Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zgornja Sorica - Koča na Soriški planini -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskoča na soriški planini / Zgornja Sorica - Koča na Soriški planini
  

Zgornja Sorica - Koča na Soriški planini

 
Starting point: Zgornja Sorica (950 m)
Destination: Koča na Soriški planini (1306 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 356 m
Altitude difference (by path): 356 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 15244
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 1
Access to starting point:

We drive on a section of a road past Zgornja Sorica. We come to a crossroads after 1 kilometre of driving. There is a signpost for Petrovo Brdo (left). We turn left and park after 50 metres.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na vzpenjajočo makadamsko cesto, le ta pa nas že po nekaj korakih pripelje na križišče. Nadaljujemo po nekoliko bolj strmem kolovozu, ki se vzpne med obema cestama (desna cesta vodi k bližnjemu kamnolomu). Sprva razmeroma strm kolovoz se kmalu položi in nas čez razgledno pobočje (pogled na Sorico) pripelje do mesta, kjer stopimo na markirano pot (do tu lahko tudi po markirani poti, ki se začne ravno v križišču, a vzpon po njej zaradi zaraščenosti odsvetujem).
Vzpon nadaljujemo po dobro markirani peš poti, ki se višje povsem približa cesti na Soriško planino.
Tu nadaljujemo desno v smeri Litostrojske koče (naravnost Lajnar) po širokem kolovozu, po katerem v nekaj korakih stopimo na asfaltirano cesto. Vzpon nadaljujemo po omenjeni cesti, ki se najprej prečno vzpne po pobočju, ki je izpostavljeno padajočemu kamenju, nato pa nas mimo križa pripelje do izhodišča poti proti Ratitovcu (izhodišče Soriška peč).
Še naprej nadaljujemo po cesti, ki nas v zmernem vzponu pripelje do velikega parkirišča ob vznožju smučarskega centra Soriška planina. Tu nas smerne table za Litostrojsko kočo na Soriški planini usmerijo levo na vzpenjajočo makadamsko cesto, po kateri se v 3 minutah nadaljnje hoje povzpnemo do omenjene koče.

Trip can be prolonged to next destinations: Vrh Bače, Planina Za Črno goro, Kobla, Krevl, Dravh, Lajnar, Šavnik, Slatnik (southeast peak), Možic, Slatnik (severozahodni vrh), Rušni vrh, Črna prst
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini zgornja_sorica - Koča na Soriški planini
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing