Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zagorje - Šilentabor -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zagorje - Šilentabor

 
Starting point: Zagorje (566 m)
Destination: Šilentabor (751 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 185 m
Altitude difference (by path): 185 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3514
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper, se usmerimo na izvoz Postojna, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Ilirske Bistrice. Ko prispemo v Pivko, pa zapustimo glavno cesto proti Ilirski Bistrici in z vožnjo nadaljujemo v smeri Knežaka. Naprej se peljemo skozi Radohovo vas, Parje, Drskovče do Zagorja, kjer na koncu kraja zavijemo desno v smeri vasi Šilentabor. Parkiramo na začetku ceste, na primernem prostoru ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali, le ta pa se postopoma prične obračati vse bolj v desno. S ceste, ki se nato prečno vzpenja med prostranimi pašniki, pa se nam odpirajo vedno lepši pogledi na greben Javornikov, Snežnik in okoliške vasi. Višje prispemo na manjše križišče, kjer se v levo odcepi makadamska cesta k bližnji cerkvici sv. Martina, mi pa nadaljujemo naravnost po asfaltni cesti, po kateri hitro prispemo do označenega razpotja.
Tu nadaljujemo desno v vas Šilentabor (levo Narin), kjer se mimo nekaj hiš, sprehodimo do mesta, kjer se nam z desne priključi še markirana pot iz Pivke.
Tu nadaljujemo naravnost ter se mimo vpisne skrinjice in oddajnikov v nekaj minutah sprehodimo do razglednega vrha.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor zagorje - Šilentabor
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing