Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zatrnik - Hotunjski vrh - zahodna pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpshotunjski vrh / Zatrnik - Hotunjski vrh
  

Zatrnik - Hotunjski vrh (zahodna pot)

 
Starting point: Zatrnik (880 m)
Destination: Hotunjski vrh (1107 m)
Path name: zahodna pot
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 227 m
Altitude difference (by path): 240 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1500
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se na Bled, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Pokljuke. Ko prispemo na Zatrnik, ne parkiramo na parkirišču ob Gostilni Zatrnik, ampak kakih 100 metrov naprej na parkirišču na desni strani ceste. Parkiranje na parkirišču pred gostilno je dovoljeno le gostom Gostilne Zatrnik (pr Jagru).
b) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Lipce, nato pa sledimo oznakam za naselje Kočna in pozneje Spodnje Gorje. V Spodnjih Gorjah se priključimo cesti z Bleda, mi pa nadaljujemo v smeri Pokljuke. Ko prispemo na Zatrnik, ne parkiramo na parkirišču ob Gostilni Zatrnik, ampak kakih 100 metrov naprej na parkirišču na desni strani ceste. Parkiranje na parkirišču pred gostilno je dovoljeno le gostom Gostilne Zatrnik (pr Jagru).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se ob glavni cesti spustimo do parkirišča ob gostišču pr Jagru, mi pa začetek poti poiščemo v manjši dolinici, kjer se v zimskem času nahajata dve otroški vlečnici. Nadaljujemo ob smučišču oz. smučarski progi Bambi (desna vlečnica), nato pa, ko se vlečnica konča, z vzponom nadaljujemo po trasi nekdanje smučarske proge. Pot, ki je običajno uhojena tudi pozimi, se nadaljuje po smučarski progi, le ta pa se višje obrača vse bolj v levo. Višje se nam s poti odpirajo vedno lepši razgledi, ki sežejo vse do Triglava, nas pa pot hitro pripelje do nekdanje zgornje postaje vlečnice, od koder nas do vrha Hotunjskega vrha loči le še nekaj 10 korakov hoje po grebenu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (januar).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing