda kot bi varovalni pas bil pripet na tamalizadrega
zdomec3. 01. 2018 17:50:28
Dubravko13
Ta dva plakata z odpiralnim in obratovalnim casom me spominjata na navadno gostilni in ne na planinski dom.
Kako pa je z prenocevanjem v pasaricevem domu?
A se sploh da prenociti, tukaj mislim na vikende ko je dom odprt in obratuje. To je dobro za vedeti za bodoce da nebi prislo do neljubih presenecenj
zdomec2. 01. 2018 18:18:31
V nedeljo na silvesterski vecer smo hoteli preziveti in docakati novo leto na vrhu Ivanscice. Bili smo zelo razocaran, Pasaricev dom je bil zaprt. Pozno zvecer prihajalo je zmerej vec planincev, in smo pricakovali da bo le negdo o oskrbnikov prisej in odprl dom. Cakali smo zastojn. Nabralo se je ca. 100 planincev, bil je zelo mocan veter, in vzdusje je bilo temo primerno. Za silvesterski vecer so koce po navadi odprte, saj si oskrbnik pricakuje dober zasluzek, seveda ce primerno organizira in pripravi hranu in pijaco.Zakaj je pasaricev dom bil zaprt, a lahko negdo to pojasni?
Nekateri planinci so negodovali in omenjali da dom ima novega oskrbnika!? A se njemu ne gre za zasluzek?jezenjezen
zdomec22. 09. 2017 12:56:37
Unicili so delcek deviske narave, in samo zato da se bo negdo adrenalinsko izzivljal, obcina pa privabljala cim vec turistov za maximiranje dobicka
zdomec24. 05. 2017 21:28:08
primoza
Bravo in cestitam, samo nekaj se mi pri vasem plezanju ne dopade. Za take navpicne ferate imate popolnoma neprimerne samovarovalne pasove. Za vertikalne in previsne ferate se uporabljajo samovarovalni kompleti kateri imajo se zgornji prsni del. To so takoimenovani zaprti varovalni pasovi kateri imajo se pripeti vozel na zgornjem delu prsnega kosa z dodatnimi trakovi. Namrec, ce pride do padca v vertikalni steni in je oseba pripeta z samovarovalnim pasom kot je vas
sunek kateri nastane ko karabin prileti do zavorne tocke, (pritrdilni klin za zajlo) sila suka obrne plezalca naokrog tako da z glavo prileti navzdol in pride dohude poskodbe glave ali celo hrbtenice. To je nemski Alpenverein preverjal na poskusih in vedno opozarja na to napako ko planinci kupujejo te samovarovalne komplete.

Vidim da plezajo tudi vasi otroci. Vsaj njim nabavite zaprte pasove da bodo varni.
To ni nobena kritika ali samo dobronamerno opozorilo
pa scecno
zdomec1. 02. 2017 11:37:35
Pozdravljeni

Tukaj navajate gornisko literaturo, posebej starejse izdaje. A mi lahko negdo pve kje bi se te knjige, vsaj domacih avtorjev lahko kupile?
Literaturo kupujem pri planinski zalozbi Slovenije, ampak imajo zelo skromno izbiro. Nevem zakaj ne ponatisnejo vsaj nase klasike kot so Kmecejezenlj, Avcin in podobno.jezen
zdomec28. 12. 2016 17:02:20
To kar je napisal Lijaneja zgoraj drzi in je edino pravilno. Bivaki so objekti kateri so misljeni kot zaklonisca v nuji. Vsaj pred 70.-60. leti so za to bili tudi zgrajeni. Zal pa zivimo v casu ko si nekateri kreteni omisljaju nekaksen "sindikalni turizem" i v bivakih prirejao razne zurke in se kaj drugega. Za tistega ki si zeli prenociti v bivaku pred naporno turo, ni problem da si priskrbi kljuc od bivaka ce je bivak zaklenjen.
Kaj pa naj pocne tisti planinec ce ga ujame nevihta ali kaj hujsega, in bojezen stal pred zaklenjenim bivakom?
zdomec6. 12. 2016 11:07:08
Prosim za pojasnilo ce gdo kaj ve kaj se dogaja na planinski zvezi in planinski zalozbi. Velikokrat narocam knjige pri Planinski zvezi Slovenije in zmeraj imam probleme narocene in vplacane knjige pravocasno dobiti.

Po navadi vse narocene knjige vplacam v naprej, (predracun) Ko so knjige vplacane enostavno moram po ca 10-12 dneh telefonirati ali posiljato mail-e da mi naroceno posljejo. Po navadi potem dobim sporocilo da so vplacilo spregledali ali pozabili poslati. Ali planinska zveza ima kako racunovodstvo ki prodajo spremlja? Zakaj te tezave, in to ze par let Saj oni tudi imajo interes nekaj prodati in kupce pridobiti in ne odvrniti. A je organizacija tako slaba ali nimajo tapravega interesa?!
zdomec24. 09. 2016 22:14:13
Zakaj pri nas tako zgodaj zapirajo planinske koce? Vremenarji napovedujejo se ca. 2 tedna lepo vreme. Nemski Alpenverein svoje koce do 2500 metrov zapira konec oktobra.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies