Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zgornja Slivnica - Pugled -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskapugled / Zgornja Slivnica - Pugled
  

Zgornja Slivnica - Pugled

 
Starting point: Zgornja Slivnica (460 m)
Destination: Pugled (615 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 155 m
Altitude difference (by path): 200 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 11386
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Novo mesto se usmerimo na izvoz Grosuplje in Šmarje - Sap, cesti pa nato sledimo v smeri vasi Paradišče. Malo za vasjo Paradišče pridemo do križišča, kjer nadaljujemo desno v smeri vasi Zgornja Slivnica. Cesti, ki se nato začne strmeje vzpenjati sledimo do parkirišča pri odcepu ceste na Magdalensko goro (križišče se nahaja nekaj 100m pred vasjo Zgornja Slivnica).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po "glavni" cesti, ki nas v nekaj minutah hoje pripelje do jugozahodnega dela vasi Zgornja Slivnica. Le nekoliko naprej pa pridemo do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri vasi Lipoglav (levo Repče, desno Zgornja Slivnica).
Naprej se cesta rahlo spusti, nato pa ponovno vzpne in nas le nekoliko višje pripelje do naslednjega križišča. Nadaljujemo rahlo levo (ostro desno Zgornja Slivnica) po cesti, ki nas mimo križa pripelje do vasi Mali Lipoglav. V središču omenjene vasi, pri gostilni pa pridemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo levo proti cerkvi svetega Nikolaja (desno Ljubljana in Veliki Lipoglav).
Le malo za cerkvijo pa bomo na drevesu opazili markacijo, ki nas usmeri desno na kolovoz, ki se začne spuščati čez travnata pobočja. Nekoliko slabše markirana pot pa se po nekaj minut spusta ponovno začne vzpenjati in nas hitro pripelje do obrobja vasi Veliki Lipoglav. Naprej nadaljujemo po cesti, ki nas v nekaj korakih pripelje do kapelice pri kateri je križišče. Nadaljujemo levo in cesti sledimo do table z napisom "krožna pohodna pot pod Pugledom". Tu nadaljujemo levo po vzpenjajoči cesti, ki se za zadnjimi hišami spremeni v kolovoz. Naprej se vzpenjamo po zložnem in vedno ožjem kolovozu, ki nas ob kar zanesljivih markacijah in mimo spomenika NOB pripelje na vrh Pugleda, kjer se nahaja še en nekoliko večji spomenik.

On the way: Mali Lipoglav (530m), Veliki Lipoglav (540m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled zgornja_slivnica - Pugled
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing