Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
meuspax / Zadnja sporočila

meuspax - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentari:
meuspax28. 10. 2011 09:43:24
Loni,
to so lahko le naše sanje - obdelati v enem kosu ali pa povezano vsaj par točk. Problem nastane v časovni komponenti, pa tudi prostorsko-logistični.

Se bolj strinjam s Katty. Tsito v enem kosu bi tako ali tako veljalo le za obvezni del. Je pa tu še veliko ostalih ciljev, ki pa jih obredeš le če obstaja neka "nuja". In to so lahko žigi. Takle portal ti je le v informacijo, kaj vse obstaja. Samo če ni potem nekega magneta, se malo težje odpraviš v nek konec, ki ne izgleda na prvi pogled tako atraktiven. Na ta način mnogo ljudi šele "fizično" spozna lepote domovine.

Iz tega izhaja moje mnenje, da bi morala SPP v razširjenem delu biti v vsaki izdaji povečana. Lokalci pa bi morali poskrbeti (z ureditvijo poti, označbami, opisi zanimivosti ob poti,...), da bi atraktivne točke SPZ vključila. Saj hočemo biit turistična dežela. In turizem je lahko tudi nenasilen do narave, aktivno preživljanje, nemnožično pohajkovanje, nekateri ljubijo samotno,.....
meuspax24. 10. 2011 12:56:12
Loni,
Seveda jim vsaka čast, ampak, to ni kritika njim, temveč sestavljalcem novodobne SPP, ki namesto, da bi jo širili, jo klestijo.
meuspax24. 10. 2011 12:41:15
čestitam.
Sicer vem, kaj to pomeni in vsaka čast, ampak, to je po poti okleščene SPP v primerjavi s starejšo SPT.

Če bi moral(i)/tisti, ki ste toliko kaveljci, da zmorete v enem kosu/ delati ovinke na Valvazorjev dom, Pristavo, potem namesto ali,ali,ali okoli Tiglava, pa na Vojsko, pa Predjamski grad, sv. Trojico in Škocjanske jame, bi vam pobralo sigurno za kak dodaten dan časa.
meuspax24. 10. 2011 12:18:01
SPT izpred leta 1991 je še vedno zakon! Namesto, da so jo oklestili in ji pomehkužili ime, bi jo bilo bolje še nadgraditi z dodatno razširitvijo.
Cilj je seveda ne samo "osvajanje" vrhov, temveč spoznavanje domovine.

In klestenje točk se je dogodilo v času večje mobilnosti in dostopnosti do izhodiščnih točk, kamor smo v preteklosti morali najprej z avtobusom in potem še kar zajeten kos peš.

Kaj vse je samo v osnovni izvedbi SPT (brez razširjenih točk) imela:
Valvazorjev dom, Pristavo v Javorniškem rovtu, Dom pod Golico, nerazumno so združili v opcijski žig Kredarico, Planiko in Doliča in Bogatin/Komna, nadalje manjkajo:Kočo Zlatorog v Trenti (oziroma bi to morali nadomestiti z muzejem), Pl.dom Rudar (Vojsko), Predjamski grad, Sv. Trojico, Škocjanske jame.

Sicer je lepo, da so dodali Pl.dom na Krnskih jezerih, Ermanovec, Bevkov vrh, Sinji vrh.

No, razširejno pa so še bolj oklestili.

Poleg večje dostopnosti izhodišče, terja razširitev tudi večja telesna pripravljenost večine planincev, njihova opremljenost in navsezadnje tudi "opremljenost" poti. In če temu dodamo še potrebo po aktivnem preživljanju ne samo prostega časa, temveč počitnic (namesto poležavanja po plažah) in trošenja denarja v tujini, potem je odgovor na dlani .....







     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies