Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zavrate - Govško brdo -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zavrate - Govško brdo

 
Starting point: Zavrate (552 m)
Destination: Govško brdo (811 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 259 m
Altitude difference (by path): 259 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 8480
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 10
Number of comments: 6
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Laško, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi Spodnja in Zgornja Rečica in Hude jame. V vasi Zgornja Rečica pridemo na neoznačeno križišče, kjer nadaljujemo po levi cesti, tej pa nato sledimo do prevala Zavrate, ki ga prepoznamo po številnih planinskih smerokazih in brunarici ob kateri je vhod v rudnik Barbara rov (gre za enega od vhodov v rudnik).
Do izhodišča lahko pridemo tudi iz Zasavja, če se iz Hrastnika peljemo proti Rimskim Toplicam in Laškemu. Ko se cesta, ki vodi iz Hrastnika proti Laškem začne spuščati, bomo opazili oznake za vas Sedraž, ki nas usmerijo levo. Po slabih 100m nadaljnje vožnje pridemo do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri vasi Brezno (levo Brdce, desno Sedraž). Vzpenjajoča cesta nas kmalu pripelje v Brezno, kjer pa pridemo na neoznačeno križišče. Nadaljujemo levo in cesti naprej sledimo do prevala Zavrate, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S prevala Zavrate se usmerimo na širok kolovoz v smeri Govškega brda. Po krajšem vzponu po omenjenem kolovozu opazimo markacije, ki nas usmerijo rahlo desno na nekoliko slabši kolovoz, ki se višje spremeni v peš pot. Dobro označena pot, ki v glavnem poteka skozi strnjen gozd, pa se višje začne strmeje vzpenjati. Tej razmeroma strmi poti, nato sledimo vse do vrha Govškega brda, s katerega se nam odpre lep razgled po okoliškem hribovju.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo zavrate - Govško brdo
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing