Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vurmat (Šturm) - Sveti Duh na Ostrem Vrhu -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Strojna, Košenjak, Kozjak and Slovenske goricesveti duh na ostrem vrhu / Vurmat (Šturm) - Sveti Duh na Ostrem Vrhu
  

Vurmat (Šturm) - Sveti Duh na Ostrem Vrhu

 
Starting point: Vurmat (Šturm) (295 m)
Destination: Sveti Duh na Ostrem Vrhu (904 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 609 m
Altitude difference (by path): 610 m
Map: Pohorje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: Marx
Views: 8695
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 5
Access to starting point (Slovenian language):

Na cesti Maribor - Dravograd bomo v bližini HE Fala bomo opazili mostič na Šturmovem potoku. Natančno na tem mostičku je tudi meja med Štajersko in Koroško. Vozilo pustimo ob žagi ali nekje v bližini.

Path description (Slovenian language):

Pot se prične pri žagi, ki je vidna tudi s ceste Maribor - Dravograd. Pot sprva poteka po široki makadamski cesti, le ta pa nas vodi mimo nekaj hiš raztresenega hribovskega naselja Vurmat. Višje prispemo do ostrega levega ovinka, kjer zapustimo cesto in pot nadaljujemo po običajno precej blatnem kolovozu. Po kolovozu hodimo le kako minuto, nato pa prečimo brv. Za brvjo pot postane bolj strma in preide v Zrnkovo grapo. V nadaljevanju se vzpenjamo po deloma spolzki in strmi poti, ki je na enem delu tudi varovana z jeklenico. Nad jeklenico se pot prehodno položi, nato pa se za drugo brvjo ponovno prične strmo vzpenjati po mestoma precej zaraščeni poti. Višje nas pot vodi še preko tretje brvi, za katero pridemo do samotne bajte in malo naprej še do Virtičevega mlina.
Od mlina naprej se pot nadaljuje po zložni makadamski cesti, le ta pa nas vodi mimo ribnika, za katerim se v dveh serpentinah strmeje vzpne. V nadaljevanju nas cesta vodi še mimo kmetije Knap, za katero prispemo do vasi Sveti Duh na Ostrem vrhu. Ko prispemo v vas nas pot najprej vodi mimo spomenika NOB, nad njim pa prispemo do cerkvice sv. Duha, ki se nahaja na vrhu hriba.
Žig in vpisna knjiga se nahajata v bližnji gostilni Heric.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu vurmat_sturm - Sveti Duh na Ostrem Vrhu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing