Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zettersfeld - Steinermandl -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / High Tauernsteinermandl / Zettersfeld - Steinermandl
  

Zettersfeld - Steinermandl

 
Starting point: Zettersfeld (1860 m)
Destination: Steinermandl (2235 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 375 m
Altitude difference (by path): 375 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1543
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Skozi Karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Spittalu in naprej proti Lienzu (nekoliko za Spittalom se avtocesta konča). Naprej se peljemo po razmeroma lepi in široki cesti skozi Dravsko dolino. V središču Lienza, v krožišču nadaljujemo desno proti kraju Matrei. Že po nekaj sto metrih za krožnim križiščem nadaljujemo ostro desno ter nato levo čez most proti kraju Thurn. V nadaljevanju ves čas sledimo zelenim tablam »Zettersfeld Zentrum«. Malo pred smučarskim središčem, ko se cesta prične spuščati bomo na levi strani ceste opazili makadamsko cesto, ki vodi proti smučišču in je zaprta za promet. Ob cesti so tudi rumene planinske table. Parkiramo na enem izmed manjših parkirišč v bližini. Nekoliko naprej po glavni cesti pa je tudi precej večje parkirišče.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na makadamsko cesto (pot 9b) za oznakami »Steinermandl«. Cesta, ki je zaprta za promet se vzpenja proti vzhodu in nas pripelje na smučišče kjer kmalu pridemo do križišča.
Mi nadaljujemo levo za oznakami »Steinermandl« in se v nadaljevanju nekaj časa vzpenjamo pod sedežnico, ki pelje proti vrhu Steinermandl. Cesta kasneje zavije levo in se nekoliko strmeje vzpne. S poti imamo sicer ves čas zelo lep razgled proti Lienškim Dolomitom ter kraju Lienz. Cesta nato postane položnejša in nas vodi mimo velikega umetnega jezera, ki je namenjeno umetnemu zasneževanju. Tu cesta zavije rahlo v desno in nas pripelje do označenega razpotja.
Levo navzgor se odcepi peš pot proti vrhu Goiselemandl in naprej proti vrhu Schleinitz. Mi na razpotju nadaljujemo desno po cesti po kateri kmalu pridemo do vrha Steinermandl ob katerem je tudi koča ter zgornja postaja sedežnice. Žičnica obratuje tudi v poletnih mesecih.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl zettersfeld - Steinermandl
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing