Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Becherhaus

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Stubai Alps / Becherhaus
  

Becherhaus

  hut          
Country: Italy
Mountain range: Stubai Alps
Elevation: 3195 m / 10482 ft
Temperature: - °C / - °F
Lat/Lon: 46,96084°N / 11,19231°E
Type: hut
Weather forecast:
Tu
We
Th
Fr
Sa
Views: 57
Popularity: 2% (2803th place)
Number of paths: 1
Number of GPS tracks: 0
Description of mountain (Slovenian language):

Becherhaus (Rifugio Bicchiere; v Italiji poznana tudi kot Rifugio Gino Biasi) je izmed najvišje ležečih planinskih postojank v Vzhodnih Alpah. Nahaja se na razgledni vzpetini Becherfelsen, ki zaključuje ozek greben, ki proti jugu pada z vzhodnega predvrha Wilder Freigerja, Signalgipfla, in se precej impozantno dviga nad razsežnim ledenikom Übeltalferner. Izvorna konstrukcija današnje koče je bila pod imenom Kaiserin-Elizabeth-Schutzhaus postavljena že leta 1894.

Becherhaus, za katero sicer skrbi italijansko planinsko društvo, tvori skupaj z bližnjo avstrijsko Müller Hütte dvojico visokogorskih koč, ki s svojo središčno lego ponujata razmeroma ugoden dostop na veljake osrednje skupine pogorja Hochstubai, zlasti Wilder Freiger (3418 m), Sonklarspitze (3467 m) in Botzer (3250 m); koči sta tudi izhodišči za zahtevnejša, a mikavna vzhodna vzpona na Wilder Pfaff (3456 m) in Zuckerhütl (3507 m), najvišji vrh Stubajskih Alp.

Koča ni prav enostavno dostopna; še najlažji in najhitrejši je dostop iz italijanske doline Ridnauntal, ki pa je še vedno dolg in posreden. Iz Avstrije se je do koče moč najbolj neposredno prebiti po poti, ki preči le malo pod vrhom Wilder Freigerja; tako je večina obiskovalcev, ki do koče dostopijo iz Avstrije, tudi pristopnikov na znameniti Wilder Freiger.

Dodatne informacije o koči so dostopne na uradni spletni strani: https://www.becherhaus.com/html/becherhome.html

Surroundings within radius of km:
Wilder Freiger (3418m)
Webcams in radius of  km:
Daunjoch, Eisgrat (Stubaier Gletscher), Hochgurgl, Hochgurgl (Top Mountain Crosspoint), Ladurns, Neustift - Hochstubai (Übungsland Krössbach), Stubaier Gletscher
Share:
 facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Pictures:
Becherhaus Becherhaus Becherhaus Becherhaus Becherhaus Becherhaus

Hiking Trips:

TimeDifficulty
Parking Sulzenauhütte - Becherhaus (via Sulzenauhütte and Seescharte)7 h 45 minvery difficult marked wayhiking description contains pictures
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing