Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
KP / Zadnja sporočila

KP - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
KP21. 08. 2019 08:15:48
@čara, zdi se mi da so mi ravno prav, pa bi moral očitno imeti vsaj pol številke večje. Palcev mislim da ne viham navzgor, vsaj zdi se mi da ne. Zanimivo se mi zdi predvsem, saj po ravnem terenu sploh ne čutim nohtov oz. me nič ne zategujejo ali pa žulijo.

Z Lowo Approach sem itak zelo zadovoljen, samo so malo zlizani podplati že, čeprav kot rečeno visoke nosim ker me je strah za gležnje, jeklenice so npr. čisto ven moje lige, iskreno.

Očitno bom moral počakat da se mi nohti zarastejo nazaj in potem bržkone poskusit z najmanj pol številke večjimi.

KP19. 08. 2019 16:45:02
Jaz sem vsaj do sedaj vedno stavil na visoke gojzarje, veckrat se mi je zgodilo da bi glezenj skoraj zagotovo sel svojo pot ce bi bil na odprtem, posebej po skalah.

@iUnknown, tole me je kar groza poslusat o tvoji izkusnji, nekako sem si rekel da ni sans da se kaj zgodi gleznju v kvalitetnih visokih cevljih. Vsaj do sedaj je sicer za potrkat, brez tezav. Si bom pa moral ocitno nove izbrat in si resno vzet cas za to, izkusnja z zadnjimi me je kar streznila.

Skoda za Meindl, vseeno jih mislim probat, hvala za nasvet, @gorolazka. Enako za fitwell cortino. Nisem se nikoli imel katerega koli na nogah, me prav zanima kaksne bodo izkusnje.
KP19. 08. 2019 13:24:18
@iUnknown, prostora imam pred palcem komaj kaj, prav gotovo ne za en palec. Bržkone bo res čevelj prej kot ne premajhen... Preverim pri Iglu Sport, hvala.

Sicer imam pa že dolga leta probleme z gležnji (cel kup zvinov na obeh) in imam za vsako še tako kratko ne preveč položno turo raje visoke gojzarje.

@ribic, hvala za info, v Intersportu v BTC-ju sem gledal, pa jih ni. Sicer sem jih prav tam kupil pred mislim da 4 leti, za 50EUR sem jih dobil, med razprodajami, best buy vseh časov. Vsekakor pogledam tudi v Avstriji, zadnje čase sem dostikrat tam.

Ali imate morda kakšen nasvet okoli znamke, imam namreč precej široka stopala (tiste kostne izrastke imam - "šeste prste" na obeh stopalih) pa precej nizek nart? In očitno precej občutljive nohte (sem jih tudi nekje petkrat "menjal" v preteklosti, nevezano za hribe)...

Še enkrat hvala vsem, promptne pomoči in znanja nikomur ne manjkanasmeh



KP19. 08. 2019 09:59:35
Hvala obema!

Res škoda za gojzarje, očitno mi se ni ravno posrečilo s velikostjo/modelom (kaj pa vem...), zdeli so se mi kot uliti, nobenih žuljev, nič me ne tiščijo, za v hrib so najboljši gojzarji kar jih pomnim...

Hvala za nasvet, bom vsekakor poskusil model od La Sportive, za veliko večino mojih potreb bo zadostoval. Čeprav imam že nekaj let Lowa Approach 5GTX in sem super zadovoljen, odlični so, samo so že počasi zlizani in jih očitno več ni nikjer za kupit.

Kar se gojzarjev tiče, če so premajhni, potem tu ni več pomoči, predvidevam?

Hvala še enkratnasmeh






KP19. 08. 2019 02:10:12
Pozdravljeni,

potreboval bi nasvet.

Sem čisti lightweight kar se pohodništva tiče, ob vikendih sem bolj za krajše nekajurne ture, nekajkrat na leto se morda odpravim malo višje ampak nič dramatičnega, višje od Triglava še nisem bil.

Boljša polovica mi je za pred letom in pol za RD kupila resen par čevljev, Millet Boouthan GTX. Gojzarji se mi zdijo kot tank na nogi in sem imel z njimi ves čas super izkušnje, BP... z izjemo nohtov na palcih.

Ob vsakem spuščanju jih čutim in očitno nima nobene zveze z dolžino nohta. Čeprav se mi čevelj prilega kot ulit, se mi zdi kot da se mi nohti zabijajo v konico čevlja ob vsakem spustu in bom po zadnji eskapadi bržkone ob oba trenutna nohta na palcih.

Kot vse kaže bom moral zamenjat obutev, samo me malo skrbi da ga ne polomim, saj so se mi zdeli trenutni gojzarji super prvih nekaj tednov, preden se je začelo.

Ima morda kdo podobne izkušnje in kaj svetujete?

Vnaprej hvala za odgovore.

LP,
Klemen
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies