Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zvodno - Bavč - via Hudičev graben

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zvodno - Bavč (via Hudičev graben)

 
Starting point: Zvodno (300 m)
Destination: Bavč (692 m)
Path name: via Hudičev graben
Time of walking: 1 h
Difficulty: difficult marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 392 m
Altitude difference (by path): 392 m
Map: Celjska kotlina, 1:50000
Hiking equipment (summer): self belay set, helmet
Hiking equipment (winter): self belay set, helmet
Author: zdejan
Views: 118
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Celje - center in z vožnjo nadaljujemo v smeri Laškega in Zidanega Mostu. Cesta nas naprej vodi skozi središče Celja, nato pa nas pripelje do krožišča z vodometom. Tu nadaljujemo "naravnost" (smer Laško in Zidani Most) ter cesti sledimo do naslednjega semaforiziranega križišča, kjer nadaljujemo levo, se peljemo preko reke Savinje in nato v križišču za mostom nadaljujemo desno. Naprej pridemo do podvoza pod železniško progo in le nekaj metrov naprej do gasilskega doma v Zagradu. Nadaljujemo naravnost ter cesti sledimo skozi vas, le ta pa nas višje pripelje na manjše križišče, kjer opazimo oznake za Suhi potok desno, Hudičev graben naravnost. Nadaljujemo naravnost in po krajšem vzponu pridemo do spomenika NOB, za katerim se cesta postopoma položi. Tu postanemo pozorni, saj bomo kmalu prišli do začetka markirane poti, ki vodi skozi Hudičev graben. Parkiramo na novo urejeno parkirišče pred ribogojnico.
Do izhodišča lahko pridemo tudi z Dolenjske in Zasavja. V tem primeru se najprej zapeljemo do Rimskih Toplic in nato skozi Laško do izhodišča.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nas oznake za Hudičev graben usmerijo proti jugu na peš pot, ki se najprej zložno vzpenja. Na koncu travnika stopimo na širok kolovoz, le ta pa nas po nekaj korakih pripelje do Hudičevega potoka, kjer je označeno razpotje.
Nadaljujemo v smeri Hudičevega grabna (levo Srebotnik) ter vzpon nadaljujemo po poti, ki poteka po in ob strugi Hudičevega potoka. Soteska se kmalu zoži in v pomoč so nam klini, skobe in jeklenice. Naprej se s pomočjo številnih varoval vzpenjamo tik nad strugo potoka, na katerem lahko opazimo številne slapiče.
Višje se soteska razširi, pot pa zavije nekoliko v desno, kjer se prične strmeje vzpenjati skozi gozd. Če se bomo na pot odpravili v pomladanskih mesecih, bomo med vzponom skozi gozd lahko opazili številna rastišča čemaža. Po nekajminutnem vzponu, se pot položi in nas pripelje na širok kolovoz. Tukaj zavijemo desno proti severu, zapustimo markirano pot ter po grebenu Bavča prispemo po neoznačeni poti na naš cilj.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč zvodno - Bavč
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing