Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zgornje Poljčane - Boč - via Dom na Boču and on climbing way

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksboč / Zgornje Poljčane - Boč
  

Zgornje Poljčane - Boč (via Dom na Boču and on climbing way)

 
Starting point: Zgornje Poljčane (360 m)
Destination: Boč (978 m)
Path name: via Dom na Boču and on climbing way
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: very difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 618 m
Altitude difference (by path): 618 m
Map: Posavsko hribovje – Boč – Bohor – 1 : 50 000
Hiking equipment (summer): helmet, self belay set
Hiking equipment (winter): helmet, self belay set, ice axe, crampons
Author: Skovik
Views: 17615
Trip rating: 5 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 15
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor izberemo izvoz Slovenske Konjice, Poljčane. V prvem križišču zavijemo levo proti Poljčanam (desno Slovenske Konjice). Peljemo se skozi vasi Žiče, Loče, Podpeč ob Dravinji do večjega križišča, kjer nam oznake kažejo levo za Poljčane, ampak mi gremo desno proti Zgornjim Poljčanam. Kmalu pridemo v omenjeno naselje, se vozimo po glavni cesti in nas rjav znak za Boč na desni strani ceste usmeri levo v hrib. Po tej cesti se peljemo nekaj minut do prvih planinskih oznak kjer tudi parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča gremo mimo table za gozdno učno pot, ki je lepo vidna in označena. Po približno 10 minutah hoje prečimo asfaltirano cesto in nadaljujemo pot skozi gozd. Vzpenjamo se po označeni poti dokler ne pridemo do kolovoza, kjer se lahko pot nadaljuje direktno na vrh Boča, a mi gremo desno po kolovozu v smeri planinskega doma na Boču. Sledimo markacijam, enkrat se zavije levo s kolovoza na gozdno pot. Po približno slabe pol ure pridemo do planinskega doma na Boču.
Za domom je drevored do spomenika pri katerem zavijemo levo. Steza se razširi v širšo pot, katera se pridruži poti čez Balunjačo.
Kmalu pridemo do jeklenic ob katerih se lahko nadaljuje pot po lahki, označeni poti, a mi se ustavimo ob napisu na desni »Zelo zahtevna plezalna pot«, nadenemo pas, samovarovalni komplet, čelado in nadaljujemo naravnost navzgor. Smer je takoj navpična, vlečenje z rokami, da verjetno odvrne morebitne planince, ki bi znali to zamenjati za zelo zahtevno pot. Hitro pridemo na širšo stopnico, jeklenica nas popelje v desno in navzgor. Na določeni točki je zadeva rahlo nagnjena nazaj in si moramo precej pomagati z rokami. Nekaj minut kasneje smo že na vrhu kratke (približno 10-15 min) a adrenalinske poti, ki jo spet označuje tabla o zelo zahtevni plezalni poti.
Pot nadaljujemo mimo jeklenice, se praktično takoj spet pridružimo lahki, označeni poti, ki nas popelje mimo vojaškega območja ob ograji do razglednega stolpa na vrhu Boča.

On the way: Dom na Boču (698m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč zgornje_poljcane - Boč
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing