Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vordere Sommerwand

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Stubai Alps / Vordere Sommerwand
  

Vordere Sommerwand

peak              
Country: Austria
Mountain range: Stubai Alps
Elevation: 2715 m / 8907 ft
Temperature: - °C / - °F
Lat/Lon: 47,07418°N / 11,16428°E
Type: peak
Weather forecast:
Sa
Su
Mo
Tu
We
Views: 34
Popularity: 2% (2758th place)
Number of paths: 1
Number of GPS tracks: 0
Description of mountain (Slovenian language):

Sommerwand je razmeroma dolg greben, ki se kot mogočna skalnata pregrada dviga nad zgornjim delom doline Oberbergtala in pred pogledi z doline skriva amfiteatru podobno krnico, ki gosti manjši Sommerwandski ledenik, nahajajoč se med grebenoma Sommerwandov in Knotenspitz.
Med več grebenskimi vzpetinami sta turističlno zanimivi le najvišja in najnižja, Innere in Vordere Sommerwand; slednja je edina, na katero se je moč povzpeti brez resnejšega plezanja ali vzpona preko ledenika.
Vordere Sommerwand se nahaja na severnem robu vršnega grebena Sommerwandov. Avstrijci si sicer niso enotni, katera točka pravzaprav predstavlja imenovani vrh - na večini starejših zemljevidov je Vordere Sommerwand (geografsko smiselno) mesto prav ob izteku severnega grebena na višini 2676 m; označena pot na vrh se zaključi prav ob velikem možicu v bližini kote. Novejši zemljevidi pa Vordere Sommerwand postavljajo na s križem zaznamovano grebensko vzpetino na 2715 m, do katere prispemo po nekaj deset metrih hoje po ostrem, mestoma zavarovanem grebenu. Pričujoči opis se nanaša na slednjo verzijo.
Vordere Sommerwand je sicer hišna gora priljubljene Franz-Senn-Hütte in ena redkih vzpetin v ledeniško zaznamovanem Alpeinskem pogorju, na katero (vsaj večji del) vodijo markacije. Z dolinice med Sommerwandi in Knotenspitzami deluje kot komaj opazen grebenski zaključek, zato pa se postavno dviga nad kočo in dolino Oberbergtala. Nanjo vodi privlačen plezalni vzpon preko severnega grebena (do III. stopnja plezanja), označena pot pa se na goro povzpne preko njenega vzhodnega pobočja. Vrh ponuja izjemen globinski pogled na kočo Franza Senna, ki se nahaja pod njim, dolino Obergbacha, Sommerwandski ledenik in gore nad njim ter na gore v okolici jezera Rinnensee.

Surroundings within radius of km:
Webcams in radius of  km:
Daunjoch, Eisgrat (Stubaier Gletscher), Elfer, Krinnenkopf, Mitterjoch (Fulpmes), Neustift - Hochstubai (Übungsland Krössbach), Panoramarestaurant Hoadl-Haus, Panoramasee (Fulpmes), Schlick 2000, Stubaier Gletscher
Share:
 facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Pictures:
Vordere Sommerwand Vordere Sommerwand Vordere Sommerwand Vordere Sommerwand Vordere Sommerwand Vordere Sommerwand Vordere Sommerwand Vordere Sommerwand

Hiking Trips:

TimeDifficulty
Oberissalm - Vordere Sommerwand (normal path)2 h 40 mindifficult marked wayhiking description contains pictures
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing