Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zvodno - Bavč - via Suhi potok

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zvodno - Bavč (via Suhi potok)

 
Starting point: Zvodno (254 m)
Destination: Bavč (692 m)
Path name: via Suhi potok
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 438 m
Altitude difference (by path): 438 m
Map: Celjska kotlina, 1:50000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: zdejan
Views: 200
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Celje - center in z vožnjo nadaljujemo v smeri Laškega in Zidanega Mostu. Cesta nas naprej vodi skozi središče Celja, nato pa nas pripelje do krožišča z vodometom. Tu nadaljujemo "naravnost" (smer Laško in Zidani Most) ter cesti sledimo do naslednjega semaforiziranega križišča, kjer nadaljujemo levo, se peljemo preko reke Savinje in nato v križišču za mostom nadaljujemo desno. Naprej pridemo do podvoza pod železniško progo in le nekaj metrov naprej do gasilskega doma v Zagradu. Nadaljujemo naravnost ter cesti sledimo skozi vas, le ta pa nas višje pripelje na manjše križišče, kjer opazimo oznake za Suhi potok desno, Hudičev graben naravnost. Ob križišču parkiramo v bližini avtobusne postaje.

Path description (Slovenian language):

V Zvodnem, na križišču ob avtobusni postaji skladno s kažipoti danes nadaljujemo v desno v smeri Pečovniške koče na Grmadi (in Suhega potoka - nekoč je bil viden napis na betonski škarpi), naravnost po asfaltu pa gre pot za Hudičev graben, od koder se lahko prav tako povzpnemo na Bavč. Sledimo makadamski podlagi oziroma gozdni cesti nekaj sto metrov. Na označenem razpotju nadaljujemo levo in nekoliko navzgor po gozdni poti oziroma strugi Suhega potoka. V nadaljevanju še enkrat nekoliko v levo (desno pridemo v opuščeni kamnolom) in sledimo planinski gozdni poti navzgor, kjer po levi strani obidemo kamnolom. Pot je dobro utrjena in markirana. Prijetno se vije ob strugi Suhega potoka višje v svet med Bavčem na levi strani in Grmado na desni strani. Kmalu dosežemo razpotje, nadaljujemo levo ob Bavču (desno gre pot na Pečovniško kočo na Grmadi). Priključimo na makadamsko cesto, ki prihaja iz desne. Nadaljujemo po cesti navzgor in čez nekaj časa pridemo do razpotja, kjer zavijemo ostro levo v smeri, od koder prihaja pot iz Hudičevega grabna proti Pečovniški koči. Še nekaj 100 metrov in pridemo na večje razpotje poti ob lovski opazovalnici. Nadaljujemo levo na greben Bavča (malo manj levo navzdol gre markirana pot v Hudičev graben, naravnost pa gre neoznačena pot proti Srebotniku). Nadaljujemo proti severu po grebenu Bavča in kmalu prispemo po neoznačeni poti na naš cilj.

On the way: Pečovniška koča on Grmada (620m)
Trip can be prolonged to next destinations: Pečovniška koča on Grmada, Hotel Celjska koča, Srebotnik, Grmada above Celje (5 min), Tolsti vrh above Celjska koča (20 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing