Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zavrate - Baba -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zavrate - Baba

 
Starting point: Zavrate (552 m)
Destination: Baba (789 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: demanding
Altitude difference: 237 m
Altitude difference (by path): 237 m
Map: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 8582
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 12
Number of comments: 6
Access to starting point (Slovenian language):

Najprej se zapeljemo v Laško, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi Spodnja in Zgornja Rečica in Hude jame. V vasi Zgornja Rečica pridemo na neoznačeno križišče, kjer nadaljujemo po levi cesti, tej pa nato sledimo do prevala Zavrate, ki ga prepoznamo po številnih planinskih smerokazih in brunarici ob kateri je vhod v rudnik Barbara rov (gre za enega od vhodov v rudnik).
Do izhodišča lahko pridemo tudi iz Zasavja, če se iz Hrastnika peljemo proti Rimskim Toplicam in Laškemu. Ko se cesta, ki vodi iz Hrastnika proti Laškem začne spuščati, bomo opazili oznake za vas Sedraž, ki nas usmerijo levo. Po slabih 100m nadaljnje vožnje pridemo do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri vasi Brezno (levo Brdce, desno Sedraž). Vzpenjajoča cesta nas kmalu pripelje v Brezno, kjer pa pridemo na neoznačeno križišče. Nadaljujemo levo in cesti naprej sledimo do prevala Zavrate, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

S prevala Zavrate se usmerimo na peš pot v smeri Babe in Ostrega vrha. Pot nas sprva vodi mimo brunarice "pri knapu pod Babo", nato pa se nadaljuje po sprva zložnem kolovozu. Po nekaj minutah lahkotne hoje opazimo smerno tablo, ki nas usmeri levo na dobro uhojeno peš pot, ki se začne vse strmeje vzpenjati. Višje pot postane že tako strma, da so nam v pomoč varovala, ki pa v suhem niso nujno potrebna (v mokrem velika nevarnost zdrsa). Tej zelo strmi in dobro nadelani poti, nato sledimo do vrha Babe.

Trip can be prolonged to next destinations: Ostri vrh (40 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba zavrate - Baba
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing