Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Završnica (Pri žagi) - Smokuški vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpssmokuški vrh / Završnica (Pri žagi) - Smokuški vrh
  

Završnica (Pri žagi) - Smokuški vrh

 
Starting point: Završnica (Pri žagi) (890 m)
Destination: Smokuški vrh (1122 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 232 m
Altitude difference (by path): 250 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 821
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) z Avtoceste Ljubljana - Jesenice zapeljemo na izvoz Lesce, nato pa sledimo oznakam za Žirovnico. V nadaljevanju se peljemo po stari cesti proti Jesenicam, po kateri se peljemo do Žirovnice, kjer gremo desno, v nadaljevanju pa sledimo oznakam za Završnico in Valvasorjev dom. Ko cesta proti Valvasorjevemu domu zavije levo, nadaljujemo naravnost ter z vožnjo nadaljujemo po dolini Završnice. Po omenjeni cesti se peljemo do označenega križišča na nadmorski višini 890 metrov, kjer na primernem mestu ob križišču parkiramo.
b) Zapeljemo se na Jesenice, nato pa z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Lescam. Pri koncu naselja Polje zavijemo levo in nato sledimo oznakam za za Završnico in Valvasorjev dom. Ko cesta proti Valvasorjevemu domu zavije levo, nadaljujemo naravnost ter z vožnjo nadaljujemo po dolini Završnice. Po omenjeni cesti se peljemo do označenega križišča na nadmorski višini 890 metrov, kjer na primernem mestu ob križišču parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Iz križišča nadaljujemo po desni cesti v smeri Sankaške koče (rahlo levo Tinčkova koča, Dom pri izviru Završnice in Dom na Zelenici), kjer le malo naprej preko mostu prečimo potok Završnica. V nadaljevanju se prečno vzpenjamo, vmes pa prečimo tudi nekaj potokov. Višje se pot prehodno rahlo spusti, nato pa se zmerno vzpne do prevala Kališča, kjer dosežemo markirano pot Begunje - Poljška planina.
Na omenjenem prevalu zapustimo cesto in nadaljujemo rahlo desno v smeri sv. Petra (levo Poljška planina in Roblekov dom, naravnost navzdol nemarkirana pot v Begunje skozi sotesko Blatnice) ter se pričnemo vzpenjati vzporedno z makadamsko cesto, katero višje, malo pred njenim koncem tudi prečimo. Nekaj 10 korakov naprej zapustimo markirano pot, ki vodi dalje proti sv. Petru in se prične spuščati in s hojo nadaljujemo rahlo desno na neoznačen kolovoz, ki se nadaljuje prečno proti desni. Na bližnjem razpotju izberemo spodnji kolovoz, nato pa sledi še nekaj malega prečenja. Ko se prečenje konča, kolovoz preide v gozdno pot, po njej pa se v nekaj minutah vzpnemo na razgleden vrh.
Opis se nanaša na stanje novembra 2019, slike pa so od oktobra in novembra istega leta.

On the way: Kališča (980m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh zavrsnica_pri_zagi - Smokuški vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing