Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
mre / Zadnja sporočila

mre - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
mre3. 04. 2008 09:12:29
Solido, se strinjam...sam če bi pozorno prebral prispevek, bi videl, da kratke smuče priporočam le v idealnih pomladanskih razmerah in pršiču.
Seveda v pršiču v grapah nimamo bit kej zraven...
Za grape, tudi v idealnih razmerah, odsvetujem običajno rabo kratkih dilc in zimskih gojzarjev zaradi preslabe opore v nogah.

Drugač pa turni pancarji - če smo seveda izbrali prave, sicer res na...-so zakon po snegu.
mre2. 04. 2008 10:48:24
No, malo preveč 5-ic. Na nekaj pa sem kljub temu še vedno pozabil.
Pri veliki večini ljudi sta leva in desna noga nekoliko različni (do 1/2 številke...3 mm), Ugotovite (ali izmerite) katera je vaša 'problematična' noga in se pri preizkušanju ravnajte najprej po njej.
mre2. 04. 2008 09:59:35
Ja predhodniki so že skoraj vse povedali. sklep ki ga lahko potegnem iz tega je bil tudi že naveden- različne izkušnje z različnimi znamkami in modeli ali vsak čevelj ne paše na vsako nogo - nasvet: preizkusite čim več čevljov, da ugotovite katere vam pašejo na nogo.
Stvari na katere še ni bilo opozorjeno.

1. pri preizkušanju čevljov je potrebno obuti pohodno nogavico (svojo ali tisto v trgovini - vsaka dobra bi jih morala imeti), da dobimo realno sliko o (ne)udobju čevljev. logično je da nam je čevelj tankih nogavicah prav, ko pa bomo na nogi imeli debelejše pohodno nogavico nas bo morda že tiščal.

2. pri preizkušanju naredite test s prstom-palcem, ki ga porinete za peto ob tem se vam morajo prsti pritisniti na sprednji del čevlja - se pravi čevelj naj bo večji za debelino 1 prsta. Identičen temu testu je test z notranjo stelko, ki jo izvlečemo iz čevlja - peto damo do konca in vidimo koliko prostora ostane spredaj. To je zelo pomembno pri sestopih saj ob primernem zategovanju vezalk čevljev ne bo prišlo do pritiska prstov na sprednji del in posledično bo manj žuljev.

3. Pri preizkušanju čevljev morate biti pozorni kako vam čevelj 'prime' peto, če se peta dviguje imate na sebi prevelik čevelj - žulji!!! ali vam ne ustreza kopito.

4. Glede na vse večjo draginjo pri tistih ki RES veliko uporabljajo gojzarje ni morda odveč pomisliti ali je pri izbranem modelu možna menjava podplata čevlja. Če računamo življenska doba gojzarja je okoli 400-500 delovnih ur - nekdo ki veliko hodi, predvsem v kamnitem terenu jih 'zgoni' v dobrem letu ali dveh, cena kvalitetnih od dobrih 100 EUR ali 200 EUR naprej, menjava podplata okoli 30 EUR... Menjava ni možna pri tistih modelih, ki imajo podplat gumiran-prilepljen tudi nastranskem delu gojzarja -to pa so skoraj vsi lažji pohodni čevlji.

5. Na jasnem si moramo biti za kakšen namen kupujemo čevlje - ali bodo predvsem hojo po mehkih gozdnih poteh ali za morda za zimsko visokogorje ali ledenike - in izberemo pretežni aktivnosti ustrezen model. Različni modeli gojzerejv so za različne namene in se med seboj zelo razlikujejo, tudi cenovno. Kopromisi ponavadi niso najboljša rešitev - običajno pridejo ljudje, ki obiskujejo gore tako poleti kot tudi pozimi, do sklepa, da si omislijo dva para gojzerjev - zimske in letne, pa še kakšne nizke za gozdne terene.

5.Veliko zavisi od nogavic, ki jih uporabljamo. Nogavice ne smejo biti ne prevelike ne premajhne in predvsem s ČIM manj ali brez šivov. Ponavadi se naredijo žulji ravno tam, kjer šiv drgne ob kožo. Torej ob nakupu gojzerjev je pametno kupiti tudi kvalitetne pohodne nogavice.

5.Žalostna resnica - potrebno je imeti tudi nekaj sreče, čevelj bo morda v trgovini povsem udoben po desetih urah hoje pa nas po užulil. To možnost je najbolje čimbolj zminimizritati (nasveti zgoraj, pomoč kakšnega ki se spozna pri nakupu, predhodan uporaba čevljov doma v stanovanju....)
mre2. 04. 2008 09:18:28
sam sem sprobal več varinat. stvar je po mojih izkušnjah sledeča.
skoraj v vseh primerih se najbolje odnese kombinacija turni pancar+turne smuči. zaradi psov je vzpon olajšan (manj udiranja), in tudi spust je zaradi boljšega oprijema noge in daljših robnikov čiso nekaj drugega.
Kombinacija zimski gojzar+kratke dilce je fajn pri uležanem snegu, ko odjenja zgornjih nekaj centimetrov snega - skratka v idealnih pomladanskih razmerah ali v pršiču na dovolj strmem terenu, da stvar še kam gre. Seveda je idealno, da je pri vzponu stvar še pomrznjena da se preveč ne udira, v ostalih primerih so več kot priporočljive krplje.
Varianta turni pancar+kratke dilce je odlična na bolj strmim terenih kjer je zaradi poraščenosti (gozd) ali oblik terena (graben, grapa) malo prostora za manevriranje - seveda to ne velja v ledenih razmerah!!!
Obtaja tudi varianta zimski gojzar+turne smuči, ki je osbno še nisem sprobal, tko da je ne morem komentirati. Od kogev pa sem slišal, da te malo bolj premetava kot pri pancarjih - torej solidna moč v nogah+dober občutek za ravnotežje.

p.s. se strinjam s klinom: turni pancarji so v snegu čisto udobni, bolj nerodni pa so v kopnem.
mre16. 03. 2008 08:28:25
Dosti blizu sem bil na turni smuki v četrtek (13.3) - Dovška Baba. Če sklepam po Dovški Babi in okolici so razmere v zahodnih karavnakah takšne - vršna, prisojna (južna) pobočja so precej spihana, snega malo, vendar zelo trd. Ker pa se vmes že otoplilo je zdaj najbrž že precej drugače.
mre24. 11. 2007 17:20:14
Se strinjam. Za direktno pot proti Pršivcu si je poprej priporočljivo prebrati opis in imeti s seboj dober zemljevid (najbolje Bohinj ali Triglav, 1:25 000) iz katerega razbereš, da moraš najprej proti planini Hebed in od tam proti vrhu.
Sicer pa ste tako ali tako naredili lepo krožno turo - ne vem kaj se pritožuješnasmeh-hec..
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies