Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
    
News / Kolesarjenje na odseku 5. etape STKP zaradi...

Kolesarjenje na odseku 5. etape STKP zaradi...

12.04.2024
Kolesarjenje na odseku 5. etape STKP zaradi parjenja divjega petelina prepovedano do 15. junija.

Javni zavod Triglavski narodni park obvešča, da kolesarjenje na odseku Planina Klek–Stresena dolina–cesta po dnu doline Radovna (5. etapa Slovenske turnokolesarske poti: Planinska koča na Uskovnici–Aljažev dom v Vratih ) ni dovoljeno do 15. junija. Pot namreč vodi skozi mirno območje za divjega petelina, ki v obdobju parjenja potrebuje mir in tišino ter je izjemno občutljiv na vsakršno motnjo v okolju.
Spoštovani kolesarji, njihovi prijatelji, pobudniki in organizatorji kolesarskih izletov, izposojevalci koles in prijatelji narave!

Kolesarjenje na odseku Planina Klek-Stresena dolina-cesta po dnu doline Radovna (5. etapa Slovenske turnokolesarske poti: Planinska koča na Uskovnici-Aljažev dom v Vratih oziroma 2. etapa kolesarske poti Juliana Bike: Goreljek-Kranjska Gora) je lahko čudovita izkušnja, ne glede na smer kolesarjenja. A če se je lotite v teh dneh, lahko s tem povzročite nepovratno škodo naravi in tudi vsebini svoje denarnice.

Vožnja s kolesom na tem odseku ni dovoljena do 15. junija. Prepoved velja v obe smeri in je tako v Radovni kot na Pokljuki pri odcepu za planino Klek označena na tablah. Pot vodi skozi mirno območje za divjega petelina, ki v obdobju parjenja potrebuje mir in tišino ter je izjemno občutljiv na vsakršno motnjo v okolju.

Mirna območja na Pokljuki in dopustni načini njihovega obiskovanja oziroma rabe so bili z deležniki dogovorjeni in vzpostavljeni v okviru projekta VrH Julijcev.
Naravovarstveni nadzorniki Triglavskega narodnega parka opažajo, da številni kolesarji na tem območju prepovedi ne upoštevajo, zato bodo poostrili nadzor in izrekali globe kršiteljem.

Globa za kolesarje posameznike, ki prepovedi ne upoštevajo in svojega kolesarskega užitka na tem območju ne želijo premakniti na čas po 15. juniju, znaša med 100 in 1000 evri.

Hvala, ker upoštevate pravila!

Javni zavod Triglavski narodni park

Vir: https://www.pzs.si/novice.php?pid=17012
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies