Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zavrh pri Trojanah - Reber -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskareber / Zavrh pri Trojanah - Reber
  

Zavrh pri Trojanah - Reber

 
Starting point: Zavrh pri Trojanah (609 m)
Destination: Reber (878 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 269 m
Altitude difference (by path): 269 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 9153
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 5
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Blagovica, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Trojanam. Še preden pridemo na Trojane, pa nas oznake za Zavrh pri Trojanah, usmerijo desno na ožjo lokalno cesto, ob kateri opazimo planinske oznake za Doline in Stolp na Rebri. Parkiramo lahko že v bližini križišča, točneje ob bližnjem spomeniku, lahko pa se z avtom odpeljemo še nekoliko višje ter nato parkiramo na primernem prostoru ob cesti.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Trojane, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Domžalam. Na koncu Trojan, sredi desnega ovinka, pa nas oznake za Zavrh pri Trojanah usmerijo levo na ožjo lokalno cesto, ob kateri opazimo planinske oznake za Doline in Stolp na Rebri. Parkiramo lahko že v bližini križišča, točneje ob bližnjem spomeniku, lahko pa se z avtom odpeljemo še nekoliko višje ter nato parkiramo na primernem prostoru ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po ožji asfaltni cesti, s katere se nam že kmalu odpre lep pogled na Trojane. Višje se asfalt konča, mi pa nadaljujemo po makadamski cesti v smeri proti Rebri, Dolinam in Golčaju. Le malo naprej cesta zavije v desno ter preide v gozd, skozi katerega se prične strmeje vzpenjati. Po dobrih 10 minutah nadaljnje hoje, pa se cesta položi in nas pripelje na križišče, ob katerem se nahaja manjše znamenje.
Tu nadaljujemo rahlo levo (rahlo desno Doline) ter pot nadaljujemo po zmerno vzpenjajoči se cesti, po kateri hitro prispemo do naslednjega razpotja pri večjem kamnolomu.
Tu nadaljujemo ostro levo v smeri Rebri (levo navzdol Kolovrat, naravnost zaselek nekaj hiš, desno navzdol Golčaj) po poti, ki se nadaljuje po razmeroma strmem kolovozu. Po omenjenem kolovozu hodimo le nekaj 10 m, nato pa nas markacije usmerijo desno na markirano pešpot, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Razmeroma strma pot nas višje pripelje na gozdnat greben, po katerem kmalu dosežemo dva predvrha, nato pa po nadaljnjem krajšem vzponu še vrh Rebri, na kateri stoji lesen razgledni stolp.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber zavrh_pri_trojanah - Reber
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing