Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Žlebinje - Socerb Castle -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Žlebinje - Socerb Castle

 
Starting point: Žlebinje (379 m)
Destination: Socerb Castle (437 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 58 m
Altitude difference (by path): 95 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3630
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 45
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Koper - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kastelec, nato pa nadaljujemo desno v smeri Ljubljane, Kozine in Podgorja. Sledita še dve križišči, kjer se držimo smeri za Kozino, ko dosežemo staro cesto Koper - Ljubljana se po njej peljemo do prvega odcepa gozdne ceste v desno (odcep z glavne ceste se nahaja v bližini mesta, kjer gre avtocesta v predor Kastelec). Zapeljemo na omenjeno cesto, ki se takoj spremeni v kolovoz, mi pa parkiramo na primernem mestu ob stranski cesti.
Izhodišče je primerno, če prihajamo iz smeri Kastelca oz. Črnega Kala, saj je iz nasprotne smeri prepovedano zaviti na stransko cesto. Če prihajamo iz smeri Kozine, potem je izhodišče Varda primernejše.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po kolovozu, nato pa že po nekaj korakih dosežemo markirano pot, kateri sledimo v levo (desno Črni Kal). Pot naprej nas vodi skozi podhod pod glavno cesto, nato pa na drugi strani nadaljujemo desno v smeri Varde in gradu Socerb. Sledi še nekaj razpotij, kjer sledimo markacijam, nato pa sledi strm vzpon na vrh Črnokalske Varde, kjer se nahaja vpisna skrinjica in od koder se odpre lep razgled.
Z Varde sledi kratek spust, nato pa še nekaj 10 korakov s travo zaraščene poti in dosežemo večje parkirišče (v opisih izhodišče Varda), kjer nadaljujemo levo na severni rob parkirišča.
Na severni strani večjega parkirišča opazimo kolovoz, po katerem nadaljujemo pot, po njem pa hitro prispemo do starih klopi. Za klopcami se kolovoz spremeni v rahlo zaraščeno stezico, s katere se nam odpre lep pogled na bližnji Tinjan. Nekaj minut hodimo ob nekakšnem robu, nato pa pot zavije rahlo v desno in nas pripelje do makadamske ceste, po kateri nadaljujemo naravnost. Nekaj 10 korakov naprej se nam z leve priključi še pot iz Kastelca ter ena od poti iz Ospa.
Ponovno nadaljujemo naravnost oz. rahlo desno, nato pa minuto ali dve naprej prispemo do mesta, kjer se priključimo poti iz vasice Petrinje (na omenjenem razpotju dosežemo tudi SPP).
Nadaljujemo levo v smeri Socerba (desno Petrinje in Slavnik), po v nadaljevanju širši makadamski cesti, ki nas vodi po kraški pokrajini. Nekaj minut naprej dosežemo asfaltno cesto, katero pa hitro zapustimo, saj nas markacije povedejo rahlo desno, na pot, ki nas mimo Svete jame (vzhod v jamo je zaklenjen) v nekaj minutah popelje nazaj na asfaltno cesto. Ko cesto ponovno dosežemo, pa po njej hodimo vse do gradu Socerb, od katerega se nam odpre lep razgled.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (junij).

On the way: Črnokalska Varda (423m), Sveta jama (415m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle zlebinje - Socerb Castle
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing