Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
edoo / Zadnja sporočila

edoo - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
edoo5. 02. 2023 14:28:56
Do Doma na Komni krpelj sigurno ne potrebuješ, gre veliko ljudi gor in je zgaženo, tudi do koče pod Bogatinom ne, je odprta do konca marca, tako je rekel oskrbnik, sem bil gor en teden nazaj. Bo pa verjetno sčasoma, zaradi veliko pohodnikov, na nekaterih delih postalo zbito in spolsko in se bodo za bolj nestabilne pohodnike prilegle male derezice
edoo6. 05. 2022 21:33:55
Jaz sem bil v dolini Theth septembra leta 2019 in je bil asfalt le do prelaza, v dolino do turistične vasice pa adrenalinska, razrita, ozka, makadamska cesta. Prebil sem se še naprej po dolini, vmes Modro oko. Vsega skupaj do ponovne "civilizacije" je bilo ene 7 ur razritega makadama, to je kakšnih 70 km do asfaltirane ceste in potem v Skadar. Imel sem mal dvignjen VW transporter, srečal pa sem samo dva češka motorista in Nemca z Dacio
V dolino Theth so turiste vozili terenci in kombiji, pa še do jezerca Modro oko. Naprej ni bilo videti.
edoo17. 12. 2021 23:53:38
Pozimi do Orožnove koče ni problem priti, tudi odprta je bila za vikende, ne vem kako je sedaj. Naprej je precej strmo in izpostavljeno, obstaja pa še ena lažja pot bolj po desni, če gledamo od koče navzgor. Na greben Bohinjsko-Tolminskih gora pridemo nekaj minut hoje od Črne prsti v smeri Vogla. Najbolje je povprašat Francija, prijaznega oskrbnika Orožnove koče.
edoo30. 07. 2021 16:35:01
Lepo, da objavljate,rad preberem, bi blo pa tud lepo, da bi objavljal mal bolj točne podatke. Npr. slika 26, pa tud se mi zdi, da je pravo ime Mišeljski konec, ne pa kr nekaj po svoje. Naj še kdo potrdi. Lp
edoo22. 06. 2021 11:09:05
V četrtek sem bil pri Vodnikovem domu. Do Konjskega sedla nekaj snežišč, a prehodno z mal pazljivosti, za naprej do Kredarice si je kolega nadel dereze, jaz sem šel brez. Ena skupima, ki je šla od Vodnikovega doma v smeri Pokljuke je imela dereze, pot je bila v strmem delu zasuta s snegom, ene 100 m od koče, potem so jih sneli, naprej je bilo kopno, kolikor daleč se je videlo.
edoo10. 11. 2019 11:01:20
Jprim, nevem kaj je z našimi kočami tako narobe, da bi jih bilo treba zapret, daj mal bolj konkretno. A bi radi imel hotele v gorah, tako kot pri naših severnih in zahodnih sosedih, pa še gondola na goro, pa rezervacije v koči, pa nevemkakšni meniji, pa trume Japoncev, ki seveda prinašajo denar. Koče so bile prvotno namenjene zavetiščem in so bile sploh skromne. Ne mislim, da morajo take ostat, je pa ravno v temu čar, da obdržijo nekaj pristnosti, skromnosti pa seveda prijazno osebje mora bit. Saj gremo v hribe zato, da doživimo lepote narave, spoznamo življenje pastirjev na planini, probamo njihovo hrano itd, ne pa, da je vse tako kot v dolini.

edoo30. 04. 2019 15:22:26
Pozdravljeni
Zadovoljive so 12 zobe dereze kot na sliki zgoraj (bmare) katere lahko daš na vsak čevelj in lahko greš na Triglav. Stanejo okoli 60 evrov. Niso potrebne avtomatske ali polavtomatske, potreben pa je cepin, za na Triglav je dobro imeti dva, odvisno od razmer.
Pri čevljih pa je pomembno, da ti dobro sedejo in ni slabo, da jih imaš v trgovini kar nekaj časa na nogah. Jaz imam bolj čudno obliko noge in so mi najbolj sedli LaSportiva Nepal katere vsi toliko hvalijo,meni pa niso nič posebnega glede na to koliko so dragi. Mokroto še zdržijo, ne vedno, mraza pa ne.
Včasih za nezahtevne zimske razmere, ali kadar so dolgi pristopi po kopnem uporabljam Alpina Tibet, ker mi je mal škoda dragih LaSportiva za po ostrih kamnih. Razlika v ceni je vsaj 3:1, čeprav ta dva čevlja nista primerljiva, ker je Tibet bolj poletni čevelj.
Za kombinacijo zelo trdega snega in strmin je pomembno,da je čevelj trd (itak so zimski čevlji trdi) medtem, ko pri položnejših terenih ali kadar je sneg mehkejši to ni pomembno. Bolj problem je, da pri celodnevni hoji po mokrem snegu ne premočijo. Pomembno je tudi vzdrževanje in mislim, da je boljše mazanje s kremo kot spray.
Lahko seveda daš v to dnarja kolikor hočeš.
Tako je moje mnenje, kaj pravite drugi?
edoo22. 09. 2017 14:45:45
Ostalih poti sploh ni, ker so globoko pod snegom. Tudi iz Krme pot v drugem delu poteka drugje kot je markirana v kopnem, oziroma je celo več poti.
Glede na vprašanje verjetno nimaš izkušenj z zimskim gorništvom. Dostopi na gore pozimi so v večine primerih drugje in včasih težji ali pa celo lažji zaradi s snegom zalitih določenih ovir (grap, previsov) katere v kopnem težko prečimo.
So pa druge nevarnosti kot zdrs, plaz...
Zdaj, ko ni veliko snega je stvar mal drugačna, lahko še slabša ali nepredvidljiva.
edoo22. 09. 2017 13:56:38
Ni popularne poti. Do Kredarice je edina dostopna iz Krme, pa še ta lahko za nepoznavalca in neizkušenega pogosto smrtno nevarna. Naprej in vse ostalo so več ali manj zelo zahtevni alpinistični vzponi.
edoo12. 07. 2017 23:05:16
Sneg je pri vstopu v Via della Vito vendar ne ovira vstopa. Šel čez v nedeljo 9. 7.
edoo12. 05. 2017 23:21:09
Sem se mal pohecal in čakal na odzive.
Če nekdo postavi vprašanje se mi zdi normalno, da se odgovori ali pa svetuje ne pa vse povprek obsoja. Kdor vpraša še ni naredil nobene neumnosti. Mislim, da marsikdo ne sprašuje ravno iz razloga, ker ne dobi odgovora ampak le kritike raznih ljudi, ki morajo obvezno podat komentarje. Če stvari počneš neinformiran ali celo napačno informiran pa vemo, da ni ok. Nesreče se dogajajo neizkušenim in izkušenim, ker gremo čez rob svojih zmožnosti in znanja, smo površni ali imamo smolo. Skratka vsak mora sam presodit situacijo v katero se spušča po predhodnem informiranju in SPRAŠEVANJU.
Lepo prosim mal kulture.
edoo12. 05. 2017 15:38:37
Zanima me ali je za na Brano potrebno imeti cepin in dereze?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies