Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zgornje Danje - Kačji rob -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zgornje Danje - Kačji rob

 
Starting point: Zgornje Danje (1070 m)
Destination: Kačji rob (1520 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 450 m
Altitude difference (by path): 485 m
Map: Julijske Alpe - vzhodni del 1:50 000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: gmirko
Views: 3892
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z Gorenjske se zapeljemo v Bohinjsko Bistrico, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Soriški planini. S Soriške planine se pričnemo spuščati proti Sorici, potem pa v križišču nad vasjo zavijemo levo v smeri Zgornjih Danj. Ko prispemo v Zgornje Danje, na primernem mestu na začetku vasi parkiramo.
b) Iz osrednje Slovenije se najprej zapeljemo v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Železnikom ter nato Soriški planini. Nad vasjo Sorica zavijemo desno v smeri Zgornje Danje. Na začetku vasi na primernem mestu parkiramo.
c) S Primorske pa se najprej zapeljemo do Mostu na Soči oz. Bače pri Modreju, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Podbrdu in naprej proti Soriški planini. Nad vasjo Sorica zavijemo desno v smeri Zgornje Danje. Na začetku vasi na primernem mestu parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Začnemo po makadamski cesti, katera se na začetku vasi vzpne levo nad hišami. Že kmalu pa se markirana pot odcepi strmo levo v gozd. Tej poti sledimo do planine Spodnji Jirn. Tukaj markirano pot zapustimo in se usmerimo levo preko planine proti lepo vidnim pečinam. Na koncu travnika nas vidna pot, ob strugi hudournika pripelje na planino Zgornji Jirn. Tukaj se usmerimo levo proti Soriški planini, in po nekaj minutah hoje, ob smerokazu ŽIG, zavijemo levo. Sledimo markacijam, ki nas hitro pripeljejo do razglednega, 1520 m visokega, Kačjega robu.

On the way: Spodnji Jirn (1334m), Zgornji Jirn (1480m)
Trip can be prolonged to next destinations: Krekova koča na Ratitovcu, Kremant (Ratitovec), Gladki vrh (Ratitovec), Altemaver (Ratitovec)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob zgornje_danje - Kačji rob
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing