Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
sly / Zadnja sporočila

sly - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
sly17. 01. 2019 23:24:50
Bbugari1,tudi zemljepis ti dela težavenasmeh Lep pozdrav z primorskega konca,Sly.
sly2. 11. 2018 20:00:49
Alesio pozdravljen,hvala za podatek o zalogi drv pri meni najljubšem bivaku,sicer pa ga imam namen v kratkem obiskati in zalogo dopolnit,saj žaga in sekira sta na običajnem mestu,ane? Zadjič sva se srečala v Dunji pri kapelici Zacchi ko ste šli na pohod,jaz pa sem prišel iz Clapadorie kjer sem označil vstop v Vio Dognonasmeh.Sem bolj poredko na najlepšem koncu,malo zaradi zdravja,malo zaradi let,še zmeraj pa rad odvalim kakšen kamen ali vržem vejo z poti,ponesem kaj "pozabljenega"iz bivakov in napravi kakega možica... Kaj več bova rekla ob kavici v slaščičarni ob Monturinasmeh Lep pozdrav vaši celi ekipi,ne pozabit pozdravit g.Huberte in Adrijana,pa srečno.
sly26. 10. 2018 22:04:11
Lepa tura Bagi,čestitke! Sam sem to turo par let pred požarom opravil v kar nekoliko podaljšani izvedbi.Startal sem na planini Pecol in po Vii alta 621 prečil do nad vasi Patoc
kjer sem nadaljeval proti Cuel dela Bareta po poti št. 621 do križišča kjer se pot povzpne do sedla pod Bareto.Obiskal sem Bareto in imel namen sestopit v Dunjo po poti št.619 katera se v Dunji priključi na pot št.651 in se po dolini Dunje vzpenja do Rudnega vrha.Žal mi je ta del preprečil velik podor,ki se je zgodil par dni prej in sem se vrnil do križišča kjer sem sestopil do Cadramazza in po opuščeni železnici nadaljeval do Dunje in po dolini Dunje do odcepa za Strmo peč.Tu sem ob rečici prespal in se naslednji dan povzpel po ferati Norina na Strmo peč in sestopil do avta na planini Pecol.Lepa tura,noro divji ambijent,neverjetne lepote v samoti in divjini...Podor me je sicer prikrajšal za lep košček divjine in mi podaljšal mojo turo.Žal danes že pokojni Igor Zlodej je tisti del z podorom kmalu potem poskušal z nasprotne smeri in se kar namučil,da je prišel skozi-od takrat naprej se ta del poti ne vzdržuje več.Jaz sem za to turo potreboval mislim da skupaj 26 ur in mi ostaja v spominu kot ena nalepših divjih tur na tem koncu Julicev,toplo priporočam vsem ljubiteljem samote,in divje lepote,žal ne morem nič fotodokumentirati.
Na tej turi mi je padel v oko čudoviti vrh med Clapadorijo in Rio Saline,Jof di Miez,no tega sem obiskal dve leti nazaj-kraljevska tura!!! Lep pozdrav in varen korak,Sly
sly7. 10. 2018 17:46:56
V soboto 29.9.2018.sem se okrog osme ure zjutraj vzpenjal proti koči F.Grego in že takoj na začetku zaslišal grmenje in lomljenje.Ker zaradi gozda nisem videl kaj se dogaja sem pospešil do jase z kočo.Tu sem prvo ugledal zatrep proti škrbinama Prednje in Zadnje špranje poln dima in z približno sredine stene Špika nad Špranjo sesipajoče se kamenje.To podiranje je trajalo približno dve uri,oskrbnik koče mi je povedal,da se to dogaja počasi že mesec dni,,da pa je ta podor po obsegu navečji in časovno nadaljši v tem delu Poliških Špikov. Lep pozdrav in varen korak,Sly
sly22. 09. 2018 14:38:06
Bbugari1,mi hočeš razložit kaj si hotel z tem komentarjem povedati? Ločanka,čudovita tura,čudovit dan in lepe fotke,ki pokažejo vse kar je možno lepega z te ture videti. Lep pozdrav in varen korak še naprej,Sly.
sly13. 09. 2018 20:38:27
Koča Corsi je odprta še najmanj ta mesec,mogoče tudi v oktobru,oskrbnik Cristiano je letos zadnjič oskrbnik v tej čudoviti koči in bo zaradi tega malo "potegnil"v oktober.
Vodo je stalno možno natočit pod Kapno steno,če se pa z Viške planine vzpenjaš direktno-po nemški proti koči pa bolj v začetku prečiš dva potočka,voda pa več ali manj curlja ob poti skoraj povsod do koče.
Če je koča odprta imaš pa pri koči zunaj vodo iz pipe brezplačno.Če je koča zaprta pa je tik za njo postavljen ličen bivak-brunarica,ki je stalno odprt.
Obilo užitkov in srečno,Sly.
sly10. 09. 2018 21:29:26
Opisano na slikah? velik nasmeh
sly4. 09. 2018 22:08:31
Alessio akcija??? Kako predrzno,da ne rečem nesramno pozivati Alessija in nasploh markaciste na akcijo.
Markiranje ni samo barvanje markacij,je tudi saniranje poti po hudih nalivih,plazovih in podorih v stenah in to ni delo po Ljubljanskem barju,Prekmurski ravnici ali morda Vipavski dolini.To so ure in ure dela-prostovoljnega seveda,nevarnega... Alessija osebno dobro poznam,v zahodnih Julijcih sem ga največkrat srečal otovorjenega z krampom,lopato,motorno žago,torej v akciji.Saj se niti ne bi oglasil,če slučajno pred kaakimi desetimi leti ne bi pomagal markirat in čistit prav te steze,ki jo omenjaš,kot dokaz za to je tudi par Knafelčevih markacij vmes,dvomim da si jih opazilvelik nasmeh. Res,,najlažje je nekoga kritizirat,nič pa napravit niti sam zase,kaj šele za drugega.Samo nekaj mi zaupaj,koliko možicev si postavil po poti kjer nisi opazil markacij-zase,za povratek ali za bodoče planince,ki bodo imeli morda še večje težave z orientacijo kot mi? Za tako označevanje ni treba nosit niti barve,niti čopiča,material največkrat dobiš dostavljen na mesto kjer ga rabiš. Ne vem kaj bi ljudje še radi imeli,da se z parkirišča pa do cilja pobarva rdečo pa belo črto-bognedaj prekinjenojezen Danes se dobi toliko literature,pa na internetu,dobre zemljevide (tabacco za zahodne Julijce) kjer imaš vse,le malo časa si je treba vzeti in prečitati,naštudirati-skratka na turo se pripravit v pravem pomenu besede. Obstaja pa še ena rešitev-planinski vodnik,za vodenje v visokogorju v vseh razmerah in pri alpinističnih vzponih pa gorski vodnik.Mi imamo v svetu zelo cenjenih kar nekaj slednjih,toda to je že druga zgodba. Alessiju in prijateljem pa kapo dol,mislim da taki ekipi kot je Alessijeva se res ne spodobi pošiljati apela na akcijo in raje sam položi kakšen kamenček na kamenček. Večje veselje mi napravi majhen kamniti možic ob stezici kot srečanje brezglavodirjajočega planinca,ki tarna,da je slabo označena pot po kateri se pravkar vrača z vrha,po taisti. Lep planinski pozdrav pa srečno,Sly.
sly1. 09. 2018 21:11:14
Dleskovec,verjetno si mislil napisati "spakedranščina",no ma saj ne da nismo razumelivelik nasmeh
sly29. 08. 2018 21:34:48
alpinistični tečajnik,nato mlajši pripravnik,starejši pripravnik in šele nato alpinist-približno po treh letih dobiš naziv alpinista,vendar moraš dati vse te faze skozi in opravljati izpite-za pripravnike v svojem AO,za alpinista pa pod budnim očesom komisije na državni ravni.Če sem kaj narobe napisal me prosim popravite. Lep gorniški pozdrav,Sly.
sly22. 08. 2018 22:08:16
Bbugari1,to je še zmeraj zavarovana plezalna pot,ki pa je začasno zaprta zaradi poškodovanih varoval.Tam kjer manjkajo varovala je treba plezati varovan in v navezi,ta del naj bi bil alpinistični vzpon,vse drugo pa je še vedno zavarovana plezalna pot,ki se je ne da primerjati z alpinističnim vzponom,pač pa je "feratarstvo".To je tudi ena lepih vej pohodništva,planinstva ali gorništva katere se zaradi obilice let vedno pogosteje poslužujemnasmeh Lep pohodniški pozdrav,Sly.
sly22. 08. 2018 20:02:12
Bravo,kraljevski Montaž vedno očara,srečno.
sly22. 08. 2018 19:55:08
Čestitke,sam sem to turo opravil lansko leto.To je ena najbolj romantičnih tur v z.Julijcih,srečno in varen korak še naprej.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies