Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Waldrast - Seespitz (Koralpe) - via Großhöllerhütte

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Lavanttal Alpsseespitz (koralpe) / Waldrast - Seespitz (Koralpe)
  

Waldrast - Seespitz (Koralpe) (via Großhöllerhütte)

 
Starting point: Waldrast (1500 m)
Destination: Seespitz (Koralpe) (2066 m)
Path name: via Großhöllerhütte
Time of walking: 3 h 30 min
Difficulty: easy marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 566 m
Altitude difference (by path): 660 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1646
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 44
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Preko enega od mejnih prehodov z Avstrijo (Korensko sedlo, predor Karavanke, prelaz Ljubelj, prelaz Jezerski vrh, prelaz Pavličev vrh) se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po t.i. južni avtocesti proti Gradcu / Graz. Po omenjeni avtocesti se peljemo do kraja Wolfsberg, kjer zapustimo avtocesto, nato pa, ko prispemo do krožišča s staro oz. regionalno cesto z vožnjo nadaljujemo "naravnost" v smeri smučišča Koralpe. V nadaljevanju se peljemo skozi kraje St. Stefan, Maildorf in Rieding, mi pa vzpenjajoči cesti sledimo do velikega parkirišča pri smučarskem centru Koralpe.
b) Preko mejnega prehoda Holmec ali Vič se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti kraju Wolfsberg, kjer nas oznake za Koralpe usmerijo desno. V nadaljevanju se peljemo skozi kraje St. Stefan, Maildorf in Rieding, mi pa vzpenjajoči cesti sledimo do velikega parkirišča pri smučarskem centru Koralpe.

Path description (Slovenian language):

Na začetku parkirišča opazimo planinske table za "Wasserfall in Großhöllerhütte", ki nas usmerijo levo na cesto, ki je zaprta z zapornico. Cesta nato takoj zavije desno in nas z nekaj rahlimi vzponi in spusti po približno pol ure hoje pripelje na križišče, kjer nadaljujemo v smeri koče Großhöllerhütte. Cesti tudi v naslednjih križiščih sledimo v isti smeri, vse dokler se le ta ne spremeni v pešpot. Na mestu, kjer se cesta konča pa je tudi naslednje razpotje poti, kjer imamo za nadaljevanje dve možnosti. Izberemo si desno pot, ki nas pelje ob potoku navzgor. Nekoliko višje prečimo omenjeni potok in stopimo na nekakšen otok, po katerem nato hodimo nekaj minut. Pot naprej preko mostička ponovno preide na desno stran potoka (levi breg) in se začne strmeje vzpenjati. Ko strmina popusti pridemo na naslednje razpotje, kjer nadaljujemo levo (desno koča Koralpenhaus). Po nadaljnjih nekaj korakih ponovno preko mostička prečimo potok. Tu se levo navzdol odcepi pot k slapu do katerega imamo le dve minuti hoje.
Od slapa nadaljujemo po poti, ki se začne strmeje vzpenjati po vse bolj razglednem pobočju. Po 20 minutah vzpona od slapu pa nas pot pripelje do planinske koče Großhöllerhütte.
Od koče nadaljujemo po gorski cesti v smeri koče Grillitschhütte in vrha Großer Speikkogel, le ta pa nas po približno 10 minutah nadaljnje hoje pripelje na naslednje razpotje, kjer pa nadaljujemo desno v smeri vrha Großer Speikkogel (naravnost alpski prelaz Weinebene in koča Grillitschhütte).
Pot nadaljujemo po širokem kolovozu, ki v nadaljevanju preči nekaj žuborečih potočkov. Zložen kolovoz, ki se sprva celo rahlo spušča, se nekoliko višje spremeni v zložno pešpot, katera se nadaljuje čez razgledne in zložne travnike. Nekoliko naprej se v desno odcepi še pot h koči Koralpenhaus, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri vrha Großer Speikkogel. V nadaljevanju markirana pot zavije nekoliko v levo ter se prične zmerno vzpenjati čez nekoliko bolj strmo pobočje. Sledi še kratek bolj strm vzpon in pot nas pripelje na manjše sedlo med vrhovoma Seespitz in Großer Speikkogel.
Na omenjenem sedlu dosežemo markirano razgledno pot Weinebene - Großer Speikkogel, mi pa jo le prečimo in pot nadaljujemo na vzhodno stran sedla, kjer opazimo začetek nemarkirane stezice, ki s sedla zavije v levo. Nadaljujemo po in ob razglednem grebenu, po katerem poteka sprva povsem zložna nemarkirana pot. Po dobrih 3 minutah nadaljnje hoje pot preide na vršno glavo vrha Seespitz, po kateri se prične strmo vzpenjati. Tej strmi poti nato sledimo do vrha, sredi katerega stoji manjši križ, le tega pa dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.

On the way: The Poms waterfall (Koralpe) (1671m), Großhöllerhütte (Koralpe) (1790m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe) waldrast - Seespitz (Koralpe)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing