Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zgornji Goreljek - Planina Zajamniki -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina zajamniki / Zgornji Goreljek - Planina Zajamniki
  

Zgornji Goreljek - Planina Zajamniki

 
Starting point: Zgornji Goreljek (1279 m)
Destination: Planina Zajamniki (1280 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1 m
Altitude difference (by path): 100 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 11836
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo v smeri Bleda, tam pa nas v semaforiziranem križišču oznake za Pokljuko usmerijo desno. Tej cesti, ki nas v spodnjem delu pelje skozi nekaj vasi in se pozneje začne strmeje vzpenjati sledimo v smeri Šport hotela na Pokljuki. V križišču ob neposredni bližini hotela nadaljujemo rahlo levo in z vožnjo nadaljujemo proti planini Goreljek in vlečnici Jelka, ki se nahaja ob istoimenskem gostišču. Parkiramo na urejenem parkirišču ob informativnih tablah (parkirišče na desni strani ceste je namenjeno obiskovalcem smučišča).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki se zložno spušča proti spodnjemu delu planine Goreljek. Po približno 15 minutah hoje pridemo na označeno križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri planine Zajamniki. Vzpon nadaljujemo po gozdni cesti, ki hitro preide v gozd in se naprej komaj znatno vzpenja. Čez čas cesta po desni strani obide planino Jelje, še nekoliko naprej pa prispemo do mesta, kjer se v desno odcepi pot na Javorov vrh. Nadaljujemo po cesti, ki se nadaljuje z nekaj krajšimi zložnimi vzponi in spusti, le ta pa nas v nadaljevanju vodi severno od bližnje planine Konjska dolina.
Na drugi strani planine cesta zavije levo in nas nato vodi proti jugu. Nekaj minut naprej se cesta obrne proti zahodu in nas pripelje do stanov Na Pečeh. Kratek čas hodimo po manjši dolinici, nato pa prispemo na pobočja Rušovega vrha (1460 m).
Tu postanemo pozorni, saj se bo kmalu v levo odcepila pot (kolovoz), po kateri se spustimo do planine Zajamniki. Nekje na sredini planine se nahaja sirarna, v kateri si lahko v času pašne sezone kupimo kakšen mlečni izdelek.

On the way: Planina Jelje (1300m), Planina Konjska dolina (1335m), Peči (1340m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki zgornji_goreljek - Planina Zajamniki
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing