Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
blixabargeld / Zadnja sporočila

blixabargeld - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
blixabargeld3. 09. 2020 08:15:07
Eni ste res carji. Človeku odgovarjate tako vzvišeno kot da je vprašal, če se lahko na poti na Mangart izogne skalam. Pač je pred kratkim padlo nekaj snega, vreme je spremenljivo, zato se ne ve, kako hitro se tali, poleg tega je pa še tale planinka malo popestrila situacijo prav na Mangartu. Kot je napisal Jax, nikoli vam ni prav, če človek vpraša ali če gre nevedno v gore.

Podnapisi: seveda vam pa v resnici nikoli nič ni prav, ker niste zadovoljni sami s sabo, zato svoje frustracije izražate tam, kjer mislite, da ste superiorni. Newsflash: samo zato, ker se bolje znajdete v gorskem svetu, vam gore nič bolj ne pripadajo.

Varen korak vsem.
blixabargeld28. 06. 2020 20:03:35
Danes iz Krnice čez Kriško steno na Križ. Pred vstopom v steno je še zelo široko in strmo snežišče, zelo priporočam uporabo cepina. Midva ga nisva imela, zato sva si nadelala stope in šla zelo previdno čez, je pa malce problem tik preden prideš do stene. Med snežiščem in steno je skoraj po celotni dolžini široka krajna zev z več metri globoko luknjo spodaj. Edini dostop je ozek jezik snežišča, ki pride steni na kakšnega pol metra blizu. K sreči je ta jezik ravno pri vstopu v plezalni del, zato se nekako da. Se bo pa po mojem v prihodnjih dneh toliko stalil sneg, da bo tudi tu nastala preširoka zev in se nekaj časa tudi z zimsko opremo ne bo dalo.

Sicer pa pot brez posebnosti, v sami steni je precej šodra, zato je treba biti previden, predvsem pri sestopu.
blixabargeld21. 06. 2020 07:02:19
Potrjeno, pot po plezalni je normalno prehodna. Včeraj iz doline Kot na Vrbanove. Še pred vstopom v plezalni del se parkrat pojavi sneg, ampak se da brez težav čez ali okrog. Pot Lojzeta Rekarja pa brez posebnosti, med Spodnjo in Visoko špico je ene 10 m snežišča, ki pa se ga da obiti po zgornji strani, med snežiščem in steno je cca. pol metra kopnega.
Na poti od Staničeve koče v Kot je še precej snega, zato sva šla kar po isti nazaj dol.
blixabargeld16. 05. 2020 21:04:44
Danes iz planine Podvežak čez Malo Ojstrico na Ojstrico. Večina poti je kopne, na poti nekaj snežišč, ki imajo narejene stopinje. Tudi sicer je bil sneg ravno prav mehek, da se je dalo lepo narediti svoje stopinje. Za zihr je fajn imeti s seboj cepin, jaz ga nisem pogrešal. Nazaj po isti poti, tako da ne vem, keko je s potjo od Kocbekovega doma do vrha.
blixabargeld5. 07. 2019 17:20:43
Mater, kako eni veste vse o vsem (pa prav nič druzga, če citiram Mlakarja...).

Človek je lepo kulturno vprašal, ali se da brez zimske opreme z enega konca na drugega. Če veš odgovor, ga pač napišeš, bom ponazoril s primeri za tiste, ki jim to ne gre: 'ja, je možno, snega ni nikjer', 'ne, ni šans, na zelo strmem delu je snežišče', 'na enem delu je še nekaj snega, ki je zjutraj pomrznjen, dopoldne pa se zmehča'. Če odgovora ne poznaš, ker v zadnjem času nisi bil tam, pač ne napišeš nič.

Na podlagi prejetih informacij se bo pohodnik sam odločil, ali bo šel ali ne. Na koncu je tudi sam odgovoren za to, kam gre in kako se zadeva konča.

Prepričan sem, da niste (nismo) vsi, ki tule gor svetujete, popolni stokovnjaki za hribe, alpinisti, reševalci in kajvemkajše. Nekaj pa vseeno veste. Morda več kot tisti, ki vas sprašuje. Dajmo delit tisto kar vemo in molčat o tistem, česar ne vemo. Predvsem pa malo manj pametovat vsakemu, ki je dovolj moder, da kaj vpraša (čemur je forum prvenstveno namenjen). Vsak od nas se kdaj znajde v situaciji oz. na področju, kjer mu ni vse kristalno jasno in lepo je, če se mu lepo razloži. Vsi smo tako pametni, kako se je treba v hribih obnašat, ko se vrnemo v dolino (ali za računalnik), je pa očitno povsem vseeno.
blixabargeld30. 05. 2019 10:09:07
Super, hvala lepa obema za informacije.
blixabargeld28. 05. 2019 13:39:14
Tadej, pozdravljen. Glede na to, da dnevno tam okrog hodiš, imam eno vprašanje: a je greben Ljubeljščice kopen? Bi šel v kratkem od koče na Ljubelju pa do Zelenice.

Hvala za info in lp.
blixabargeld15. 11. 2018 17:54:58
Hvala obema za info! LP
blixabargeld15. 11. 2018 12:25:57
Zdravo, a ima slučajno kdo informacije o poteh na Špik: gor bi šel mimo koče v Krnici, dol pa čez Kačji graben, pa me zanima, ali je vse kopno?

Hvala
blixabargeld20. 07. 2018 11:50:38
Super. Najlepša hvala za info.
blixabargeld18. 07. 2018 10:57:22
Zdravo, a ima slučajno kdo kaj informacij, ali je pot na Rinke (Koroška, Štajerska, Kranjska) z Jezerskega kopna? Vem, da je snežišče pred vstopom v slovensko pot, zanima me pa, kako je višje.

Hvala
blixabargeld3. 06. 2018 09:32:53
Včeraj je bila koča zaprta. Veliko razočaranje, ko sem ostal brez piva nasmeh
blixabargeld2. 06. 2018 21:45:19
Danes sem se potikal po teh koncih. Čez Taško gor ni nič snega. Po ta stari, kjer sem šel nazaj, ga je pa na delu, kjer (gledano navzgor) prideš iz gozda in se vzpneš po širšem skalnatem pasu, še precej.
Bi pa še na eno stvar opozoril: domov sem prinesel (vsaj) 12 klopov. Je pa res, da sem se potikal tudi po raznoraznem ščavju in brezpotjih.
blixabargeld29. 05. 2018 23:01:13
Majdag, jaz sem prejšnjo soboto prehodil greben Ljubeljščice od Ljubelja proti Zelenici. Pot je v celoti kopna, le ene 4 m tik pred Triangelom je v eni kotanji sneg. Najbrž ga zdaj že ni več, pa tudi sicer je na čisti ravnini, tako da ni problematičen. Je pa kar nekaj blata nasmeh
blixabargeld28. 05. 2018 10:13:54
Tomaž, čestitke za lepe slike nasmeh

Imam pa eno vprašanje glede snega: ali je stvar normalno prehodna, ali je potrebna zimska oprema?

Hvala, LP
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies