Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zajasovnik - del (Strmce, chapel) - Jasovnik - Motnik tourist trail

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskajasovnik / Zajasovnik - del (Strmce, chapel) - Jasovnik
  

Zajasovnik - del (Strmce, chapel) - Jasovnik (Motnik tourist trail)

 
Starting point: Zajasovnik - del (Strmce, chapel) (580 m)
Destination: Jasovnik (764 m)
Path name: Motnik tourist trail
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 184 m
Altitude difference (by path): 184 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: kkac
Views: 1400
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste A1 iz celjske smeri izberemo izvoz Vransko. Zavijemo desno in sledimo tablam za Vransko in Kamnik. Peljemo se do kraja Ločica pri Vranskem. Kmalu pridemo na križišče za Kamnik. Zavijemo desno. Po nekaj kilometrih pridemo v Motnik in zavijemo v center kraja. Na križišču pred avtobusno postajo opazimo rdeče planinske table. Zavijemo levo po cesti in v hrib. Po malo več kot 1 km pridemo do kapelice (Zajasovnik - del, Strmec). Tu imamo krasen prostor za parkiranje.
b) Z avtoceste A1 iz ljubljanske smeri izberemo izvoz Trojane. Ko pridemo z izvoza na križišče, zavijemo levo na glavno cesto. Križišče je dobro označeno. Malo pred krajem Ločica pri Vranskem zavijemo levo za Kamnik. Po nekaj kilometrih pridemo v Motnik in zavijemo v center kraja. Na križišču pred avtobusno postajo opazimo rdeče planinske table. Zavijemo levo po cesti in v hrib. Po malo več kot 1 km pridemo do kapelice (Zajasovnik - del, Strmec). Tu imamo krasen prostor za parkiranje.

Path description (Slovenian language):

Na našem izhodišču je kapelica in v bližini so planinske table za Jasovnik, Ločico in Trojane. Krenemo levo v smeri Jasovnika. Po nekaj desetih metrih gremo mimo neke hiše. Malo naprej na drevesu opazimo tablo za Jasovnik in Ločico. Usmeri nas levo gor po travniku v gozd. Pot je sprva širša, markacije se vidijo, vendar so redke. Po kratkem vzponu pridemo do razpotja, kjer se usmerimo po zgornji, desni poti. Tu ni videti markacij. Nato se pot malo spusti, vendar samo za nekaj metrov. Pridemo do razpotja, kjer se usmerimo levo navzgor. Tu spet ni markacij, pa bi bile potrebne. Pot nas vodi gor, kjer končno opazimo markacijo. Glejmo tudi pot, ker po nekaj metrih se moramo usmeriti levo gor. Tu je dosti posekanih dreves. Markacije ni, vendar jo opazimo malo višje. Pot nas vodi skozi gozd, vidna je, vendar pazljivost ni nikoli odveč. Za kratek čas si oddahnemo, ko pridemo do razpotja Mali Jasovnik (levo) - Jasovnik (desno).
Do Malega Jasovnika imamo vzpona za slabih 5 minut. Skozi krošnje dreves imamo lep razgled na Motnik.
Od razpotja do Jasovnika pa nas loči še 10 minut vzpona po strmejšem pobočju. Od tu so markacije dobro vidne. Pot je polna kamenja in zna ob deževnem vremenu biti zelo spolzka. Malo pod vrhom se rahlo položi. Ko pridemo do vpisne skrinjice, smo na vrhu.

Velja opozorilo, da smo pri hoji previdni, ker lahko pod vrhom zaradi slabe označitve poti hitro zaidemo.

On the way: Mali Jasovnik (724m)
Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik zajasovnik_-_del_strmce_kapelica - Jasovnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing