Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
mavi12 / Zadnja sporočila

mavi12 - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
mavi127. 05. 2024 20:00:15
Najlepša hvala za informacijo,
Lp
mavi126. 05. 2024 15:45:52
Pozdravljeni,
Je bil kdo v zadnjih dneh na Krnu s Planine Kuhinje? Je pot že kopna? Na kameri s Pl. Kuhinja se pod vrhom sicer vidi še nekaj malo snega. Zanima pa me, koliko je dejansko tega snega na poti in kako problematičen je (za iti brez zimske opreme).
Hvala za pomoč in lep pozdrav
mavi126. 03. 2024 16:08:17
Zabavno bo šele poleti, ko bo na preostalih izhodiščih (npr. Vrata) zaradi tega zaprtja posledično še večja gneča... in seveda bodo potem imeli spet super izgovor za še dodatno višanje parkirnin na teh preostalih izhodiščih. Ko pa bodo Krmo in Kot odprli, se pa ne bi čudil, da bo tudi tam kaka nova zapornica z izgovorom, da je to denar za "urejanje ceste".

Dve muhi na en mah mrk pogled
mavi1226. 02. 2024 13:27:48
Verjetno zapornica za cesto, ki vodi do prakirišča Ravenska Kočna.
mavi1216. 09. 2023 12:51:34
Zakaj ni potem tudi diskriminatorno, da imajo zastonj oz. posebne smešno nizke cene občani iz teh občin, ki tako veselo nastavljajo zapornice v zadnjih letih (vsaj v Bohinju imajo to vsi, ne samo tisti za dostop do parcele)? Mar ni tudi to diskriminatorno napram vsem Slovencem, ki niso občani teh izbranih občin, pa tudi seveda vsem tujcem nasmeh
mavi128. 06. 2023 09:28:28
Naprej od Krnskega jezera proti Krnu je 2.6. zgledalo še kar zasneženo. Tole je slikano z vrha Krna v smeri jezera (gor šel iz Kuhinje kjer je vse kopno).
mavi128. 06. 2023 07:56:13
Hvala nasmeh
mavi128. 06. 2023 07:55:01
Ja res je mrk pogled Samo čakam, da bodo začeli računati še za plavanje v jezeru
mavi128. 06. 2023 07:44:05
Če komu koristi, sem ravnokar opazil, da imajo na njihovi spletni strani omenjeno tudi: "Parkirna kartica: Prijatelji Bohinja" (https://promet.bohinj.si/parkiranje/placevanje-parkirne-kartice/)

Tudi ta opcija je kar draga... plačaš 150eur na leto in imaš potem vsa parkiranja in tudi cesto na Blato zastonj. Vendar v primeru, da v Bohinj hodiš res pogosto (še posebej na Blato) se pa to mogoče počasi že splača.

Je ta kartica nekaj novega ali je bilo že prejšnja leta?
mavi124. 06. 2023 16:13:46
@miri, oprostite, res je moja slovenščina zaradi življenja v tujini in uporabe angleščine malce zarjavela.

Samo, iz osnovne šole se pa tudi spomnim povratno svojilnega zaimka "svoj", torej glede na to, da cenimo pravilno slovenščino, bi moralo biti "svojo slovenščino" ne pa "tvojo slovenščino" velik nasmeh
mavi124. 06. 2023 15:45:48
Živjo,
Ker se sneg v zadnjih dneh kar lepo topi, bi vprašal, če ima kdo kak update iz zadnjih 2-3 dni kakšno je stanje na poti na Tosc (iz Rudnega polja). Je še sneg na poti ali je že kopno? Čez Studorski preval (glede na slike od @ljubitelj_gora zgleda kar zasnežen), bi še uspel iti po snegu, predvsem pa me zanima kako je na pobočju Tosca, kjer me je malo bolj strah snega nasmeh.
Hvala!
mavi124. 06. 2023 10:20:41
@taubi4 razumem problem, ki ga obiskovalci povzročajo za domačine, še posebej za tiste, ki od turizma nimajo nič. Samo malo dvomim, da tele oderuške parkirnine naredijo kako veliko razliko v navalu obiskovalcev v Bohinj. Slovenija in še posebej Bohinj/Bled v zadnjih letih postajata noro popularna med turisti. Iz lastne izkušnje, sošolci s katerimi sem v tujini študiral pred leti večinoma niso vedeli o Sloveniji skoraj nič, razen to, da obstaja in da se čeznjo peljejo na Hrvaško na morje zavijanje z očmi. V zadnjih par letih pa jih vedno bolj zanima obisk Slovenije same, z Bohinjem in Bledom na čelu. To je super za naš turizem. Če prav vem, točno to kar je bilo zadnjih ~10 let velika želja raznih turističnih občin - torej, da nehamo biti samo tranzitna država za turiste na poti na Hrvaško in da se ljudje tudi pri nas raje ustavijo. Torej smo sedaj dobili točno to, kar je bila želja. Kar pa me moti je, da s takimi visokimi parkirninami se v končnem samo doseže, da se izrine iz Bohinja tiste, ki niso tako bogati, in jih nadomesti z bolj bogatimi. To pa po moje ni prav, saj bi morala še posebej narava biti enakovredno dostopna vsem. Torej naj ali bodo parkirnine za neko normalno ceno ali pa naj občina oganizira avtobusni prevoz na Blato z zelo zgodnim začetkom, da je uporaben za planince, ki grejo v hribe (predvsem poleti) zgodaj zjutraj.

Poleg tega, če je zapornica in taka visoka parkirnina zato, da ne rine toliko avtomobilov gor v lepo naravo, se vprašam zakaj potem zapornica spusti čisto vse, ki so pripravljeni plačati 15 eur čez, ne glede kako zelo je Planina Blato že zasedena. Na primer na Jezerskem, so nastavili zapornico za Ravensko Kočno ampak, imajo omejeno na 100 avtomobilov, potem se zapornica ne odpre, tudi, če si pripravljen plačati. Tukaj dejansko razumem, da je zapornica tudi za varovanje narave in se zmanjša število avtomobilov. Po drugi strani, v primeru Planine Blato v Bohinju samo, da občina dobi 15 eur pa je popolnoma vseeno koliko avtomobilov se natrpa na Blato. Ravno na tem forumu sem bral, da je kljub zapornici na Blatu še vedno vse natrpano in se parkira kar po travnikih. Ampak ker se je plačalo 15 eur, očitno to ni več problem za varovanje narave mežikanje.
mavi1229. 05. 2023 17:51:12
Samo za info, ali mogoče kdo ve, če je to, da je parking na nekem izhodišču še vedno zastonj odvisno tega od koga je v lasti parcela? Recimo parking pred domom v Lepeni je v lasti planinskega društva, če sem prav videl na strani geodetske uprave. Po drugi strani parking na planini Kuhinja je v lasti občine. Torej verjetno planinskim društvom ni vi interesu pobirati parkirnine od planincev, občinam po drugi strani pa je.

Seveda pa tudi v Lepeni lahko občina nastavi zapornico na cesto, ki vodi do doma v Lepeni, namesto, da postavi parkomat na samem parkingu in smo na istem kot na Kuhinji mrk pogled
mavi1228. 05. 2023 08:45:50
Na Viševniku sem bil včeraj in snega na poti praktnično ni več. Nekaj zelo malega ga je sicer na kratkem vzponu preden prideš na Plesišče (par cm, pa še to se da obiti). Višje pa je bila pot kopna do vrha.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies